Zonnepanelen Overdinkel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Overdinkel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Geholpen door de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de interessante salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is mijn woning hiervoor geschikt? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij onze vergelijker check je uitgebreide aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Overdinkel!

zonnepanelen installateur 7586
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Zet het milieu op 1.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • BTW terugvragen.

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7586
Netnummer053 (+3153)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Overdinkel mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Door gebruik te maken van www.gemeentelosser.nl lees je hoe het ervoor staat in de gemeente Losser. Kan je hier niets over vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ten derde noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Losser zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Overdinkel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Overdinkel zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra goedkoop een groene lening kunnen aanvragen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4600), dan is jouw winst al €966. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Ontbreekt het je aan tijd? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en vinden we terug tussen de €0,03 en €0,11

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, echter ook op financieel vlak. Ongeveer een half miljoen woningeigenaren hebben panelen laten installeren.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De verwachte kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Overdinkel komen doorgaans uit tussen de €4400 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen genereert pakweg 3000 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Delta of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €675 (vergoeding mei 2024). Door goedkope zonnepanelen in Overdinkel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf lees jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118306€3650 – €4500€420
2290011€5200 – €5775€600
3347016€6000 – €6225€875
4417016€6325 – €6775€880
5455019€6975 – €7125€980
6506022€7550 – €7800€1040

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het strookt met een aantal regels: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Verder is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Overdinkel check jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Overdinkel bedraagt 3370 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 12 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 900 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1950 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 16 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is zo goed als gelijk. De meeste mensen verkiezen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Mede kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit type panelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Is een vergunning noodzakelijk in Overdinkel?

Tijdens de montage van zonnepanelen op uw woning is een vergunning overbodig. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Vaak is een vergunning noodzakelijk als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-overdinkel

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Overdinkel vergelijken? Door het advies hieronder vind jij in enkele stappen een betrouwbare vakspecialist in je postcodegebied. Een aantal specialisten beschikken over een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de aanschafprijzen. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Schets de aard van de woning. Het genre dak (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Kies daarna een dag en tijdstip voor installatie. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De specialist geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Overdinkel.

 4. Voorkeur voor contact

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Dan is het duidelijk hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Aansluitend versturen ze de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen uit de omgeving. Pas op voor alleen de goedkoopste aanbieder, maar let ook op de benodigde certificaten (denk aan VDE keurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk, RoHS certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit is geen issues meer: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er zijn vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Met name clubhuizen die het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, vanaf ongeveer €22,50 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Losser.
 • Jij kan een zonnedeel nemen bij bedrijven als Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Overdinkel op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Belangrijk: het gaat alleen om de prijs van stroom, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom verrekenen met de energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 7586).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!