Zonnepanelen Giessenlanden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Giessenlanden? Zonnepanelen zijn duurzaam en winstgevend. Door zonnepanelen op het dak kan je zelfstandig jouw eigen elektriciteit genereren. Als gevolg van dalende prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Is dit iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Door zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij praktische informatie die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Giessenlanden!

zonnepanelen installateur 3381
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Milieubewuste keuze.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Giessenlanden juli 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten subsidieregelingen en speciale groene leningen. Op de energie pagina’s van www.giessenlanden.nl bekijk je de spelregels in de gemeente Giessenlanden. Is de informatie niet te vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Giessenlanden kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Giessenlanden
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Giessenlanden kan je bijv. gebruik maken van Energiebespaarlening. Deze groene leningen waardoor huishoudens heel voordelig een afbetalingsregeling kunnen aanvragen om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Als dat het geval is mag iedereen de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan profiteer je al van een korting van €1034,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan worden teruggeleverd aan de leverancier. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,055 en €0,105

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement is vergelijkbaar met een rente van 6 procent op een spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 600.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. de fabrikant, het vermogen in wattpiek en de kosten van installatie. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, des te voordeliger het is. Dat is het gevolg van het feit dat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De kosten van een aanbieding met 10 panelen in Giessenlanden fluctueren tussen de €4500 en €6600 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Geschatte opbrengsten
Een set bestaande uit 10 pv-panelen staat voor pak ‘m beet 2730 kWh elektriciteit. Bij een energiebedrijf als Essent en/of Qurrent betaal je daarvoor ongeveer €614,25 (prijs juli 2024). Via goedkope zonnepanelen in Giessenlanden is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In het gedeelte hierna check je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
119806€3550 – €4400€420
2279012€5200 – €5875€500
3348014€5950 – €6075€875
4391017€6475 – €6725€910
5460019€7000 – €7200€1020
6491021€7550 – €7825€1060

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, een oriëntatie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een goede dakconstructie. Evengoed is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Wegens de zonnepanelencheck Giessenlanden vind je of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Giessenlanden bedraagt 3340 kWh. Hiervoor zijn benodigd om en nabij 12 pv-panelen van 290 wattpiek. Disclaimer: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Houd ook rekening met verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 zonnepanelen genoeg, voor 1900 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2950 kWh kan je uit de voeten met 11, en voor 3925 kWh laat je zo’n 18 panelen leggen.

Zijn er verschillende type panelen?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Bijna alle bewoners geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat deze mooier integreren op het dak. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens onderscheiden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Giessenlanden?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaliter moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-giessenlanden

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Erkende zonnepanelen bedrijven in Giessenlanden vergelijken? Geholpen door tips van onze adviseurs kies jij zonder problemen een uitstekende vakspecialist in de buurt. Verscheidene monteurs hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de aanschafprijzen. Vraag ook om voorwaarden (keurmerken).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Gaat het om een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf het soort woning. De huis-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van de woning zijn belangrijke onderdelen. Selecteer ook een ideale leverdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De vakman verschaft dan namelijk betrouwbaar zonnepanelen advies in Giessenlanden.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. Dit zijn gegevens als: uw voornaam + achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor weten wij ook hoe we contact kunnen leggen wanneer er aanvullende info nodig is. Daarna ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In 4-5 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van adviseurs met een goede naam in de buurt. Focus niet uitsluitend op de laagste offerte, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (denk aan TÜV keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: er is nu zonne-energie voor iedereen! We zien vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor bedrijven die het dak willen voorzien van zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, beginnend bij €17,50 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Giessenlanden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als www.greencrowd.nl. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Na de gekozen looptijd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Je kunt denken aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Giessenlanden op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een specifiek zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. Jouw stukje zonnestroom wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een regionaal project (Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen)? Dan kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Energieleveranciers spreken vaak over postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3380, 3381, 4209).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente