Zonnepanelen Hoogblokland kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Hoogblokland? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en hebben een prima rendement. Met innovatieve zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Als gevolg van de dalende prijzen van de panelen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij zonnepanelenrevolutie.nl tref je handige tips die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Hoogblokland!

zonnepanelen installateur 4241
 • Eenvoudig besparen op de energienota.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • BTW terugvragen.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4241
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hoogblokland juni 2024

De landelijke subsidiepot kan je niet meer aanvragen. Regelmatig hebben gemeenten regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Via de website www.giessenlanden.nl tref je welke regelingen er zijn in de gemeente Giessenlanden. Kan je het niet vinden? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dit scheelt je zo €900,00. Ook noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Giessenlanden kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Middels de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Hoogblokland
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Hoogblokland kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Dit zijn speciale leningen waardoor huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Wanneer je in die categorie valt kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€4600), dan bedraagt dit al €966. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest wordt teruggeleverd aan het net. In ruil ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Dan ontvang je een lagere vergoedingvoor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en zit vaak tussen de €0,05 en €0,105

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is overeenkomstig met een rente van 5 procent op een spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, maar ook op een lagere energierekening. Al ruim 550.000 huizen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Aanschafkosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het model, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De geraamde kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Hoogblokland liggen tussen om en nabij de €4200 en €6100, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en rendement
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 2960 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Eneco en Qurrent staat dit al gauw gelijk aan €666 (prijspeil juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Hoogblokland bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hieronder ontdek je een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120708€3675 – €4350€410
2276012€5150 – €5600€550
3326015€6025 – €6125€850
4402018€6425 – €6800€920
5443019€6950 – €7250€970
6509021€7400 – €8050€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het klopt met een aantal eisen: genoeg ruimte voor meerdere panelen, gericht tussen west en oost (liefst op het zuiden), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Verder is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Hoogblokland check jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hoogblokland bedraagt 3340 kWh. Dit kan je zelf genereren met grofweg 12 pv-panelen van 295 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Denk ook eens na over de toekomstige situatie. Voor 950 kWh zijn 4 panelen geschikt, voor 1800 kWh moet je rekenen op 7, voor 3000 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3950 kWh gaan we uit van 16 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is zo goed als gelijk. De gemiddelde mensen verkiezen zwarte panelen omdat deze beter in de smaak vallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Ook kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen hebben een fraai uiterlijk. De prijs is erg gunstig, maar het vermogen is ook wat minder.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Hoogblokland?

Puur voor PV-panelen bovenop uw huis is geen vergunning nodig. Deze regel gaat niet op bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Meestal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hoogblokland

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Hoogblokland vergelijken? Met de adviezen van onze specialisten heb je moeiteloos een betrouwbare vakspecialist in de regio. Sommige monteurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je verschillende merken en opties kunt zien. Beperk je niet alleen tot de kosten. Vraag ook om certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je ontvangt alleen een offerte van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Betreft het een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf duidelijk de woning. De dak-categorie (schuin of plat) en de geografische ligging van het huis zijn goede voorbeelden. Maak daarna een keuze voor een globale planning voor de installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De vakman levert jou dan ook betrouwbaar zonnepanelen advies in Hoogblokland.

 4. Voorkeur voor contact

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Dan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken in het geval er extra info nodig is. Vervolgens ontvang je de offerte op maat.

 5. Vergelijk offertes

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van installateurs met een goede naam in de buurt. Beperk je niet alleen tot het interessantste kostenplaatje, maar let ook op kleine lettertjes/certificaten (bijv. Brandbestendigheidskeurmerk, ISO certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk) en klantervaringen. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Dan is er een oplossing, want ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er bestaan nogal wat mooie collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan verenigingen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, al vanaf +/- €15,00 per 4 weken. Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Giessenlanden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via concepten als Zonnepanelendelen.nl. De energie die jouw panelen opwekken wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na het verstrijken van de periode (meestal 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Bijvoorbeeld met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Hoogblokland op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Een speciaal zonnepanelen collectief kan het verschil maken voor mensen die zelf geen woning hebben. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw delen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Disclaimer: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Betreft dit een lokaal project (Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie aftrekken van je energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurt/wijkgenoten een speciale coöperatie begint (postcodes 4221, 4241).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!