Zonnepanelen Geulle kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Geulle? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en heb je razendsnel terugverdiend. D.m.v. de zonnepanelen van tegenwoordig wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Gezien gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Dankzij onze tool lees je uitgebreide adviezen aangaande zonnepanelen kopen in Geulle!

zonnepanelen installateur 6243
 • Lagere energierekening.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6243
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Geulle mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen bestaat niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.meerssen.nl bekijk jij welke regelingen er zijn in de gemeente Meerssen. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Meerssen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Door middel van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Geulle
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Geulle kan je aan de slag met o.a. de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een afbetalingsregeling kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4650), dan is het belastingvoordeel al €976,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je de reguliere stroomprijs. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,045 en €0,095

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 4 procent spaarrente. Niet alleen goed voor het milieu, tevens ook fiscaal erg interessant. Plusminus een half miljoen woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt berekend a.d.h.v. het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Geulle variëren tussen de €4200 en €6100, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2830 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €636,75 (kosten mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Geulle bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120406€3600 – €4375€390
2305011€5225 – €5850€575
3356016€5925 – €6025€725
4381017€6450 – €6825€920
5440020€6975 – €7150€980
6484021€7550 – €8000€1100

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal condities: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een goede dakconstructie. Bovendien is ligging onder een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Met hulp van de zonnepanelencheck Geulle tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Geulle bedraagt 3350 kWh. Hiervoor zijn benodigd pak ‘m beet 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Let op: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 panelen afdoende, voor 1825 kWh zijn dat er circa 7, voor 2925 kWh gaat het om 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen komt aardig overeen. De gemiddelde investeerders bestellen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens zijn er dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs is erg gunstig, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Welke vergunning moet ik hebben in Geulle?

Voor de installatie van PV-panelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Vaak is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-geulle

Installateur zonnepanelen zoeken

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Geulle vergelijken? Door de uitleg die hierna komt heb jij in een zeer korte periode een professionele vakspecialist in de regio. Veel monteurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op het tarief. Houd ook rekening met keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een woning in privé-bezit? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer het soort woning. Het type woning (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn van groot belang. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf biedt zo uitstekend zonnepanelen advies in Geulle.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een (vast) telefoonnummer en uw huidige mailadres. Daardoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Het vergelijken van offertes

  Binnen 7 dagen volgen er offertes van adviseurs uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar kijk goed naar eventuele keurmerken (denk aan CE-keurmerk, Recyclage, VDE keurmerk, TÜV keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen meerdere prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere verenigingen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Het is voor iedereen toegankelijk, al vanaf €30,00 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Meerssen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Geulle op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een project in je eigen buurt (Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook stroom-belastingen aftrekken van je energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De regel is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6243).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!