Zonnepanelen Kattendijke kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Kattendijke? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en je kunt er geld mee verdienen. Door zonnepanelen op het dak wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Kan dit ook op ons dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze vergelijker lees je accurate details m.b.t. zonnepanelen kopen in Kattendijke!

zonnepanelen installateur 4474
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Beperk CO-2 uitstoot.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Terugleververgoedingen.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4474
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Kattendijke juni 2024

De landelijke subsidieregeling bestaat niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.goes.nl lees je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Goes. Onduidelijke informatie? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Daarbij is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • Binnen de gemeente Goes zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Dankzij de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Kattendijke
Direct zonnepanelen bestellen? In Kattendijke kan je onder andere een beroep doen op de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten extra voordelig een lening kunnen nemen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Als dat het geval is kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan bedraagt dit al €1113. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Ter compensatie ontvang je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Het gaat dan om salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de overproductie. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,10

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met een mooie rente van 5 procent. Dit is niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 500.000 huizen hebben de beschikking over zelfstroom.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen is gebaseerd op het type zonnecel, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Kattendijke liggen tussen om en nabij de €5400 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Geschatte opbrengsten
Een bestelling met bijv. 10 panelen staat gelijk aan circa circa 2950 kWh stroom. Bij een maatschappij als Energiedirect en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €663,75 (prijs juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Kattendijke kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117908€3675 – €4425€430
2273011€5025 – €5700€650
3350015€5975 – €6125€875
4390016€6500 – €6825€950
5446019€7100 – €7200€980
6506021€7625 – €8050€1110

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het overeenstemt met een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Bovendien is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Kattendijke ontdek jij of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Kattendijke is 2660 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pak ‘m beet 10 panelen van 295 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Maak ook een inschatting van het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1850 kWh moet je rekenen op 7, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3825 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is gelijkwaardig. Bijna alle consumenten kopen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Overigens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De prijs ligt lager, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is een vergunning verplicht in Kattendijke?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw dak hoeft men geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Dikwijls moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-kattendijke

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Kattendijke vergelijken? Door de uitleg die hierna komt zoek jij binnen enkele minuten een goede aanbieder in jouw streek. Het merendeel van de specialisten hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Let niet alleen op de offerteprijs. Wees scherp op keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Detailleer de karakteristieken van de woning. De huis-categorie (schuin of plat) en de focus-richting van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer ook een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. Het installatiebedrijf geeft jou dan interessant zonnepanelen advies in Kattendijke.

 4. Hoe kunnen we jou bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Denk dan aan: je voor- en achternaam, tel. nr. en uw huidige mailadres. Zo is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen voor eventuele vragen. Bij de laatste stap versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven met een goede naam in de buurt. Kijk verder dan de scherpste prijs, maar bekijk ook voorwaarden/keurmerken (zoals RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Beschik je over een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gebouwendie het dak willen voorzien van zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Goes.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Denk aan samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Kattendijke op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Gaat het om een lokaal project (Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 4474).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!