Zonnepanelen Muiden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Overweeg jij zonnepanelen in Muiden? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en besparen je geld. Gebruikmakend van de investering in zonnepanelen wek je zelf schone energie op. Mede door de dalende prijzen van de panelen, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan iedereen dat zomaar doen? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je uitgebreide informatie over zonnepanelen kopen in Muiden!

zonnepanelen installateur 1398
 • Lagere energielasten.
 • Zet duurzaamheid op de 1e plaats!
 • Veel keuze in leveranciers.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteGooise Meren
Postcode1398
Netnummer0294 (+31294)
Gasverbruik M31670 M3
Stroomverbruik kWh3120 kWh
Gemiddelde energierekening€179,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Muiden juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is in 2013 volledig afgeschaft. Wel bestaan er gemeentes met regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.gooisemeren.nl ontdek jij welke regelingen er zijn in de gemeente Gooise Meren. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Voorts is er nog een uitstekende salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Gooise Meren zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Muiden
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Muiden kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor huishoudens erg goedkoop een groene lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? In die situatie kan men de aankoop BTW terugvorderen. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan pak je al €1102,5. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit heet ook wel salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In die situatie ontvang je een lagere vergoedingvoor de “teveel” terug geleverde stroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en zit vaak tussen de €0,04 en €0,09

Hoe rendabel zijn zonnepanelen (kosten v.s. opbrengst)

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is in lijn met een royale 5% spaarrekening. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Circa een half miljoen gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te rendabeler jouw investering. Dat is het gevolg van het feit dat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De actuele kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Muiden variëren tussen de €4300 en €6500 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat gelijk aan circa circa 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta en Oxxio betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €666 (kosten juni 2024). Via goedkope zonnepanelen in Muiden kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119308€3450 – €4375€420
2271011€5225 – €5700€650
3353015€5925 – €6025€800
4412018€6400 – €6625€920
5459020€7050 – €7300€970
6484023€7575 – €7825€1090

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal condities: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het liefst focus op het zuiden), de panelen dienen niet in elkaar schaduw te liggen, en een stevig dak. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Muiden achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Muiden bedraagt 3120 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 11 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Indien u kiest voor hoog rendement panelen zijn er minder nodig. Maak ook een inschatting van veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 975 kWh zijn 5 panelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er 7, voor 2925 kWh moet je rekenen op 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De gemiddelde huizenbezitters prefereren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De prijs is erg gunstig, maar daar is de opbrengst helaas ook nog naar.

Heb ik een vergunning nodig in Muiden?

Tijdens de montage van PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Normaliter is een vergunning noodzakelijk als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-muiden

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Muiden vergelijken? D.m.v. de adviezen van onze specialisten vergelijk jij moeiteloos een goede specialist in je postcoderoos. Verscheidene leveranciers bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de aanschafprijzen. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Gaat het om een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf duidelijk het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn relevant. Maak daarna een keuze voor een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk geschikt zonnepanelen advies in Muiden.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Het gaat hier om voorletter + achternaam, telefoonnummer en een e-mailadres. Vandaar komen we erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens verstrekken zij de proposities (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs uit uw regio. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (zoals TÜV keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of heb je geen financiële ruimte? Er zijn goede alternatieven: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen vele mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan bedrijven die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €35,00 per maand. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Gooise Meren.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals Duurzaaminvesteren.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Muiden op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Concreet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Bussum Centrum, Brediuskwartier, Eng, Spiegel, Muiden, Naarden)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1398).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!