Zonnepanelen Muiderberg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Muiderberg? Zonnepanelen zijn verantwoorde energieopwekkers en een goede investering. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Vanwege de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Middels deze website lees je uitgebreide aanbevelingen over zonnepanelen kopen in Muiderberg!

zonnepanelen installateur 1399
 • Terugverdientijd korter dan 10 jaar.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Lange garanties en goede voorwaarden.
 • Hogere woningwaarde.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1399
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Muiderberg juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Via de site www.gooisemeren.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Gooise Meren. Kan je het niet vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €800,00. Als laatste kan men kiezen voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • Binnen de gemeente Gooise Meren kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door gebruik te maken van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Muiderberg
Direct zonnepanelen bestellen? In Muiderberg bestaan er mogelijkheden zoals de GreenLoans lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een groene lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugkrijgen. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5275), dan bedraagt dit al €1107,75. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,06 en €0,08

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is vergelijkbaar met een royale 4% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Pakweg 750.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen hangt af van de fabrikant, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te lager de investering. De reden daarvan is: omdat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Muiderberg variëren tussen de €4500 en €6600 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen mondt uit in pakweg 2970 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Budget Energie en Nuon betaal je hiervoor wel €668,25 (tarieven juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Muiderberg is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120008€3475 – €4450€420
2293011€5225 – €5625€625
3327016€6100 – €6050€825
4404018€6450 – €6675€900
5444019€6975 – €7250€1030
6519021€7675 – €8000€1090

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het in lijn is met een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een stevig dak met een goede constructie. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het geschiktst. Wegens de zonnepanelencheck Muiderberg tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Muiderberg is 3120 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig om en nabij 12 panelen van 320 wattpiek. Advies: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh moet je rekenen op 8, voor 2850 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3875 kWh heb je ongeveer 18 panelen nodig.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde bewoners geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Niet voor niet zijn de all-black panelen zeer in trek. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs is erg gunstig, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Muiderberg?

Puur voor panelen op een woning is een vergunning niet aan de orde. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaliter is het vereist een vergunning aanvraag te doen als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-muiderberg

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Muiderberg vergelijken? Middels de adviezen van onze specialisten vind jij in een zeer korte periode een betrouwbare installateur in de regio. Verscheidene leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Houd ook rekening met certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Treft het een zakelijke of particuliere aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is de stroomvraag? Probeer in detail te treden.

 3. Project omschrijven

  Omschrijf de eigenschappen van het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak daarna een keuze voor de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De specialist geeft op die manier goedzonnepanelen advies in Muiderberg.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het gaat hier om voorletter + achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Vandaar is het duidelijk hoe we met jou in contact kunnen komen als er iets niet helemaal duidelijk is. Bij de laatste stap verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Offertes vergelijken

  Na een paar dagen volgen er offertes van experts uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de laagste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld Brandbestendigheidskeurmerk, Recyclage, ISO certificaat, TÜV keurmerk) en verhalen van andere klanten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of is de investering nu te groot? Goed nieuws, je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn gymzalen die hun dak/grond willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, gemiddeld zo’n €40,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Gooise Meren.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via initiatieven zoals Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (doorgaans 10 – 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Je kunt denken aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Muiderberg op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook geld op. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Goed om te weten: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Is dit stroom van panelen in de buurt (Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden)? In dat geval mag je ook de belasting op stroom aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 1399).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!