Zonnepanelen Hardinxveld-Giessendam kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Geïnteresseerd in zonnepanelen in Hardinxveld-Giessendam? Zonnepanelen zijn duurzaam en men kan er flink door besparen. Door gebruik te maken van zonnepanelen gericht op het zuiden wek je in eigen beheer groene stroom op. Wegens de aantrekkelijke paneel prijzen, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en de terugleververgoeding (saldering) gaan steeds meer woningeigenaren over tot aankoop. Kan het ook op mijn huis? Wat is het rendement na 10 jaar? Door onze tool check je omvangrijke gegevens aangaande zonnepanelen kopen in Hardinxveld-Giessendam!

zonnepanelen installateur 3371
 • Relatief snel terugverdiend (<10 jaar).
 • Zet het milieu op 1.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteHardinxveld-Giessendam
Postcode3371
Netnummer0184 (+31184)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3020 kWh
Gemiddelde energierekening€151,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Hardinxveld-Giessendam juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is er niet meer sinds 2013. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Middels de energie info op www.hardinxveld-giessendam.nl tref je wat de regels zijn in de gemeente Hardinxveld-Giessendam. Is er niets over te lezen? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Verder mag je de BTW terugvorderen (21% factuur). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Als laatste is er de keuze voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • Binnen de gemeente Hardinxveld-Giessendam is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Hardinxveld-Giessendam
Direct zonnepanelen bestellen? In Hardinxveld-Giessendam kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor huizeneigenaren erg goedkoop een krediet kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft mag jij de betaalde BTW van de bestelling indienen voor teruggave. Hierop zit 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€5025), dan is het belastingvoordeel al €1055,25. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. In ruil krijg je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Met een duur woord heet dit salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Op dat moment betaald de leverancier minder voor dit overschot. Het gaat dan om een terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,08

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 4% rente. De win is er niet alleen voor onze aarde, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 500.000 huizen zijn in staat energie op te wekken.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt vastgesteld door de fabrikant, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe voordeliger de investering. Dit komt doordat de gemiddelde prijs voor een Wattpiek dan beter is. De huidige kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Hardinxveld-Giessendam liggen tussen om en nabij de €5200 en €6700, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een set van 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa plusminus 2770 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Energiedirect of Oxxio betaal je al snel €623,25 (kosten juni 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Hardinxveld-Giessendam kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna bekijk je een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3700 – €4350€390
2271013€5050 – €5775€600
3333015€6000 – €6025€875
4420018€6375 – €6700€910
5437019€6925 – €7125€1030
6484023€7625 – €8125€1060

Interessante vragen (FAQ) over het laten plaatsen van pv-panelen

Is mijn dak geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het overeenstemt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een stevig dak. Tevens is plaatsing onder een hellingshoek van 36 graden het beste. Met hulp van de zonnepanelencheck Hardinxveld-Giessendam tref jij of het dak van uw woning kan. Een plat dak op uw woning? Voor PV-panelen geen probleem!

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Hardinxveld-Giessendam bedraagt 3020 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig plusminus 11 zonnepanelen van 315 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Indien u kiest voor hoog rendement panelen heb je er vermoedelijk niet zoveel nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 850 kWh zijn 4 – 5 zonnepanelen passend, voor 1825 kWh zijn dat er circa 8, voor 2875 kWh gaan we uit van 12, en voor 3800 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het verwachte rendement is nagenoeg gelijk. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Mede zijn er dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Hardinxveld-Giessendam?

Puur voor panelen op uw woning hoef je geen vergunning aan te vragen. Helaas is dat anders bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. In de regel is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-hardinxveld-giessendam

Een zonnepanelen-installateur vinden

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Hardinxveld-Giessendam vergelijken? Dankzij onze stappenplan heb jij binnen enkele minuten een professionele leverancier in jouw streek. Verschillende adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Focus niet uitsluitend op de tarieven. Kijk goed naar vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Praten we over een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Vertel alles wat de installateur zou moeten weten.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Definieer duidelijk de woning. Het soort huis (plat of schuin) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Kies vervolgens een ideale leverdatum. Heb je nog vragen of opmerkingen? Vul deze dan ook in. De expert geeft dan geschikt zonnepanelen advies in Hardinxveld-Giessendam.

 4. Waar ben jij te bereiken?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft jouw voornaam en achternaam, het 06-nummer, en niet te vergeten uw e-mail. Zo is het duidelijk hoe we je het beste kunnen bereiken als er iets niet helemaal duidelijk is. Nadien versturen ze de voorstellen (offertes).

 5. Het vergelijken van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van deskundigen uit de regio. Kijk niet alleen naar de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met certificering (zoals CE-keurmerk, Recyclage, IEC keurmerk, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Ben je eigenaar van een huurobject, zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. Er ontwikkelen diverse duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere gebouwendie een stukje dak vol met zonnepanelen willen leggen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, al vanaf €40,00 per maand. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Hardinxveld-Giessendam.
 • Je investeert door het kopen van een zonnedeel via concepten als ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Zodra de contractperiode is verstreken (15 jaar) krijg je de inleg vaak weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Hardinxveld-Giessendam op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar het levert ook geld op. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Vergeet niet: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van panelen in de buurt (Wijk 00)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een coöperatie gaat vormen (postcodes 3370, 3371, 3372, 3373).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!