Zonnepanelen Naarden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Naarden? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en winstgevend. Geholpen door een zonnepanelen-installatie wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door de dalende inkoopprijs, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is mijn dak geschikt? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Middels deze pagina tref jij veelzijdige toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Naarden!

zonnepanelen installateur 1411
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Aantrekkelijke postcoderoosregeling.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1411
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Naarden april 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Middels de energie info op www.gooisemeren.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Gooise Meren. Is de informatie niet te vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €800,00. Bovendien kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Gooise Meren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Naarden
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Naarden zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan is het voordeel al €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en komt vaak uit tussen de €0,055 en €0,09

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is in lijn met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Zo’n 800.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Naarden zitten vaak tussen de €4600 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten van pv-panelen
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in circa 2990 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en/of NLE betaal je daarvoor ongeveer €672,75 (tarief april 2024). Door goedkope zonnepanelen in Naarden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
121006€3625 – €4350€440
2277012€5300 – €5700€650
3352015€5950 – €6050€825
4404016€6550 – €6725€890
5449020€6900 – €7175€970
6510021€7450 – €7825€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal richtlijnen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, met een positie tussen het oosten en westen (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck Naarden zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Naarden bedraagt 3120 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 11 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: we hebben het hier over een gemiddelde woning. In jouw geval kan het heel anders zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de toekomstige situatie. Voor 925 kWh zijn 4 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 4000 kWh zijn dat circa 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. De meeste mensen maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer vinden we dunne-film panelen. Deze PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Naarden?

Bij het installeren van zonnepanelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-naarden

Installateur zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Naarden vergelijken? D.m.v. onze stappenplan vergelijk jij in een zeer korte periode een deskundige installateur in jouw streek. Een aantal specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Let ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel energie (stroom) gebruik je op jaarbasis? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Detailleer de aard van de woning. Het soort dak (plat + schuin) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Maak vervolgens een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Naarden.

 4. Vul contactgegevens in

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn voorletter + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en een e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe wij u kunnen bereiken als er meer info benodigd is. Daarna ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Binnen 7 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit de regio. Er is meer dan alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (zoals bijv. Recyclage, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Woon je in een huurhuis, is je dak voor panelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit is geen issues meer: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er verschijnen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die het dak willen volleggen met zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf zo’n €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Gooise Meren.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Naarden op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een dergelijk zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het over een lokaal zonne-energie project (Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden)? Op dat moment mag je ook de belasting op stroom aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 1410, 1411, 1412).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!