Zonnepanelen de Lutte kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in de Lutte? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Geholpen door de zonnepanelen van tegenwoordig wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door de hogere wattpiek per zonnepaneel, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Met behulp van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk jij toepasbare toelichtingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in de Lutte!

zonnepanelen installateur 7587
 • Snelle terugverdientijd.
 • Milieubewuste keuze.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Postcode7587
Netnummer0541 (+31541)
Gasverbruik M31650 M3
Stroomverbruik kWh3370 kWh
Gemiddelde energierekening€185,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen de Lutte mei 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Via de site www.gemeentelosser.nl bekijk jij wat de regels zijn in de gemeente Losser. Is de informatie niet te vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Daarbij noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Losser zijn er verschillende mogelijkheden.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen + subsidies in de Lutte
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In de Lutte zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens heel voordelig een groene lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Neem je een complete set met 10 panelen (€4625), dan profiteer je al van een korting van €971,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dit aan de orde is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. In de volksmond: terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Grofweg 550.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te betaalbaarder het wordt. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in de Lutte schommelen tussen de €5400 en €6800 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa circa 3010 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Engie of Vandebron betaal je hiervoor wel €677,25 (vergoeding mei 2024). Via goedkope zonnepanelen in de Lutte kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118606€3475 – €4425€380
2277013€5100 – €5725€500
3359016€6000 – €6175€775
4418018€6450 – €6850€950
5465019€7000 – €7125€960
6505023€7675 – €7850€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het strookt met een aantal voorwaarden: plek beschikbaar op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (zuiden is aan te raden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck de Lutte ontdek je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in de Lutte is 3370 kWh. Dit kan je zelf genereren met ongeveer 12 panelen van 285 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek zijn er minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 900 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1875 kWh gaan we uit van 7, voor 2950 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is nagenoeg gelijk. Bijna alle mensen installeren zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. Het zijn relatief goedkope panelen, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Is een vergunning noodzakelijk in de Lutte?

Tijdens de montage van panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Dikwijls is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-de-lutte

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Erkende zonnepanelen bedrijven in de Lutte vergelijken? Aan de hand van het advies hieronder zoek je in korte tijd een uitmuntende expert in jouw omgeving. Een aantal monteurs hebben een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar het tarief. Let ook op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het een woning in privé-bezit? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets duidelijk het huis. Het soort huis (schuin + plat) en de oriëntatie van de woning zijn goede voorbeelden. Maak vervolgens een keuze voor een installatiedatum die uitkomt. Vul gerust het opmerkingenveld in. De installateur voorziet jou dan van betrouwbaar zonnepanelen advies in de Lutte.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, tel. nr. en het mailadres. Zo is het helder hoe we je het beste kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Daaropvolgend verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Na 3-4 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven die werkzaam zijn in de buurt. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook eventuele keurmerken (voorbeelden zijn VDE keurmerk, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage) en beoordelingen van anderen. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dit is geen issues meer: er is nu zonne-energie voor iedereen! Er bestaan allerlei mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan scholen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, vanaf ongeveer €15,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Losser.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in de Lutte op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: de verrekening betreft puur de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over zonnestroom uit de buurt (Losser, Glane, Overdinkel, De Lutte, Beuningen)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Met een duur woord heet dit de postcoderoos-regeling). De eis is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 7574, 7587).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!