Zonnepanelen Wilhelminadorp kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Wilhelminadorp? Zonnepanelen plaatsen is een groene keuze en heb je razendsnel terugverdiend. Op basis van zonnepanelen op het dak wek je zelfstandig duurzame stroom op. Gezien de aantrekkelijke paneel prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toepasbare salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is mijn woning hiervoor geschikt? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Aan de hand van onze vergelijker check jij praktische aanbevelingen die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Wilhelminadorp!

zonnepanelen installateur 4475
 • Een lagere energierekening.
 • Duurzame investering.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4475
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wilhelminadorp juni 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is niet meer van kracht. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via de site www.goes.nl tref je hoe het ervoor staat in de gemeente Goes. Kan je het niet vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Op die manier bespaar je zo €700,00. Bovendien is er de keuze voor de bruikbare salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Goes kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • De Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor iedereen toegankelijk.
 • Door middel van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Wilhelminadorp
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wilhelminadorp kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huishoudens tegen een lage rente een afbetalingsregeling kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Op dat moment kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5325), dan is het belastingvoordeel al €1118,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. We spreken dan over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Wat dat betreft ontvang je een lagere vergoedingvoor dit overschot. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,04 en €0,08

Hoe zit het met kosten en het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement wordt vaak vergeleken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook op een lagere energierekening. Meer dan 750.000 investeerders wekken zo zelf stroom op.

Prijzen
De totale kosten van zonnepanelen hangt af van het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de installatiekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe goedkoper het wordt. Dit is het effect van de situatie dat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Wilhelminadorp schommelen tussen de €5200 en €6700 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen wekt op pakweg 2960 kWh elektriciteit. Bij een energieaanbieder zoals Energiedirect of Oxxio betaal je voor dit stukje stroom wel €666 (tarieven juni 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Wilhelminadorp is het dus gemakkelijk om dit te besparen. Hierna check je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3475 – €4275€420
2271012€5250 – €5850€600
3323014€5975 – €6125€825
4395018€6350 – €6700€950
5458019€7000 – €7300€1020
6495021€7650 – €7850€1070

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een sterk dak. Overigens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Mede door de zonnepanelencheck Wilhelminadorp check je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wilhelminadorp is 2660 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan zijn er minder nodig. Kijk ook goed naar veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 1000 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen afdoende, voor 1925 kWh moet je rekenen op 7, voor 2875 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3975 kWh zijn dat 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Veel consumenten bestellen de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Verder vind je dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De investering is laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Wilhelminadorp?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wilhelminadorp

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Wilhelminadorp vergelijken? Door middel van onderstaande tips vergelijk je in een zeer korte periode een uitmuntende monteur in jouw streek. Veel monteurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Beperk je niet alleen tot de offerteprijs. Check ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Is het een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Opdracht omschrijven

  Specificeer zo concreet mogelijk het huis. Het type woning (plat + schuin) en de ligging van het huis zijn daarin van belang. Selecteer tevens een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft op die manier toepasbaar zonnepanelen advies in Wilhelminadorp.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: voorletter + achternaam, een mobiel/vast nummer, en als laatste het e-mailadres. Vandaar weten we hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien verstrekken zij de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvang je (een aantal) offertes van experts uit de regio. Kijk niet alleen naar de aanbieder met de laagste prijs, maar kijk goed naar certificaten en keurmerken (zoals bijv. ISO certificaat, RoHS certificaat, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en klantervaringen. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er bestaan meerdere mooie collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die grond of een dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, vanaf plusminus €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Goes.
 • Je participeert in een zonnedeel via concepten als www.duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Na afloop van de looptijd (15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Bijvoorbeeld met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wilhelminadorp op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een dergelijk zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Let op: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, en dus niet de belasting op stroom. Is het stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge)? Dan kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De regel is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4475).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!