Zonnepanelen Plasmolen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Plasmolen? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en een goede investering. Met behulp van de investering in zonnepanelen wek je zelf energie op uit de zon. Omwille van de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat is het rendement na 10 jaar? Geholpen door onze vergelijker lees jij uitgebreide info die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Plasmolen!

zonnepanelen installateur 6586
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Draag bij aan een milieu.
 • Diverse erkende installateurs.
 • BTW terugvragen.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6586
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Plasmolen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. In verschillende gemeentes zien we een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de site www.mookenmiddelaar.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Mook en Middelaar. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Mook en Middelaar zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Plasmolen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Plasmolen zijn er verschillende leningen zoals de Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een lage rente een krediet kunnen afsluiten voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Dan mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€4800), dan is het voordeel al €1008. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je terugleveren aan het net. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. We noemen het ook wel salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en schommelt tussen de €0,05 en €0,085

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is overeenkomstig met 5 procent rente. Niet alleen goed voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Meer dan 500.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt gebudgetteerd middels het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Plasmolen fluctueren tussen de €4000 en €6200, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert zo’n 3010 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €677,25 (kosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Plasmolen is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het volgende overzicht vind je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118507€3575 – €4325€410
2307013€5175 – €5625€500
3350016€6000 – €6250€775
4404017€6350 – €6650€920
5434019€6950 – €7200€970
6490023€7475 – €7825€1080

PV-panelen installeren, waar moet ik op letten?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het schikt naar een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met de richting tussen oost / west (liefst op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een goede dakconstructie. Evengoed is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Plasmolen achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Plasmolen bedraagt 3440 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pak ‘m beet 10 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen genoeg, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. De meeste consumenten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn zeer flexibel. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Plasmolen?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-plasmolen

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Plasmolen vergelijken? Gebruikmakend van onderstaande tips heb jij snel en eenvoudig een betrouwbare vakman in jouw streek. Een aantal aanbieders beschikken over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Omschrijf het project

  Specificeer duidelijk het huis. Het soort dak (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn hierin van enorm belang. Kies ook een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De expert voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Plasmolen.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om naam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Daardoor is het helder hoe we contact kunnen opnemen als er meer info benodigd is. Nadien versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week volgen er offertes van deskundigen uit de regio. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals bijv. IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of kan je het nu niet betalen? Maar let op: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden allerlei interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie hun dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €25,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Mook en Middelaar.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Je kunt denken aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Plasmolen op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Mook, Middelaar)? In dat geval kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 6586).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!