Zonnepanelen Wolphaartsdijk kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Wolphaartsdijk? Zonnepanelen zijn goed voor het milieu en men kan er flink door besparen. Met zonnepanelen op je woning kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Gezien het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Gebruikmakend van onze vergelijker bekijk je omvangrijke toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Wolphaartsdijk!

zonnepanelen installateur 4470
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Zelf kiezen voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een gunstiger energielabel voor de woning.

ProvincieZeeland
GemeenteGoes
Postcode4470
Netnummer0113 (+31113)
Gasverbruik M31190 M3
Stroomverbruik kWh2660 kWh
Gemiddelde energierekening€137,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wolphaartsdijk juni 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Door te surfen naar www.goes.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Goes. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Evengoed is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens kan men kiezen voor de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • In de gemeente Goes is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Wolphaartsdijk
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Wolphaartsdijk kan je een beroep doen op o.a. de Energiebespaarlening. Dat zijn specifiek samengestelde leningen waardoor huishoudens tegen een lage rente een groene lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Wat dat betreft mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5250), dan profiteer je al van een korting van €1102,5. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Zelf opgewekte stroom die niet door jou verbruikt wordt wordt teruggeleverd aan het net. In ruil krijg je dezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. De term hiervoor is salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? In dat geval is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. Dit noemen we de terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en ligt tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Pakweg 600.000 investeerders hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen komt tot stand door het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 zonnepanelen in Wolphaartsdijk liggen tussen om en nabij de €4600 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een pakket met 10 panelen draait uit op ongeveer 2930 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta en/of Nuon betaal je al snel €659,25 (tarief juni 2024). Door goedkope zonnepanelen in Wolphaartsdijk bespaar je dus dit bedrag, jaar in jaar uit. In de volgende paragraaf bekijk jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117106€3500 – €4275€400
2284011€5050 – €5800€650
3358014€5975 – €6075€725
4415018€6375 – €6750€920
5446019€6975 – €7175€1010
6505023€7600 – €8000€1110

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het klopt met een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wolphaartsdijk vind jij of het dak van uw woning kan. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wolphaartsdijk bedraagt 2660 kWh. Dit kan je zelf genereren met plusminus 12 panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw situatie kan verschillend zijn. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan zijn er minder nodig. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor verbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen voldoende, voor 1875 kWh laat je circa 7 panelen leggen, voor 2900 kWh rekenen installateurs er 12, en voor 3975 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Welke soorten panelen zijn er allemaal?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de investeerders maken een keuze voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Bovendien kan men gaan voor dunne-film PV-panelen. Dit type zonnepanelen zijn op bijna elke gewenste manier te monteren. De kosten zijn lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Hoe zit het met een vergunning in Wolphaartsdijk?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Gewoonlijk is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wolphaartsdijk

Een zonnepanelen-installateur vinden

Goede zonnepanelen bedrijven in Wolphaartsdijk vergelijken? Door gebruik te maken van de adviezen van onze specialisten zoek je snel en eenvoudig een goede expert in de buurt. Diverse adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Er is meer dan alleen de aanschafprijzen. Check ook voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Wij kijken uit naar lokale installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Omschrijf duidelijk het huis. De huis-categorie (schuin + plat) en de ligging van de woning zijn essentieel. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De adviseur geeft op die manier professioneel zonnepanelen advies in Wolphaartsdijk.

 4. Vul contactgegevens in

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het betreft voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en e-mailadres. Dan is het duidelijk op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Daaropvolgend ontvang je de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  Binnen 4-5 dagen volgt er een transparante offerte van installatiebedrijven uit de regio. Beperk je niet alleen tot de laagste prijs, maar vraag ook om voorwaarden/keurmerken (bijvoorbeeld VDE keurmerk, IEC keurmerk, RoHS certificaat, ISO certificaat) en klantervaringen. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Beschik je over een huurwoning, is het dak te klein voor panelen, of is de investering nu te groot? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er zijn vele interessante collectieve zonnepanelen projecten. Met name stadions die het dak willen volleggen met zonnepanelen. Dit is financieel erg interessant, al vanaf €35,00 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Goes.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Zodra de contractperiode is verstreken (standaard 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Zoals met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Wolphaartsdijk op het dak van een lokaal bedrijf.

Postcoderoosregeling Zeeland
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: er wordt alleen een stroomprijs verrekend, energiebelastingen zijn uitgesloten. Betreft het een project in je eigen buurt (Goes, Wilhelminadorp, Kloetinge, Kattendijke, ‘s-Heer-Arendskerke, Eindewege, ‘s-Heer-Hendrikskinderen, Wolphaartsdijk, Oud-Sabbinge)? Dan kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De regel is dat je met buurt/wijkgenoten een energiecoöperatie opricht (postcodes 4458, 4470, 4471).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!