Zonnepanelen Schelluinen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Benieuwd naar de mogelijkheden van zonnepanelen in Schelluinen? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en winstgevend. Met behulp van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je zelfstandig duurzame stroom op. Ten gevolg van dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn zonnepanelen enorm populair. Is dit iets voor mijn woning? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door zonnepanelenrevolutie.nl vind je veelzijdige info die ondersteuning bieden bij zonnepanelen kopen in Schelluinen!

zonnepanelen installateur 4209
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Salderen met de leverancier.

ProvincieZuid-Holland
GemeenteGiessenlanden
Postcode4209
Netnummer0183 (+31183)
Gasverbruik M31550 M3
Stroomverbruik kWh3340 kWh
Gemiddelde energierekening€177,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Schelluinen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Er zijn gemeenten met speciale regelingen en/of leningen. Door te surfen naar www.giessenlanden.nl vind je de spelregels in de gemeente Giessenlanden. Is er niets over te lezen? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Dat kan je zo maar €700,00 opleveren. Als laatste mag je ook gebruik maken van de interessante salderingsregeling.

 • De landelijke subsidiepot is leeg.
 • Binnen de gemeente Giessenlanden zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Geholpen door de salderingsregeling wordt de terugverdientijd aantrekkelijker.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Schelluinen
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Schelluinen kan je onder andere een beroep doen op de GreenLoans lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten met een lage rente een lening kunnen nemen voor bijvoorbeeld isolatie, warmtepomp of zonnepanelen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie mag men de betaalde BTW van de bestelling aanvragen als teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5700), dan is jouw winst al €1197. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Het gaat dan om salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh stroom die je extra teruglevert. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Het verschilt per energiebedrijf en zit vaak tussen de €0,035 en €0,08

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een 5 procent spaarrente. Niet alleen goed voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Om en nabij een half miljoen investeerders hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De offerteprijs voor zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te goedkoper je uit bent. Dit wordt veroorzaakt doordat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De verwachte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Schelluinen variëren tussen de €5400 en €6900 inclusief installatie en omvormer. Huren kan vanaf €40,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in om en nabij 2870 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Greenchoice en/of Nuon staat dit al gauw gelijk aan €645,75 (prijs april 2024). Via goedkope zonnepanelen in Schelluinen kan je deze elektriciteitskosten ieder jaar in je zak houden. In de tabel lees je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
118406€3700 – €4350€380
2271013€5075 – €5900€500
3344014€6075 – €6200€700
4387018€6450 – €6700€880
5458020€6950 – €7300€970
6509023€7675 – €8075€1070

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het overeenstemt met een aantal eisen: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (het zuiden is ideaal), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Overigens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden een pluspunt. Met hulp van de zonnepanelencheck Schelluinen ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Schelluinen is 3340 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 panelen van 315 wattpiek. Advies: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. In jouw geval kan het heel anders zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 875 kWh zijn 5 panelen voldoende, voor 1950 kWh gaat het om 8, voor 2850 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh heb je ongeveer 15 panelen nodig.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De jaarlijkse opbrengst is vrijwel hetzelfde. Veel woningbezitters kiezen voor de zwarte panelen. Dat komt door esthetische voordelen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Tevens kan men gaan voor dunne-film zonnepanelen. Dit type panelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning noodzakelijk in Schelluinen?

Voor het laten plaatsen van PV-panelen op uw dak is een vergunning niet noodzakelijk. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Normaal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-schelluinen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Schelluinen vergelijken? Via het advies hieronder kies je in een zeer korte periode een deskundige monteur in je postcodegebied. De meeste bedrijven hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Wees scherp op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Treft het een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Treft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is de stroomvraag? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdracht omschrijven

  Schets de aard van het huis. Het type huis (plat + schuin) en de focus-richting van de woning zijn goede voorbeelden. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist voorziet jou dan van actueel zonnepanelen advies in Schelluinen.

 4. Overige gegevens invullen

  Vergeet niet jouw contactgegevens. Het gaat hier om je voor- en achternaam, tel. nr. en als laatste het e-mailadres. Op basis daarvan weten wij ook op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op basis van uw wensen.

 5. Alle offertes vergelijken

  Na 3-4 dagen ontvangt u een of meerdere offertes van deskundigen uit uw regio. Focus niet uitsluitend op de beste aanschafprijs, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. ISO certificaat, CE-keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en klantervaringen. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Wat is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is het dak te klein voor zonnepanelen, of kan je op dit moment geen grote investering doen? Dit hoeft geen probleem te zijn: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er zijn vele duurzame collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere bedrijven die het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf zo’n €20,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Giessenlanden.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via onder andere ZonnepanelenDelen. Jouw stukje zonnestroom wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Schelluinen op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Zuid-Holland
Zo’n zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw panelen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Goed om te weten: dit is uitsluitend de stroomprijs, de belasting op elektriciteit kan je niet terugvorderen. Betreft dit een lokaal project (Kern Giessenburg, Giessenburg-West en -Zuid, Giessenburg-Oost, Verspreide huizen Giessenburg, Arkel, Hoogblokland, Hoornaar, Noordeloos, Schelluinen)? Wanneer het in die categorie valt kan jij ook de energiebelasting afhalen van jouw energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie vormt (postcodes 4209).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!