Zonnepanelen s-Heer Hendrikskinderen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in s-Heer Hendrikskinderen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Gebruikmakend van zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en salderingsregeling (teruglevering) is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl bekijk je bruikbare informatie die van pas komen bij zonnepanelen kopen in s-Heer Hendrikskinderen!

zonnepanelen installateur 4472
 • Een lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4472
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen s-Heer Hendrikskinderen juni 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is niet meer van kracht. Soms zijn er binnen gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.goes.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Goes. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €800,00. Bovendien noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • In de gemeente Goes zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen + subsidies in s-Heer Hendrikskinderen
Direct zonnepanelen bestellen? In s-Heer Hendrikskinderen kan je een beroep doen op o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor gezinnen tegen een speciaal rentetarief een speciale lening kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Dan mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5275), dan is het voordeel al €1107,75. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Vind je dit ingewikkeld? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. Het gaat dan om de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en ligt tussen de €0,06 en €0,08

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 4% rente. Dit komt niet alleen ten goede van het klimaat, tevens ook fiscaal erg interessant. Grofweg 600.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te betaalbaarder het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De geschatte kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in s-Heer Hendrikskinderen liggen tussen de €4900 en €6200 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen mondt uit in grofweg 2940 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en/of Nuon betaal je daarvoor ongeveer €661,5 (tarief juni 2024). Dankzij goedkope zonnepanelen in s-Heer Hendrikskinderen kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. In de tabel doorzoek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119508€3575 – €4400€420
2275011€5125 – €5700€525
3342016€6000 – €6125€725
4409018€6550 – €6625€910
5450019€6900 – €7150€970
6496023€7500 – €7900€1100

Vragen (FAQ) rondom pv-panelen kopen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal randvoorwaarden: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een stevig dak met een goede constructie. Eveneens is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Gezien de zonnepanelencheck s-Heer Hendrikskinderen lees jij of uw dak in aanmerking komt. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in s-Heer Hendrikskinderen bedraagt 2660 kWh. Dit kan je zelf opwekken met om en nabij 10 panelen van 295 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van panelen met een hoger vermogen hoef je er ook minder te leggen. Let ook op veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 950 kWh zijn 4 panelen gewenst, voor 2000 kWh rekenen installateurs er 7, voor 2800 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3925 kWh zijn dat circa 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is zo goed als gelijk. De doorsnee huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Verder kun je kiezen voor dunne-film zonnepanelen. Dit soort PV-panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in s-Heer Hendrikskinderen?

Voor het leggen van PV-panelen op het huis hoeft men geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaliter is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-s-heer-hendrikskinderen

Een zonnepanelen-installateur vinden

Nieuwsgierig naar zonnepanelen bedrijven in s-Heer Hendrikskinderen vergelijken? Middels tips van onze adviseurs heb jij in korte tijd een uitmuntende vakspecialist in de regio. Tal van adviseurs bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de kosten. Check ook op certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Praten we over een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Hebben we het over een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Opdrachtomschrijving

  Detailleer de karakteristieken van de woning. De woning-categorie (schuin en/of plat) en de ligging van het dak zijn van groot belang. Kies vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf voorziet jou dan van uitstekend zonnepanelen advies in s-Heer Hendrikskinderen.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Dit zijn gegevens als: naam, een mobiel/vast nummer, en uw huidige mailadres. Hierdoor is het voor ons duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden als er meer info benodigd is. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van adviseurs uit de buurt. Focus niet uitsluitend op het interessantste kostenplaatje, maar let ook op relevante keurmerken (zoals bijv. RoHS certificaat, TÜV keurmerk, VDE keurmerk, Recyclage) en verhalen van andere klanten. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Beschik je over een huurwoning, is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. We zien vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld gymzalen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €22,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Goes.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via platforms als Greencrowd.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd met jouw energierekening. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Hoe dat werkt? Denk aan met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in s-Heer Hendrikskinderen op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zeeland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar ook financieel is het interessant. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge)? Wat dat betreft kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De conditie is dat jij gezamenlijk met buurtbewoners een coöperatie start (postcodes 4471, 4472).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!