Zonnepanelen Blaricum kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

In contact komen met een installateur voor zonnepanelen in Blaricum? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en financieel interessant. Op basis van krachtige zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Gezien dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Gebruikmakend van deze pagina lees jij handige adviezen m.b.t. zonnepanelen kopen in Blaricum!

zonnepanelen installateur 1261
 • Minder betalen voor stroom.
 • Groene investering.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Holland
GemeenteBlaricum
Postcode1261
Netnummer035 (+3135)
Gasverbruik M32080 M3
Stroomverbruik kWh3900 kWh
Gemiddelde energierekening€224,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Blaricum juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Bij het energieloket op www.blaricum.nl lees je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Blaricum. Kom je er niet uit? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dit kan oplopen tot wel €700,00. Tevens is er de keuze voor de royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Blaricum zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Middels de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Blaricum
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Blaricum kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor consumenten tegen een lage rente een speciale lening kunnen afsluiten om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Op dat moment kan men de aankoop BTW indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert wordt teruggeleverd aan het net. Voor de teruggeleverde stroom ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. De vergoeding is per aanbieder weer anders en zit vaak tussen de €0,045 en €0,095

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juli 2024. Het rendement komt overeen met een royale 5% spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, echter ook op financieel vlak. Ongeveer 600.000 gezinnen hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen komt tot stand door de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, des te rendabeler jouw investering. Dit komt doordat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De huidige kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Blaricum schommelen tussen de €4700 en €5700 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen resulteert in ongeveer 2810 kWh stroom. Bij een energiebedrijf zoals Delta en/of NLE betaal je voor dit stukje stroom wel €632,25 (tarieven juli 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Blaricum kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna ontdek je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117207€3500 – €4325€390
2287013€5075 – €5725€525
3342016€6050 – €6075€800
4404018€6300 – €6725€940
5449019€7050 – €7150€1030
6504023€7425 – €7900€1070

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het schikt naar een aantal condities: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een goede dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Vanwege de zonnepanelencheck Blaricum achterhaal jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Blaricum is 3900 kWh. Dat staat gelijk aan pakweg 10 panelen van 290 wattpiek. Toelichting: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw situatie kan verschillend zijn. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 panelen gewenst, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2850 kWh gaan we uit van 11, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst komt aardig overeen. Meer dan 50% van de bewoners kiezen voor de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film PV-panelen. Dit soort zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Blaricum?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Er gelden alternatieve voorwaarden voor panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-blaricum

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Blaricum vergelijken? Door gebruik te maken van tips van onze adviseurs heb je vandaag nog een deskundige expert in de regio. Verscheidene adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Let ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Is het uitgangspunt een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Project omschrijven

  Schets zo concreet mogelijk het huis. De dak-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van de woning zijn belangrijke onderdelen. Maak tevens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Blaricum.

 4. Verstrek de contactgegevens

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. We vragen om naam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Dan weten wij hoe we contact kunnen opnemen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van vakmannen uit uw regio. Let niet alleen op de laagste offerte, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (voorbeelden zijn IEC keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of heb je geen financiële ruimte? Dan is er een oplossing, want iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er zijn verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die grond of een dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Blaricum.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via concepten als Greencrowd.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Denk aan samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Blaricum op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. “Jouw” zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Disclaimer: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Wijk 00)? Wat dat betreft mag je ook de belasting op stroom inhouden op de energienota. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit heet ook wel de postcoderoos-regeling). De regel is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie vormt (postcodes 1260, 1261, 1262, 1272).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!