Zonnepanelen Wezep kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Nieuwsgierig naar zonnepanelen in Wezep? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en een goede investering. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden wek je je eigen zonne-energie op. Gezien de lagere prijs van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de toe te passen salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Op basis van deze website check jij bruikbare info over zonnepanelen kopen in Wezep!

zonnepanelen installateur 8091
 • Een kleiner energiecontract.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8091
Netnummer038 (+3138)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wezep mei 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.oldebroek.nl check jij wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Oldebroek. Is dit voor jou onduidelijk? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts is er ook een handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Oldebroek kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • D.m.v. de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Wezep
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Wezep kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee huizeneigenaren tegen een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4800), dan bedraagt dit al €1008. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je terugleveren aan het net. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,03 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 800.000 huizen wekken zo zelf stroom op.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Wezep liggen tussen de €5400 en €6400 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op grofweg 3030 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Powerpeers betaal je hiervoor wel €681,75 (prijspeil mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wezep is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna ontdek jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3475 – €4350€380
2302012€5250 – €5600€575
3333016€6000 – €6150€875
4401017€6525 – €6600€900
5457019€7025 – €7225€960
6490021€7550 – €8025€1090

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (zuiden is aan te raden), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat sterk genoeg is. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Wezep ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wezep bedraagt 3180 kWh. Hiervoor heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er minder nodig. Kijk ook goed naar verbruik in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 5 pv-panelen genoeg, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2900 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is ongeveer gelijk. De meeste huizenbezitters maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Verder vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Wezep?

Bij het installeren van PV-panelen op het huis geldt er geen vergunningplicht. Helaas is dat anders bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wezep

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Wezep vergelijken? Met het onderstaande stappenplan vind je in enkele stappen een erkende leverancier in je postcodegebied. Diverse installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer het soort huis. Het genre woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn daarin van belang. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De installateur geeft dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Wezep.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan komen we erachter hoe we contact kunnen opnemen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die actief zijn in de regio. Pas op voor alleen de scherpste prijs, maar check ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn RoHS certificaat, VDE keurmerk, TÜV keurmerk, Recyclage) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Goed nieuws, je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er bestaan allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gymzalen die een stuk van het dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf plusminus €17,50 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Oldebroek.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na de gekozen looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Wezep op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om een lokaal project (Oldebroek, Wezep, Oosterwolde)? Wat dat betreft mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 8090, 8091, 8096).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!