Zonnepanelen Ulestraten kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Ulestraten? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Dankzij innovatieve zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Dankzij dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan iedereen dat zomaar doen? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door deze website check jij accurate gegevens die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Ulestraten!

zonnepanelen installateur 6235
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Zet het milieu op 1.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6235
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Ulestraten mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau bestaat niet meer. Verscheidene gemeentes werken met interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.meerssen.nl ontdek je welke regelingen er zijn in de gemeente Meerssen. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Voorts onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Meerssen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Ulestraten
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Ulestraten kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5900), dan loopt dit al op tot €1239. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit basisprincipe heet salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,055 en €0,095

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 4 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij een half miljoen woningeigenaren hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te betaalbaarder het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Ulestraten zitten vaak tussen de €5400 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2800 kWh elektriciteit. Bij een maatschappij als Delta en/of Pure Energie betaal je al snel €630 (prijspeil mei 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Ulestraten is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hieronder check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3550 – €4225€420
2298012€5075 – €5625€525
3359015€5975 – €6250€800
4416018€6325 – €6625€920
5461019€7050 – €7150€970
6508023€7625 – €8100€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het klopt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, met een dakpostie tussen oost en west (meest ideale is het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Dankzij de zonnepanelencheck Ulestraten achterhaal jij of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Ulestraten is 3350 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 11 pv-panelen van 325 wattpiek. Aanbeveling: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 panelen genoeg, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2800 kWh rekenen installateurs er 11, en voor 3925 kWh zijn dat circa 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement verschilt niet veel. De gemiddelde woningbezitters bestellen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens bestaan er dunne-film panelen. Deze zonnepanelen vallen veel minder op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Ulestraten?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit geldt niet voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-ulestraten

Een zonnepanelen-installateur vinden

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Ulestraten vergelijken? D.m.v. onderstaande tips tref je moeiteloos een professionele installateur in de buurt. Veel adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel kWh elektriciteit gebruik jij per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Opdrachtomschrijving

  Schets de karakteristieken van het huis. De huis-categorie (plat & schuin) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist voorziet jou dan van relevant zonnepanelen advies in Ulestraten.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn voorletter + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Op die manier is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent als er iets niet helemaal duidelijk is. Vervolgens versturen ze de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  In 3-4 dagen krijg je persoonlijke offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de scherpste prijs, maar bekijk ook certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Zit je in een huurhuis, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is het gewoon te duur? Maar let op: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen meerdere rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf plusminus €35,00 per maand. Hoe werkt dit?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Meerssen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na afloop van de looptijd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Ulestraten op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over zonnestroom uit de buurt (Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6231, 6235).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!