Zonnepanelen Bussum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Alles weten over zonnepanelen in Bussum? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Dankzij de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Door o.a. de dalende prijzen van de panelen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de saldering / teruglevering (vergoeding) besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Aan de hand van onze tool check je uitgebreide adviezen over zonnepanelen kopen in Bussum!

zonnepanelen installateur 1400
 • Lagere energielasten.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1400
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Bussum juni 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met subsidieregelingen en speciale groene leningen. Bij het energieloket op www.gooisemeren.nl ontdek je de spelregels in de gemeente Gooise Meren. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Als laatste onderscheiden we de royale salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • In de gemeente Gooise Meren zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Bussum
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Bussum kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee huishoudens tegen een gunstige rente een groene lening kunnen afsluiten voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan profiteer je al van een korting van €1113. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, wordt teruggeleverd aan het net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Op dat moment ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. We noemen het ook wel terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,085

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. De win is er niet alleen voor de aarde, maar ook voor de portemonnee! Meer dan 700.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger de investering. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Bussum fluctueren tussen de €4300 en €5900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een set van 10 zonnepanelen staat voor circa 2980 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Essent en Powerpeers betaal je hiervoor wel €670,5 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Bussum kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In het volgende overzicht doorzoek jij een rekenvoorbeeld inclusief terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118308€3650 – €4475€440
2289012€5150 – €5850€550
3346016€6075 – €6150€725
4399016€6525 – €6800€880
5459019€6900 – €7225€1020
6520023€7650 – €8125€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal richtlijnen: een schuin/plat dak met genoeg plek, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Eveneens is ligging onder een hellingshoek van 36 graden aan te raden. Door de zonnepanelencheck Bussum vind jij de toepasbaarheid voor uw dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Bussum is 3120 kWh. Dat staat gelijk aan plusminus 11 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 4 – 5 pv-panelen afdoende, voor 1975 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 16 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen komt aardig overeen. Bijna alle investeerders kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De aanschafkosten liggen lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Bussum?

Puur voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Doorgaans gelden er andere regels voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Vaak is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-bussum

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Bussum vergelijken? Met behulp van het onderstaande stappenplan zoek je moeiteloos een erkende vakman in jouw omgeving. Tal van aanbieders hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk verder dan het tarief. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een particuliere woning of huurwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. Het type dak (plat en/of schuin) en de ligging van het huis zijn relevant. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De expert levert jou dan ook aantrekkelijk zonnepanelen advies in Bussum.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Het betreft voorletter + achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Daardoor komen we erachter hoe we contact kunnen leggen als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien verstrekken zij de persoonlijke offerte.

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een week ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Let niet alleen op de aantrekkelijkste prijs, maar check ook de benodigde certificaten (zoals bijv. CE-keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is het dak te klein voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen verschillende duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, gemiddeld zo’n €20,00 (maandelijks). Hoe werkt dit?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Gooise Meren.
 • Je participeert in een zonnedeel via onder andere Greencrowd. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Onder andere met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Bussum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (De postcoderoos-regeling is hiervoor in het leven geroepen). De eis is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 1222, 1400, 1401, 1402, 1403, 1404, 1405, 1406).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!