Zonnepanelen Beuningen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

De woning verduurzamen met zonnepanelen in Beuningen? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en winstgevend. Gebruikmakend van het zonnepanelen-systeem wek je zelf schone energie op. Ten gevolg van de steeds gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Hoeveel rendement mag ik per jaar verwachten? Door gebruik te maken van de zonnepanelen-vergelijker bekijk je omvangrijke adviezen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Beuningen!

zonnepanelen installateur 7588
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7588
Netnummer024 (+3124)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Beuningen mei 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau kan je niet meer aanvragen. Verscheidene gemeentes werken met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.gemeentelosser.nl lees je welke regelingen er zijn in de gemeente Losser. Is er niets over te lezen? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Ook is er ook een royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Losser is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Beuningen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Beuningen zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huizeneigenaren heel voordelig een speciaal type lening kunnen aanvragen voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag men de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4650), dan is jouw winst al €976,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Het gaat dan om salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en varieert tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno mei 2024. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor het milieu, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Om en nabij 750.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (mei 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Beuningen zitten vaak tussen de €5200 en €6000, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen in wekt op ongeveer 3020 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Delta en/of Pure Energie betaal je hiervoor wel €679,5 (kosten mei 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Beuningen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120506€3650 – €4200€420
2286011€5225 – €5750€625
3350015€5900 – €6200€825
4418017€6325 – €6750€910
5468020€7025 – €7150€1000
6503021€7500 – €8175€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het in lijn is met een aantal zaken: voldoende plek beschikbaar, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Beuningen lees jij de toepasbaarheid voor uw dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Beuningen bedraagt 3370 kWh. Hiervoor heb je nodig omstreeks 12 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit zijn doorsnee statistieken. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen toereikend, voor 1800 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Welke vergunning moet ik hebben in Beuningen?

Tijdens de montage van panelen op een woning is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-beuningen

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Beuningen vergelijken? Geholpen door onderstaande tips vind je vandaag nog een professionele monteur in de regio. Sommige bedrijven hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Bekijk ook kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een aangekochte woning of huur je? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Beschrijf de aard van de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de focus-richting van het huis zijn zaken die van belang zijn. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Beuningen.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Denk dan aan: uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er meer info benodigd is. Als laatste versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Let niet alleen op het interessantste kostenplaatje, maar check ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn ISO certificaat, RoHS certificaat, IEC keurmerk, Recyclage) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Heb jij een huurwoning, zijn panelen geen opties voor je daktype, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er verschijnen verscheidene bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Losser.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Beuningen op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). Uitgangspunt is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 6640, 7588).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!