Zonnepanelen Huizen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Huizen? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en men kan er flink door besparen. Met behulp van het zonnepanelen-systeem wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Dankzij gunstigere prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en salderingsregeling (teruglevering) hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is het overal mogelijk? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Middels de zonnepanelen-vergelijker check jij praktische tips met betrekking tot zonnepanelen kopen in Huizen!

zonnepanelen installateur 1271
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteHuizen
Postcode1271
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31410 M3
Stroomverbruik kWh2970 kWh
Gemiddelde energierekening€159,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Huizen juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.huizen.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Huizen. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Tevens is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit levert al snel honderden euro’s op. Ten derde is er nog een bruikbare salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Huizen is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • D.m.v. de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Huizen
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Huizen kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens zonder hoge lasten een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor zaken als panelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In dat geval mag iedereen de BTW van de aankoop terugkrijgen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Neem je een complete set met 10 panelen (€5175), dan is het belastingvoordeel al €1086,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Wil je dit niet zelf doen? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jeeen vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en vinden we terug tussen de €0,05 en €0,09

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is vergelijkbaar met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Niet alleen gunstig voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan een half miljoen investeerders hebben panelen laten installeren.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie is gebaseerd op het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de kosten van het plaatsen. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te goedkoper het wordt. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Huizen zitten vaak tussen de €4700 en €5700 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3000 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Energiedirect en Oxxio betaal je daarvoor zo’n €675 (tarieven juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Huizen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de volgende paragraaf tref je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119007€3575 – €4300€390
2277013€5300 – €5875€625
3335016€6025 – €6125€775
4402018€6450 – €6750€910
5450019€6950 – €7275€960
6480023€7600 – €7975€1040

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal regels: een schuin/plat dak met genoeg plek, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak met een goede constructie. Evenzeer is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Wegens de zonnepanelencheck Huizen lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Huizen is 2970 kWh. Dat staat gelijk aan circa 12 panelen van 300 wattpiek. Concreet: dit is slechts een gemiddelde. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je niet zoveel panelen te plaatsen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1975 kWh gaat het om 8, voor 2875 kWh zijn dat er circa 11, en voor 3975 kWh moet je rekenen op 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. Meer dan 50% van de woningbezitters installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Huizen?

Bij het installeren van zonnepanelen op een woning is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-huizen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Huizen vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs zoek je zonder problemen een erkende aanbieder in jouw omgeving. Sommige specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de tarieven. Check ook op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een zakelijke of particuliere aanvraag? Spreken we over een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Schets zo concreet mogelijk het huis. Het genre dak (schuin of plat) en de oriëntatie van het huis zijn cruciaal. Selecteer vervolgens een installatiedatum die uitkomt. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Huizen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Je kunt denken aan je voor- en achternaam, een (vast) telefoonnummer en het mailadres. Daardoor komen wij erachter hoe we contact kunnen opnemen in het geval er extra info nodig is. Daarna zenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na zo’n 5 werkdagen krijgt u mogelijk meerdere offertes van deskundigen uit de omgeving. Focus niet uitsluitend op de scherpste aanbieder, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk) en beoordelingen van anderen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Beschik je over een huurwoning, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of kan je het nu niet betalen? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn scholen die een stukje dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, gemiddeld zo’n €30,00 per maand. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Huizen.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via onder andere Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Zodra de contractperiode is verstreken (10 tot 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijv. samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Huizen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (Oude Dorp, Westereng, Buitenwijken, Erica en Tafelberg, Staatslieden en Componistenbuurt, Havengebied, Zenderwijk en Bovenweg, Stad en Lande, Huizermaat West en Zuid, Huizermaat Noord, Bijvanck, Bovenmaten, Hogemaat)? In die situatie kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!