Zonnepanelen Middelaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Middelaar? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. D.m.v. de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Middels onze website vind jij actuele details over zonnepanelen kopen in Middelaar!

zonnepanelen installateur 6587
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6587
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Middelaar mei 2024

De landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door gebruik te maken van www.mookenmiddelaar.nl tref je wat er precies mogelijk is in de gemeente Mook en Middelaar. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dit scheelt je zo €700,00. Tevens noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Mook en Middelaar is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Middelaar
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Middelaar kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt mag iedereen de BTW van de aankoop terugvorderen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Ga je voor een set met 10 panelen (€4825), dan is jouw winst al €1013,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze aardbol, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 500.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te betaalbaarder het wordt. De reden daarvan is: omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Middelaar variëren tussen de €4500 en €6500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa circa 3020 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €679,5 (tarief mei 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in Middelaar kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hieronder lees je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117106€3525 – €4250€430
2289013€5200 – €5650€575
3335016€6000 – €6050€750
4384016€6550 – €6600€890
5446020€6975 – €7275€980
6501023€7525 – €7925€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal condities: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Eveneens is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Door o.a. de zonnepanelencheck Middelaar lees jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Middelaar bedraagt 3440 kWh. Dit kan je zelf opwekken met zo’n 11 zonnepanelen van 325 wattpiek. Toelichting: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Denk ook eens na over de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1950 kWh gaan we uit van 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3950 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De doorsnee mensen geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Daarnaast kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Welke vergunning moet ik hebben in Middelaar?

Voor het leggen van PV-panelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-middelaar

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Middelaar vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs vergelijk jij vandaag nog een professionele monteur in je postcoderoos. Het merendeel van de specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Maak niet alleen een keuze op basis van de installatiekosten. Let ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een huurhuis of koopwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Beschrijf het type woning. Het type woning (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn daarin van belang. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Middelaar.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, een (vast) telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Aansluitend verzenden zij de persoonlijke offerte.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar houd ook rekening met voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, Recyclage, IEC keurmerk, VDE keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We kennen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gymzalen die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf zo’n €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Mook en Middelaar.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via portalen zoals www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na de gekozen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Middelaar op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om een lokaal project (Mook, Middelaar)? Op dat moment kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie vormt (postcodes 6587).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!