Zonnepanelen Zwolle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Zwolle? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en men kan er flink door besparen. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels zonnepanelenrevolutie.nl check je toepasbare tips die helpen bij zonnepanelen kopen in Zwolle!

zonnepanelen installateur 8001
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieOverijssel
GemeenteZwolle
Postcode8001
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31180 M3
Stroomverbruik kWh2670 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Zwolle juli 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via hun online portaal www.zwolle.nl lees jij de spelregels in de gemeente Zwolle. Kan je hier niets over vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Ook is er ook een handige salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Zwolle is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Zwolle
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Zwolle bestaan er mogelijkheden zoals de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? In dat geval kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€4950), dan is het voordeel al €1039,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 550.000 woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Zwolle zitten vaak tussen de €4300 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen in staat gelijk aan circa circa 3030 kWh stroom. Bij een maatschappij als Budget Energie en Pure Energie betaal je daarvoor zo’n €681,75 (tarief juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Zwolle kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3600 – €4225€400
2273011€5100 – €5825€525
3327015€6000 – €6050€775
4418018€6350 – €6675€880
5466020€6950 – €7175€990
6480021€7675 – €8150€1110

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal eisen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Verder is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Zwolle ontdek jij of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Zwolle is 2670 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig rond de 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Advies: dit is slechts een gemiddelde. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1900 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Zijn er verschillende type panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan 50% van de klanten kiezen voor zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens zijn er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Moet ik een vergunning aanvragen in Zwolle?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-zwolle

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Zwolle vergelijken? Geholpen door het onderstaande stappenplan tref je snel en eenvoudig een erkende specialist in de buurt. Verschillende specialisten bieden een kleine showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de installatiekosten. Bekijk ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een particuliere of zakelijke aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk de karakteristieken van de woning. Het type huis (plat of schuin) en de focus-richting van het huis zijn relevant. Selecteer tevens een ideale leverdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De adviseur verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Zwolle.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om uw voornaam + achternaam, een (vast) telefoonnummer en het emailadres. Dan weten we hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de proposities (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de goedkoopste aanbieder, maar let ook op relevante keurmerken (bijvoorbeeld IEC keurmerk, RoHS certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen meerdere aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die hun dak/grond willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €25,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Zwolle.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Zwolle op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Overijssel
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over een project in je eigen buurt (Binnenstad, Diezerpoort, Wipstrik, Assendorp, Kamperpoort-Veerallee, Poort van Zwolle, Westenholte, Stadshagen, Holtenbroek, Aalanden, Vechtlanden, Berkum, Marsweteringlanden, Schelle, Ittersum, Soestweteringlanden)? In dat geval kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 8000, 8001, 8002, 8003, 8004, 8007, 8011, 8012, 8013, 8014, 8015, 8016, 8017, 8019, 8021, 8022, 8023, 8024, 8025, 8026, 8028, 8031, 8032, 8033, 8034, 8035, 8041, 8042, 8043, 8044, 8045).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!