Zonnepanelen Weesp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Weesp? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en heb je razendsnel terugverdiend. Middels de zonnepanelen van tegenwoordig wek je zelf energie op uit de zon. Wegens dalende kosten, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? D.m.v. onze website tref jij accurate tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Weesp!

zonnepanelen installateur 1381
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteWeesp
Postcode1381
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31150 M3
Stroomverbruik kWh2640 kWh
Gemiddelde energierekening€134,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Weesp juni 2024

De landelijke subsidiepot is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de website www.weesp.nl check je wat er precies mogelijk is in de gemeente Weesp. Is dit voor jou onduidelijk? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Evenzeer is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Bovendien mag je ook gebruik maken van de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Weesp zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Weesp
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Weesp kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee consumenten extra voordelig een lening kunnen aanvragen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Wanneer je in die categorie valt kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Hierop zit 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5575), dan is jouw winst al €1170,75. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest lever je terug aan het energienet. In ruil ontvang je de reguliere stroomprijs. Waarschijnlijk ken je dit als salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en fluctueert tussen de €0,045 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 4% spaarrekening. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Ongeveer 550.000 woningen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit komt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Weesp komen doorgaans uit tussen de €4600 en €6400 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op pakweg 2750 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Greenchoice en/of Vandebron betaal je voor dit stukje stroom wel €618,75 (prijs juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Weesp is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna lees jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117406€3625 – €4475€390
2294012€5225 – €5725€550
3334014€6075 – €6275€800
4392017€6500 – €6650€950
5438020€6900 – €7225€1000
6510021€7550 – €8125€1100

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Vanwege de zonnepanelencheck Weesp check je of je dak geschikt is voor montage. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Weesp bedraagt 2640 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 pv-panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van panelen met meer Wattpiek hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 875 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1825 kWh kan je uit de voeten met 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3975 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de bewoners prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Eveneens zijn er dunne-film panelen. Deze panelen vallen veel minder op. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Weesp?

Voor het plaatsen van panelen op een woning is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-weesp

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Weesp vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder kies jij in korte tijd een professionele aanbieder in jouw omgeving. Een aantal leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk verder dan de prijs. Vraag ook om kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Treft het een zakelijke of particuliere vraag? Hebben we het over een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Specificeer het type woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de focus-richting van de woning zijn essentieel. Selecteer vervolgens een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur verschaft dan namelijk erkend zonnepanelen advies in Weesp.

 4. Overige contactgegevens invullen

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Dit zijn gegevens als: je voor- en achternaam, tel. nr. en niet te vergeten uw e-mail. Dan weten wij hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 3-4 dagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van experts uit de regio. Focus niet uitsluitend op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, TÜV keurmerk, Recyclage, RoHS certificaat) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor PV-panelen op het dak, of heb je onvoldoende budget? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We onderscheiden diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die hun dak/grond vol met zonnepanelen willen leggen. Iedereen kan meedoen, al vanaf +/- €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Weesp.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Weesp op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar het bespaart je ook geld. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Disclaimer: de verrekening betreft puur de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Is het stroom van panelen in de buurt (Binnenstad, Zuid, Noord, Hogewey, Aetsveld, Aetsveldsepolder, Oostelijke Vechtoever, Bloemendalerpolder)? In dat geval kan jij ook de stroom-belasting afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1380, 1381, 1382, 1383, 1384).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!