Zonnepanelen Gooise Meren kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Gooise Meren? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en hebben een prima rendement. Met behulp van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Door o.a. de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan dat ook voor mijn huis? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Middels de zonnepanelen-vergelijker bekijk jij accurate tips aangaande zonnepanelen kopen in Gooise Meren!

zonnepanelen installateur 1400
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Groene investering.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Terugleveren aan het netwerk.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1400
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Gooise Meren juni 2024

De landelijke subsidiepot bestaat niet meer. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door gebruik te maken van www.gooisemeren.nl check jij wat de regels zijn in de gemeente Gooise Meren. Geen resultaten? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €700,00. Daarbij noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Gooise Meren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Gooise Meren
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Gooise Meren kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Deze groene leningen waarmee huishoudens tegen een aantrekkelijke rente een duurzaamheidslening kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan jij de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4900), dan is jouw winst al €1029. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden overgenomen door de energieleverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit heet ook wel salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en fluctueert tussen de €0,04 en €0,08

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Meer dan 750.000 huishoudens kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, des te lager de investering. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Gooise Meren variëren tussen de €4000 en €6000 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set van 10 zonnepanelen genereert pak ‘m beet 2890 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of NLE betaal je hiervoor wel €650,25 (vergoeding juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Gooise Meren bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119108€3625 – €4300€430
2279011€5075 – €5750€525
3356014€6100 – €6150€700
4402016€6375 – €6700€880
5450019€6950 – €7150€1000
6506022€7475 – €8125€1040

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het in lijn is met een aantal zaken: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een dak dat sterk genoeg is. Verder is een hellingshoek van 36 graden het beste. Omwille van de zonnepanelencheck Gooise Meren vind je of jouw dak geschikt is. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Gooise Meren is 3120 kWh. Je hebt dus nodig pak ‘m beet 11 panelen van 285 wattpiek. Disclaimer: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 panelen toereikend, voor 1800 kWh moet je rekenen op 8, voor 2975 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3950 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de investeerders kiezen voor zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Evenzeer bestaan er dunne-film zonnepanelen. Dit soort zonnepanelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Gooise Meren?

Voor de installatie van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-gooise-meren

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Gooise Meren vergelijken? Middels onderstaande tips zoek je in enkele stappen een professionele expert in je postcoderoos. De meeste aanbieders bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Betreft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Beschrijf de aard van het huis. De huis-categorie (plat en/of schuin) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Selecteer vervolgens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De installateur biedt zo relevant zonnepanelen advies in Gooise Meren.

 4. Overige contactgegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en niet te vergeten uw e-mail. Op die manier weten wij ook hoe je te bereiken bent voor eventuele vragen. Als laatste ontvang je de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week krijgt u mogelijk meerdere offertes van installatiebedrijven uit uw regio. Pas op voor alleen de aantrekkelijkste prijs, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (voorbeelden zijn Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn verscheidene prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €15,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Gooise Meren.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar bij bedrijven als www.greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Gooise Meren op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal project (Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente