Zonnepanelen Arkel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Arkel? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en leveren ook nog eens euro’s op. Middels zonnepanelen op jouw woning wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Ten gevolg van gunstigere prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Geholpen door deze website bekijk je accurate raadgeving die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Arkel!

zonnepanelen installateur 4241
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Groene investering.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Arkel juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Door te surfen naar www.giessenlanden.nl doorzoek je hoe het ervoor staat in de gemeente Giessenlanden. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €800,00. Ook mag je ook gebruik maken van de uitstekende salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Giessenlanden zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Arkel
Zonder groot budget zonnepanelen bestellen? In Arkel kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een afbetalingsregeling kunnen afsluiten om te besparen op de energiekosten.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag jij de betaalde BTW van de bestelling aanvragen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4625), dan profiteer je al van een korting van €971,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. De salderingsregeling is hiervoor in het leven geroepen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? Als dit aan de orde is biedt de energieleverancier een lager tarief voor de extra teruggeleverde stroom. Energieleveranciers spreken vaak over terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,06 en €0,105

Wat zijn de kosten en hoe zit het met de terugverdientijd?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement is vergelijkbaar met 5 procent rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Grofweg 600.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Verkoopprijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen in wattpiek en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een aanbieding met 10 panelen in Arkel liggen tussen de €4200 en €6000, dat is inclusief de plaatsing (+ omvormer). Huren kan vanaf €45,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen wekt op pak ‘m beet 2970 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Eneco en Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €668,25 (tarief juli 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Arkel kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder tref jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117908€3700 – €4275€440
2285013€5025 – €5625€650
3356016€6050 – €6150€825
4385016€6425 – €6775€950
5443019€6900 – €7300€960
6484022€7600 – €7800€1050

Actuele vragen (FAQ) aangaande het kopen van pv-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het strookt met een aantal zaken: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Arkel vind je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Arkel is 3340 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig circa 10 panelen van 285 wattpiek. Concreet: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Van panelen met meer Wattpiek heb je er minder nodig. Houd ook rekening met de hoogte van het verbruik in in de toekomst. Voor 825 kWh zijn 5 zonnepanelen afdoende, voor 1850 kWh moet je uitgaan van 7, voor 2800 kWh gaan we uit van 12, en voor 4000 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel mensen bestellen de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Mede kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen zijn zeer flexibel. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Moet ik een vergunning aanvragen in Arkel?

Voor het laten leggen van PV-panelen op uw woning hoef je geen vergunning te regelen. Uitzonderingen zijn dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. In de regel is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-arkel

Een zonnepanelen-installateur vinden

Erkende zonnepanelen bedrijven in Arkel vergelijken? Op basis van de adviezen van onze specialisten kies jij in korte tijd een betrouwbare vakspecialist in je postcoderoos. Het merendeel van de leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je verschillende merken en opties kunt zien. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  We zoeken installateurs uit de buurt. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over een aangekochte woning of huur je? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Opdracht omschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van het huis. Het genre huis (plat & schuin) en de ligging van het dak zijn cruciaal. Maak daarna een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman biedt zo professioneel zonnepanelen advies in Arkel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. Denk dan aan: naam, telefoonnummer en het emailadres. Op basis daarvan weten wij hoe we je het beste kunnen bereiken als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten die goed staan aangeschreven. Focus niet uitsluitend op de voordeligste tarieven, maar check ook relevante keurmerken (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, Brandbestendigheidskeurmerk, IEC keurmerk, CE-keurmerk) en beoordelingen van anderen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en is je dak voor zonnepanelen ongeschikt bevonden, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Belangrijk: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er verschijnen vele aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan stadions die een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Dit is financieel erg interessant, gemiddeld zo’n €25,00 per maand. Hoe doe ik mee?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Giessenlanden.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via platforms als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Hoe dat werkt? Denk aan met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Arkel op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Je hebt het ook nog eens snel terugverdiend. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, energiebelasting betaal je dus wel gewoon. Spreken we over een lokaal project (Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 4240, 4241).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!