Zonnepanelen Glane kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Glane? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en fiscaal aantrekkelijk. Via innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de dalende prijzen van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de interessante salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Kan dit ook op ons dak? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Op basis van deze pagina doorzoek je veelzijdige toelichtingen die helpen bij zonnepanelen kopen in Glane!

zonnepanelen installateur 7585
 • Lagere energierekening.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Onderhoudsarme investering.

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7585
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Glane mei 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Regelmatig hebben gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Via de website www.gemeentelosser.nl check je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Losser. Kom je er niet uit? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Voorts is er ook een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Losser zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Glane
Direct zonnepanelen bestellen? In Glane zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens verrassend voordelig een krediet kunnen nemen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Wat dat betreft kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5900), dan is jouw winst al €1239. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Dit noemen we salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft biedt de energieleverancier een lager tarief voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,095

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor het klimaat, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Circa 650.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Glane fluctueren tussen de €5200 en €6400 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2990 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf zoals Energiedirect en/of Oxxio betaal je daarvoor zo’n €672,75 (kosten mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in Glane bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In het volgende overzicht tref jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118807€3550 – €4225€430
2307012€5075 – €5875€575
3342016€6050 – €6250€750
4392017€6400 – €6800€900
5431019€7025 – €7275€970
6513023€7475 – €8100€1080

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het ideaal scenario. Met hulp van de zonnepanelencheck Glane bekijk je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Glane is 3370 kWh. Dit staat voor rond de 11 zonnepanelen van 320 wattpiek. Disclaimer: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh rekenen installateurs er 7, voor 3000 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3800 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type PV-panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Hoe zit het met een vergunning in Glane?

Voor het plaatsen van panelen op een woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-glane

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Glane vergelijken? Dankzij de adviezen van onze specialisten tref jij zonder problemen een erkende monteur in je woonplaats. Veel bedrijven bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de prijs. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project beschrijven

  Beschrijf expliciet jouw woning. Het type dak (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak tevens een keuze voor een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Glane.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Nadien ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 5 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van vakmannen die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de scherpste prijs, maar wees scherp op voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld CE-keurmerk, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stukje dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €20,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Losser.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via initiatieven zoals Zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijvoorbeeld met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Glane op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Toelichting: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen)? Op dat moment kan je ook stroom-belastingen verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7585).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!