Zonnepanelen Molenhoek kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Molenhoek? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en winstgevend. Op basis van zonnepanelen bij je huis is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Met onze tool doorzoek je samengestelde toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Molenhoek!

zonnepanelen installateur 6584
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van stijgende stroomprijzen.
 • Lange levensduur.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6584
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Molenhoek mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie is in 2013 volledig afgeschaft. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.mookenmiddelaar.nl check jij de spelregels in de gemeente Mook en Middelaar. Kom je er niet uit? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde noemen we de handige salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Mook en Middelaar zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Molenhoek
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Molenhoek kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan iedereen de BTW op aankoop en installatie terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4750), dan profiteer je al van een korting van €997,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie betaald de leverancier minder voor de overproductie. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,055 en €0,085

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement komt overeen met 4 procent rente. De win is er niet alleen voor de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Grofweg 550.000 huishoudens hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper het wordt. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Molenhoek fluctueren tussen de €4400 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een set bestaande uit 10 pv-panelen draait uit op pak ‘m beet 2990 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect of Vandebron betaal je daarvoor zo’n €672,75 (onkosten mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Molenhoek kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121006€3400 – €4400€390
2273012€5225 – €5775€650
3345015€6075 – €6125€850
4396017€6300 – €6775€950
5465019€7100 – €7175€990
6520021€7500 – €8200€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Verder is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Wegens de zonnepanelencheck Molenhoek bekijk je de geschiktheid van je dak. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Molenhoek bedraagt 3440 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig plusminus 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 1000 kWh zijn 4 panelen genoeg, voor 1850 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh zijn dat er 12, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. Veel huizenbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen hebben een fraai uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Welke vergunning moet ik hebben in Molenhoek?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-molenhoek

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Direkt zonnepanelen bedrijven in Molenhoek vergelijken? Door het advies hieronder tref jij in enkele stappen een uitstekende leverancier in jouw omgeving. Verscheidene specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Check ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een zakelijke of particuliere vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Definieer het type woning. Het soort woning (schuin & plat) en de oriëntatie van de woning zijn daarin van belang. Kies ook een ideale leverdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De vakman geeft jou dan aantrekkelijk zonnepanelen advies in Molenhoek.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn voorletter + achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Hierdoor weten we hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van vakmannen uit uw regio. Er is meer dan alleen de scherpste prijs, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (zoals bijv. Recyclage, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Er zijn goede alternatieven: iedereen kan profiteren van zonne-energie. We onderscheiden meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan ondernemingen die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, vanaf zo’n €30,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Mook en Middelaar.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Molenhoek op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Limburg
Een dergelijk zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. “Jouw” zonnestroom wordt afgetrokken van je energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Mook, Middelaar)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Voorwaarde is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 6584).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!