Zonnepanelen Moorveld kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Moorveld? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en besparen je geld. Middels zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door het financieel interessante plaatje, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Aan de hand van onze tool vind je actuele gegevens die helpen bij zonnepanelen kopen in Moorveld!

zonnepanelen installateur 6237
 • Een kleiner energiecontract.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieLimburg
GemeenteMeerssen
Postcode6237
Netnummer043 (+3143)
Gasverbruik M31720 M3
Stroomverbruik kWh3350 kWh
Gemiddelde energierekening€189,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Moorveld mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.meerssen.nl bekijk je hoe het ervoor staat in de gemeente Meerssen. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €900,00. Ten derde bestaat er een handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Meerssen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Moorveld
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Moorveld kan je onder andere een beroep doen op de Duurzaamheidslening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waarmee woningeigenaren extra voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Dan kan iedereen de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4600), dan is het voordeel al €966. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dat het geval is betaald de leverancier minder voor de extra teruggeleverde elektriciteit. We spreken dan over een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,04 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is vergelijkbaar met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus een half miljoen investeerders hebben panelen laten installeren.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Moorveld zitten vaak tussen de €4900 en €6300 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en rendement
Een bestelling met bijv. 10 panelen mondt uit in om en nabij 2810 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Delta en/of Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (tarieven mei 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Moorveld bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder tref jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120108€3675 – €4325€390
2270013€5050 – €5625€625
3340015€6025 – €6125€825
4392017€6400 – €6750€910
5453019€6900 – €7175€970
6503022€7450 – €7925€1050

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat sterk genoeg is. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Moorveld achterhaal je of het dak van uw woning kan. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Moorveld bedraagt 3350 kWh. Hiervoor heb je nodig pakweg 12 panelen van 300 wattpiek. Toelichting: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de toekomstige situatie. Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3850 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel bewoners installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De kosten liggen relatief laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Moet ik een vergunning aanvragen in Moorveld?

Puur voor panelen op uw dak geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is ook een vergunning nodig als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-moorveld

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Moorveld vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan heb je in een zeer korte periode een deskundige expert in de buurt. Tal van specialisten hebben de beschikking over een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het type woning (plat & schuin) en de ligging van het huis zijn essentieel. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan professioneel zonnepanelen advies in Moorveld.

 4. Voorkeur voor contact

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om naam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts die goed staan aangeschreven. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar let ook op voorwaarden/keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €20,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Meerssen.
 • Je neemt een “zonnedeel” via bijvoorbeeld ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Moorveld op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Limburg
Een zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Let op: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het om een project in je eigen buurt (Meerssen, Ulestraten, Bunde – Geulle)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 6235, 6237, 6243).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!