Zonnepanelen Noordeloos kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Noordeloos? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en winstgevend. Met behulp van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Gezien de hogere wattpiek per zonnepaneel, de mogelijkheid om BTW terug te vragen, en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is mijn woning hiervoor geschikt? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door gebruik te maken van deze pagina tref jij samengestelde adviezen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Noordeloos!

zonnepanelen installateur 4225
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Vermindering Milieu-impact.
 • Verschillende collectieve initiatieven.
 • Relatief gemakkelijk plaatsen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4225
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Noordeloos juni 2024

De landelijke subsidieregeling kan je niet meer aanvragen. Een aantal gemeenten hanteren wel een geldpotje voor duurzame investeringen. Bij het energieloket op www.giessenlanden.nl ontdek jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Giessenlanden. Kan je het niet vinden? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €800,00. Daarbij is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Geen overheidssubsidie meer.
 • Binnen de gemeente Giessenlanden is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke leningen / subsidies in Noordeloos
Direct zonnepanelen bestellen? In Noordeloos kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waarmee woningeigenaren heel voordelig een duurzaamheidslening kunnen aanvragen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? Dan mag je de BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5825), dan is het belastingvoordeel al €1223,25. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Dit noemen we salderen. Houdt je echter zelf opgewekte stroom over? Als dat het geval is biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. In de volksmond: terugleververgoeding. Dit varieert per leverancier en schommelt tussen de €0,035 en €0,09

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement kan je vergelijken met een 4 procent spaarrente. De win is er niet alleen voor het klimaat, maar ook op een lagere energierekening. Circa 750.000 huishoudens wekken zo zelf stroom op.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen is gebaseerd op het model, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe goedkoper het wordt. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Noordeloos zitten vaak tussen de €4000 en €6600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een pakket met 10 panelen genereert ongeveer 2920 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Delta of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €657 (prijs juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Noordeloos kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek je een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118907€3425 – €4450€440
2305011€5175 – €5775€675
3346015€6100 – €6250€775
4391016€6450 – €6725€880
5450019€6950 – €7125€1010
6512021€7600 – €7925€1040

Recente vragen (FAQ) met betrekking tot investeren in pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het klopt met een aantal regels: voldoende plek beschikbaar, met de richting tussen oost / west (het zuiden is ideaal), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een dak dat de panelen kan dragen. Evengoed is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Mede door de zonnepanelencheck Noordeloos check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Noordeloos bedraagt 3340 kWh. Je hebt dus nodig omstreeks 10 zonnepanelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we hebben het hier over een gemiddelde woning. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met een hoger vermogen zijn er minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 4 – 5 panelen voldoende, voor 2000 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3825 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen is vrijwel hetzelfde. De doorsnee mensen kopen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Evengoed zijn er dunne-film zonnepanelen. Dit type PV-panelen zijn minder temperatuurgevoelig. De kosten liggen relatief laag, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Welke vergunning moet ik hebben in Noordeloos?

Tijdens de montage van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet aan de orde. Deze regel gaat niet op bij monumentale panden en stads/dorpsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-noordeloos

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Noordeloos vergelijken? Gebruikmakend van het advies hieronder zoek je zonder problemen een goede expert in jouw streek. Sommige bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Let niet alleen op de installatiekosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet elke installateur is in je regio actief. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Is het uitgangspunt een zakelijke of particuliere vraag? Praten we over een woning in privé-bezit? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Definieer zo concreet mogelijk het huis. Het genre woning (plat of schuin) en de ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De specialist verschaft dan namelijk uitstekend zonnepanelen advies in Noordeloos.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Denk dan aan: voorletter + achternaam, het 06-nummer, en uw huidige mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap zenden zij de offerte op maat.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van adviseurs uit de buurt. Er is meer dan alleen het interessantste kostenplaatje, maar wees scherp op eventuele keurmerken (zoals RoHS certificaat, Recyclage, CE-keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Huur je een woning en is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of is de investering nu te groot? Belangrijk: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er ontwikkelen allerlei bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor organisaties die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, gemiddeld zo’n €22,50 per 4 weken. Hoe werkt dit?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Giessenlanden.
 • Je participeert in een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Je kunt denken aan samen met buren zonnepanelen laten plaatsen in Noordeloos op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het bespaart je ook geld. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Vergeet niet: Het betreft enkel de kale stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Gaat het over een regionaal project (Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen)? Op dat moment kan je ook de belastingen op energie aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Waarschijnlijk ken je dit als postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4221, 4225).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!