Zonnepanelen s-Heer Arendskerke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in s-Heer Arendskerke? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en financieel interessant. Gebruikmakend van thuis geïnstalleerde zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Mede door gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de toepasbare salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is mijn dak geschikt? Hoe zit het met kosten en het rendement? Op basis van onze website tref je veelzijdige adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in s-Heer Arendskerke!

zonnepanelen installateur 4458
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Verschillende duurzaamheidsleningen.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4458
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Heer Arendskerke april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is er helaas niet meer. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.goes.nl tref je de spelregels in de gemeente Goes. Geen resultaten? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Bovendien mag je ook gebruik maken van de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Goes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen en subsidies in s-Heer Arendskerke
Direct zonnepanelen bestellen? In s-Heer Arendskerke kan je aan de slag met o.a. de Duurzaamheidslening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor consumenten extra goedkoop een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wat dat betreft kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5225), dan is het voordeel al €1097,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Voor dit stukje elektriciteit krijg je de reguliere stroomprijs. Dit basisprincipe heet salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Dan betaald de leverancier minder voor deze extra zonnestroom. Jouw energie maatschappij noemt het een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en schommelt tussen de €0,03 en €0,11

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit komt niet alleen ten goede van de aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Ongeveer 750.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Kosten
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de aansluitkosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper je uit bent. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in s-Heer Arendskerke komen doorgaans uit tussen de €4200 en €5600, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen in genereert circa 2920 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Eneco of Qurrent betaal je al snel €657 (onkosten april 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in s-Heer Arendskerke kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het volgende overzicht bekijk je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119806€3425 – €4500€390
2299012€5300 – €5600€600
3336014€6075 – €6075€875
4397016€6450 – €6700€930
5447019€6950 – €7250€1020
6490023€7425 – €8150€1060

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is het efficiëntst), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Door o.a. de zonnepanelencheck s-Heer Arendskerke achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Heer Arendskerke is 2660 kWh. Dit staat voor om en nabij 10 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 1800 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh gaan we uit van 18 panelen.

Op welke manier onderscheiden de panelen zich?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de klanten verkiezen zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Er zijn zelfs all-black panelen. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Mede vind je dunne-film PV-panelen. Deze panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is een vergunning noodzakelijk in s-Heer Arendskerke?

Voor het laten leggen van zonnepanelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Meestal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-heer-arendskerke

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in s-Heer Arendskerke vergelijken? Op basis van onze stappenplan tref jij in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in je postcoderoos. Een aantal adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Let niet alleen op de verkoopprijs. Let ook op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Is het uitgangspunt een particuliere of zakelijke aanvraag? Treft het een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Probeer in detail te treden.

 3. Opdrachtomschrijving

  Omschrijf expliciet het huis. De huis-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van de woning zijn van groot belang. Maak daarna een keuze voor een dag en tijdstip voor installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De specialist geeft jou dan relevant zonnepanelen advies in s-Heer Arendskerke.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en niet te vergeten uw e-mail. Zo weten wij op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van deskundigen met een goede naam in de buurt. Pas op voor alleen de beste aanschafprijs, maar houd ook rekening met certificaten en keurmerken (je kunt denken aan TÜV keurmerk, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Maar let op: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan verschillende rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan clubhuizen die hun dak willen volleggen met zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, gemiddeld zo’n €25,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Goes.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Greencrowd. De energie die jouw panelen opwekken wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in s-Heer Arendskerke op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Is het een regionaal project (Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van je energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4458).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!