Zonnepanelen Mook kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Mook? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en hebben een prima rendement. D.m.v. zonnepanelen op jouw woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van deze pagina tref jij veelzijdige toelichtingen aangaande zonnepanelen kopen in Mook!

zonnepanelen installateur 6585
 • Lagere maandlasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Diverse erkende installateurs.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteMook en Middelaar
Postcode6585
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31760 M3
Stroomverbruik kWh3440 kWh
Gemiddelde energierekening€192,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Mook mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Door te surfen naar www.mookenmiddelaar.nl doorzoek je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Mook en Middelaar. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Verder kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ook kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Mook en Middelaar kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Mook
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Mook kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren tegen een gunstige rente een lening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4775), dan bedraagt dit al €1002,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). We spreken dan over salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. Dit staat bekend als terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met 6 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze aarde, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een aanbieding met 10 panelen in Mook liggen tussen om en nabij de €4600 en €5600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen draait uit op grofweg 3000 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Budget Energie en/of NLE staat dit al gauw gelijk aan €675 (vergoeding mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Mook bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119906€3650 – €4250€410
2271013€5175 – €5875€675
3342015€6025 – €6150€750
4388017€6450 – €6600€910
5444020€7025 – €7300€960
6511021€7700 – €8025€1080

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het in lijn is met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Met hulp van de zonnepanelencheck Mook vind jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Mook is 3440 kWh. Hiervoor zijn benodigd omstreeks 12 panelen van 295 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van panelen met meer Wattpiek heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen afdoende, voor 1975 kWh kan je uit de voeten met 8, voor 2825 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3875 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. De doorsnee klanten geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Eveneens vind je dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Moet ik een vergunning aanvragen in Mook?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw dak is een vergunning overbodig. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-mook

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Mook vergelijken? Geholpen door het advies hieronder tref je in korte tijd een professionele installateur in de buurt. Veel specialisten beschikken over een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de verkoopprijs. Bekijk ook relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een huurwoning of koophuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets duidelijk het huis. Het soort dak (plat en/of schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Kies tevens een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert voorziet jou dan van professioneel zonnepanelen advies in Mook.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Vandaar weten wij hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na een paar dagen volgen er offertes van deskundigen uit de buurt. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar check ook certificering (denk aan RoHS certificaat, ISO certificaat, VDE keurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Heb jij een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €17,50 per maand. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Mook en Middelaar.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via platforms als www.zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Zodra de contractperiode is verstreken (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Mook op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Mook, Middelaar)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een speciale coöperatie opstart (postcodes 6585).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!