Zonnepanelen Hoornaar kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Interesse in zonnepanelen in Hoornaar? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en heb je razendsnel terugverdiend. Aan de hand van zonnepanelen bij je huis wek je op een duurzame manier elektriciteit op. Wegens dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) worden er meer panelen dan ooit verkocht. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? D.m.v. onze tool tref jij omvangrijke adviezen die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Hoornaar!

zonnepanelen installateur 4223
 • Maandelijkse energiekosten dalen.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Zelf voorzien in je energiebehoefte.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4223
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoornaar juli 2024

De landelijke subsidiepot is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.giessenlanden.nl bekijk jij hoe het ervoor staat in de gemeente Giessenlanden. Is dit voor jou onduidelijk? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Tevens kan je de BTW over jouw investering terugvragen. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Tevens is er ook een royale salderingsregeling.

 • Je kunt niet meer gebruik maken van de landelijke subsidie.
 • In de gemeente Giessenlanden zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Via de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Hoornaar
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Hoornaar kan je aan de slag met o.a. de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een speciale lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wanneer je in die categorie valt kan jij de aankoop BTW aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5800), dan bedraagt dit al €1218. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. In ruil ontvang je de gehanteerde stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In dat geval betaald de leverancier minder voor de overproductie. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,05 en €0,09

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan te boek als aantrekkelijke investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met 5 procent rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op onze planeet, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 750.000 investeerders hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Verkoopprijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen kan men berekenen met het type/merk, het vermogen in Wp en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Hoornaar fluctueren tussen de €5100 en €5600 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert plusminus 2910 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Engie en Nuon betaal je voor dit stukje stroom wel €654,75 (tarief juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Hoornaar kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf doorzoek je een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
119708€3575 – €4375€390
2277012€5200 – €5750€550
3349015€6100 – €6025€825
4408017€6325 – €6850€950
5459020€7050 – €7250€960
6483022€7400 – €7800€1050

Veelgestelde vragen over het laten plaatsen van PV-panelen

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het schikt naar een aantal eisen: genoeg ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Evenzeer is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Vanwege de zonnepanelencheck Hoornaar achterhaal je de geschiktheid van je dak. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoornaar bedraagt 3340 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig zo’n 12 zonnepanelen van 320 wattpiek. Belangrijk: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 875 kWh zijn 5 zonnepanelen geschikt, voor 1875 kWh moet je rekenen op 8, voor 2950 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3800 kWh rekenen installateurs op 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. De meeste woningbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Eveneens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Dit type zonnepanelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Hoornaar?

Voor het leggen van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In algemene zin is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoornaar

Installateur zonnepanelen zoeken

Populaire zonnepanelen bedrijven in Hoornaar vergelijken? Door gebruik te maken van onderstaande tips tref jij moeiteloos een betrouwbare vakspecialist in de regio. Tal van monteurs hebben een showroom waar ze je alles over de panelen kunnen vertellen. Er is meer dan alleen de prijzen. Kijk goed naar certificering.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  Niet elke installateur is in je regio actief. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs die actief zijn in de regio (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Actuele situatie omschrijven

  Treft het een particuliere of zakelijke vraag? Treft het een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf expliciet het huis. De dak-categorie (plat + schuin) en de ligging van de woning zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. Het installatiebedrijf geeft jou dan erkend zonnepanelen advies in Hoornaar.

 4. Vul contactgegevens in

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Van belang zijn achternaam, voornaam, tel. nr. en een e-mailadres. Dan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Nadien krijgt u natuurlijk de voorstellen (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na uiterlijk een week krijg je persoonlijke offertes van deskundigen die actief zijn in de regio. Let niet alleen op de goedkoopste prijzen, maar check ook de benodigde certificaten (zoals CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat) en klantervaringen. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of is de investering nu te groot? Er zijn goede alternatieven: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die hun dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf +/- €40,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Giessenlanden.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via platforms als Zonnepanelendelen.nl. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Het is ook mogelijk om met buurtbewoners iets te regelen. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Hoornaar op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook euro’s op. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Vergeet niet: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over een project in je eigen buurt (Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen)? Dan kan je ook de belastingen op energie in mindering brengen op de energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). Het is een must dat je met buurtbewoners een coöperatie gaat vormen (postcodes 4221, 4223).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!