Zonnepanelen Almere kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Almere? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Ten gevolg van dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Heeft ons huis een geschikt dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met behulp van onze website bekijk jij samengestelde toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Almere!

zonnepanelen installateur 1301
 • Een kleiner energiecontract.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ruim aanbod in de regio.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieFlevoland
GemeenteAlmere
Postcode1301
Netnummer036 (+3136)
Gasverbruik M3440 M3
Stroomverbruik kWh3090 kWh
Gemiddelde energierekening€95,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Almere mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Wel bestaan er gemeentes met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Middels de energie info op www.almere.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Almere. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens bestaat er een royale salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Almere is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Almere
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Almere zijn er leningen beschikbaar zoals de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waarmee consumenten tegen een aantrekkelijke rente een krediet kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wanneer je in die categorie valt kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€4950), dan is het belastingvoordeel al €1039,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor de “teveel” terug geleverde stroom. Dit heet ook wel de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en ligt tussen de €0,04 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met 5 procent rente. Niet alleen goed voor de aarde, maar ook op een lagere energierekening. Circa 700.000 gezinnen zijn in staat energie op te wekken.

Verkoopprijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dat is het gevolg van het feit dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Almere komen doorgaans uit tussen de €4300 en €6900 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en rendement
Een pakket met 10 panelen genereert grofweg 2840 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Engie en/of NLE betaal je al snel €639 (onkosten mei 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Almere kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel vind je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121006€3600 – €4425€440
2300012€5000 – €5700€625
3331016€6025 – €6200€700
4394017€6400 – €6675€880
5458019€7025 – €7150€990
6496021€7425 – €8150€1080

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met een dakpostie tussen oost en west (het zuiden is ideaal), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat sterk genoeg is. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Omwille van de zonnepanelencheck Almere bekijk je of uw dak in aanmerking komt. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Almere bedraagt 3090 kWh. Dit staat voor ongeveer 12 panelen van 320 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1875 kWh zijn dat er circa 7, voor 2875 kWh kan je uit de voeten met 12, en voor 3950 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat is het beste type paneel?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de woningbezitters installeren zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Daarnaast zijn er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten zijn lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Almere?

Tijdens de montage van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-almere

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Direkt zonnepanelen bedrijven in Almere vergelijken? Door middel van de adviezen van onze specialisten heb je binnen enkele minuten een goede leverancier in je woonplaats. Veel aanbieders hebben een showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de tarieven. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer het soort woning. Het genre dak (plat en/of schuin) en de focus-richting van het dak zijn belangrijke onderdelen. Selecteer tevens de gewenste uitvoerdatum. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De installateur voorziet jou dan van geschikt zonnepanelen advies in Almere.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), het 06-nummer, en het mailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden in het geval er extra info nodig is. Vervolgens krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de omgeving. Kijk niet alleen naar de aantrekkelijkste prijs, maar houd ook rekening met kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan RoHS certificaat, TÜV keurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en recensies van andere consumenten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is jouw dak niet geschikt voor panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er verschijnen meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere ondernemingen die een stukje dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf ongeveer €30,00 per 4 weken. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Almere.
 • Je neemt een “zonnedeel” via platforms als Greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na afloop van de overeengekomen periode (standaard 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Bijv. samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Almere op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Flevoland
Een zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om een regionaal project (Almere Haven, Almere Stad, Almere Buiten, Almere Poort, Almere Hout, Almere Pampus)? Dan kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie start (postcodes 1300, 1301, 1302, 1303, 1305, 1309, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1338, 1339, 1341, 1343, 1349, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1361, 1362, 1363).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!