Zonnepanelen Bunde kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Bunde? Zonnepanelen zijn duurzaam en je kunt er geld mee verdienen. Dankzij zonnepanelen gericht op het zuiden kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Door de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Met deze website vind jij handige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Bunde!

zonnepanelen installateur 6241
 • Maandelijkse bestedingsruimte stijgt.
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6241
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bunde mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via hun online portaal www.meerssen.nl lees je wat er precies mogelijk is in de gemeente Meerssen. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit gaat al snel om honderden euro’s. Ook is er ook een royale salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Meerssen kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Bunde
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Bunde zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een speciale lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4625), dan is jouw winst al €971,25. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Dan is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de extra teruggeleverde elektriciteit. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,04 en €0,10

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 6% rente. Dit komt niet alleen ten goede van onze planeet, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Al ruim 800.000 investeerders zijn in staat energie op te wekken.

Kosten
De offerteprijs voor zonnepanelen hangt af van het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe goedkoper je uit bent. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Bunde variëren tussen de €4500 en €6900, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op zo’n 2820 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Essent en/of Nuon betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (prijs mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Bunde kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3600 – €4400€440
2303012€5300 – €5625€650
3334014€5975 – €6275€825
4408016€6550 – €6800€950
5438020€6900 – €7125€1000
6493023€7400 – €8025€1100

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een sterk dak. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Door o.a. de zonnepanelencheck Bunde achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bunde is 3350 kWh. Dit kan je zelf genereren met om en nabij 10 panelen van 300 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1950 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 11 nodig, en voor 3950 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is zo goed als gelijk. De doorsnee consumenten installeren de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Ook onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Hoe zit het met een vergunning in Bunde?

Puur voor panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bunde

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in Bunde vergelijken? Door gebruik te maken van het onderstaande stappenplan vind jij zonder problemen een professionele installateur in jouw omgeving. Tal van installateurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Houd ook rekening met voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer het soort huis. Het type dak (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Maak tevens een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Bunde.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: jouw voornaam en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen leggen voor eventuele vragen. Daarna ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 3-4 dagen volgen er offertes van installateurs die goed staan aangeschreven. Kijk verder dan de goedkoopste prijzen, maar let ook op certificering (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, CE-keurmerk) en recensies van andere consumenten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, hebben jullie geen ruimte voor zonnepanelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere stadions die hun dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €22,50 (maandelijks). Hoe doe ik mee?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Meerssen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via concepten als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Bunde op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Limburg
Het zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het over stroom van panelen in de buurt (Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 6240, 6241).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!