Zonnepanelen Giessenburg kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Giessenburg? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en financieel interessant. Middels zonnepanelen bij je huis wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Door o.a. dalende kosten, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Is het iets voor mijn woning? Hoe zit het met kosten en het rendement? Door deze website lees jij bruikbare details met betrekking tot zonnepanelen kopen in Giessenburg!

zonnepanelen installateur 3381
 • Lagere energierekening.
 • Groene investering.
 • Geen last van stijgende stroomprijzen.
 • Voegt waarde toe aan uw woning.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode3381
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Giessenburg juni 2024

De landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In sommige gemeentes zijn er regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.giessenlanden.nl ontdek jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Giessenlanden. Is er niets over te lezen? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste bestaat er een bruikbare salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Giessenlanden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Giessenburg
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Giessenburg kan je aan de slag met o.a. de Groene lening. Dit zijn speciale leningen waardoor consumenten heel voordelig een krediet kunnen nemen om het energielabel van de woning te verbeteren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? Op dat moment kan je de betaalde BTW van de aankoop terugvorderen. Hierop zit 21% BTW. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5150), dan is het voordeel al €1081,5. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Vind je dit ingewikkeld? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt kan worden overgenomen door de energieleverancier. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? In dat geval zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Het verschilt per energiebedrijf en komt vaak uit tussen de €0,05 en €0,085

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn prima investeringen anno juni 2024. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Meer dan 650.000 woningeigenaren zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen is gebaseerd op het type/merk, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Giessenburg schommelen tussen de €4400 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Opbrengsten en rendement
Een set met 10 panelen staat voor zo’n 2820 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Energiedirect of NLE betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €634,5 (onkosten juni 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Giessenburg bespaar je ieder jaar dit bedrag. In de tabel lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117407€3475 – €4450€380
2284011€5000 – €5825€675
3331015€5975 – €6075€800
4401017€6375 – €6775€930
5458019€6950 – €7225€970
6491022€7500 – €7800€1090

Wat komt er kijken bij het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het zuiden is het efficiëntst), er moet zo min mogelijk schaduw zijn, en een degelijke dakconstructie. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden het meest ideaal. Dankzij de zonnepanelencheck Giessenburg vind je de geschiktheid van je dak. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Giessenburg bedraagt 3340 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 295 wattpiek. Disclaimer: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. In jouw geval kan het heel anders zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 850 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2925 kWh gaan we uit van 12, en voor 3925 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest bekende panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement komt aardig overeen. De meeste huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens vind je dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Moet ik een vergunning aanvragen in Giessenburg?

Voor het plaatsen van zonnepanelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Deze regel gaat niet op bij monumenten/historische panden en dorps- en stadsgezichten. In algemene zin is een vergunning noodzakelijk als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-giessenburg

Vind een professionele zonnepanelen installateur

Eenvoudig meerdere zonnepanelen bedrijven in Giessenburg vergelijken? Aan de hand van onze stappenplan kies jij in een zeer korte periode een uitstekende vakspecialist in jouw omgeving. Verscheidene specialisten hebben zelfs een speciale showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van het tarief. Check ook certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Hebben we het over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Wat zijn je wensen?

  Schets het soort woning. De huis-categorie (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Kies daarna een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De vakman geeft dan uitstekend zonnepanelen advies in Giessenburg.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en een e-mailadres. Op basis daarvan is het voor ons duidelijk hoe we contact kunnen opnemen als de experts nadere info nodig hebben. Aansluitend ontvangt u ook de persoonlijke offerte.

 5. Offertes naast elkaar zetten

  In een week volgen er offertes van specialisten die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de voordeligste tarieven, maar check ook op certificaten en keurmerken (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor PV-panelen, of is het gewoon te duur? Er zijn goede alternatieven: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er bestaan vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stuk van het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, gemiddeld zo’n €17,50 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Giessenlanden.
 • Je neemt een “zonnedeel” via onder andere www.zonnepanelendelen.nl. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verrekend met de energienota. Na het verstrijken van de periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Giessenburg op het dak van een lokale onderneming.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Het financiële rendement is ook nog eens interessant. “Jouw” zonnestroom wordt verrekend met de energienota. Concreet: het gaat alleen om de prijs van stroom, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen)? In die situatie kan jij ook de stroom-belasting verrekenen met de energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je samen met anderen een coöperatie of Vereniging van Eigenaren vormt (postcodes 3380, 3381, 4209).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!