Zonnepanelen Oosterwolde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Oosterwolde? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Aan de hand van zonnepanelen op je woning is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Via zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij actuele tips aangaande zonnepanelen kopen in Oosterwolde!

zonnepanelen installateur 8097
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteOldebroek
Postcode8097
Netnummer0525 (+31525)
Gasverbruik M31590 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€176,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterwolde mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.oldebroek.nl vind jij wat de regels zijn in de gemeente Oldebroek. Is dit voor jou onduidelijk? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Oldebroek is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Oosterwolde
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Oosterwolde bestaan er mogelijkheden zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Dan kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4875), dan is het belastingvoordeel al €1023,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor deze extra zonnestroom. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Ongeveer een half miljoen huizen zijn in staat energie op te wekken.

Prijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De huidige kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oosterwolde komen doorgaans uit tussen de €5000 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op om en nabij 3060 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Essent en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €688,5 (prijspeil mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Oosterwolde bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder tref je een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118807€3425 – €4250€420
2302012€5025 – €5875€550
3351014€6075 – €6125€750
4404016€6475 – €6775€940
5436020€7000 – €7275€960
6492023€7600 – €7950€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Door de zonnepanelencheck Oosterwolde tref jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterwolde bedraagt 3180 kWh. Hiervoor zijn benodigd zo’n 12 panelen van 285 wattpiek. Let op: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1800 kWh gaan we uit van 8, voor 2925 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh laat je zo’n 15 panelen leggen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de investeerders kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evenzeer kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen veel minder op. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Oosterwolde?

Voor het laten plaatsen van panelen op uw woning is een vergunning overbodig. Helaas is dat anders bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de panelen niet op het dak worden gelegd of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterwolde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Oosterwolde vergelijken? Met onze stappenplan vergelijk je moeiteloos een professionele vakman in je postcoderoos. Veel monteurs beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de verkoopprijs. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Detailleer het soort woning. Het soort huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman verschaft dan namelijk actueel zonnepanelen advies in Oosterwolde.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Op die manier weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificering (zoals CE-keurmerk, VDE keurmerk, RoHS certificaat, IEC keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere organisaties die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €20,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Oldebroek.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen periode (standaard 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oosterwolde op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Is dit een regionaal project (Oldebroek, Wezep, Oosterwolde)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 8097).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!