Zonnepanelen Oene kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Oene? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en een goede investering. Met behulp van zonnepanelen op je woning wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Wegens het financieel interessante plaatje, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) stappen steeds meer mensen over op zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? D.m.v. onze tool lees jij samengestelde toelichtingen die van pas komen bij zonnepanelen kopen in Oene!

zonnepanelen installateur 8167
 • Eenvoudig geld besparen.
 • Verlaagt CO-2 uitstoot van uw huishouden.
 • Altijd met een betrouwbare omvormer.
 • Geen vergunning nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8167
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oene mei 2024

De landelijke subsidieregeling is er helaas niet meer. Regelmatig hebben gemeenten een geldpotje voor duurzame investeringen. Middels de energie info op www.epe.nl vind jij wat er precies mogelijk is in de gemeente Epe. Is de informatie niet te vinden? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dit kan oplopen tot wel €700,00. Als laatste kan men kiezen voor de prima salderingsregeling.

 • Geen landelijke subsidie meer beschikbaar.
 • In de gemeente Epe zijn er een aantal opties.
 • De regeling m.b.t. BTW-teruggave is er voor iedereen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke leningen + subsidies in Oene
Direct zonnepanelen bestellen? In Oene kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor consumenten zonder hoge lasten een groene lening kunnen aanvragen om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? Op dat moment kan iedereen de betaalde BTW van de aankoop indienen als teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Bij een regulier pakket met 10 zonnepanelen (€5275), dan is het belastingvoordeel al €1107,75. Daarvoor is het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders in het leven geroepen. Vind je dit ingewikkeld? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Voor de teruggeleverde stroom krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit staat bekend als salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit overschot. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,04 en €0,11

Kosten en opbrengsten van zonnepanelen

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement is overeenkomstig met een 5% spaarrekening. De win is er niet alleen voor onze planeet, daarnaast ook op het gebied van financiën. Circa 600.000 consumenten kozen reeds voor een panelen-installatie.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen in wattpiek en kosten installateur. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Oene variëren tussen de €4900 en €5600, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2810 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Engie en Nuon betaal je al snel €632,25 (tarieven mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oene kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. Hierna lees jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118307€3400 – €4300€380
2287011€5225 – €5800€600
3355015€6100 – €6100€725
4400017€6525 – €6750€950
5438020€6950 – €7225€1030
6508022€7550 – €7975€1100

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het strookt met een aantal richtlijnen: genoeg ruimte op het dak, een oriëntatie tussen het oosten en westen (meest ideale is het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een stevig dak. Daarnaast is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Dankzij de zonnepanelencheck Oene check jij of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Hoeveel zonnepanelen laten leggen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oene is 3180 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig grofweg 10 zonnepanelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Houd ook rekening met de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen geschikt, voor 1800 kWh zijn dat er 8, voor 3000 kWh zijn dat er circa 12, en voor 3900 kWh moet je uitgaan van 16 panelen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. Meer dan de helft van de huizenbezitters prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er is ook een all-black variant. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Tevens onderscheiden we dunne-film panelen. Dit type zonnepanelen zijn minder temperatuurgevoelig. De prijs ligt lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Is een vergunning verplicht in Oene?

Puur voor zonnepanelen op uw dak is geen vergunning nodig. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Meestal is het vereist een vergunning aanvraag te doen als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet een geheel vormt met het zonnepaneel.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oene

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Oene vergelijken? Dankzij de uitleg die hierna komt zoek jij moeiteloos een betrouwbare monteur in jouw streek. Tal van leveranciers hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Focus niet uitsluitend op de kosten. Check ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul adresgegevens in (postcode en huisnummer)

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Je krijgt op die manier alleen offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een zakelijke of particuliere aanvraag? Praten we over uw eigen woning of een huurhuis? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Geef een zo compleet mogelijk beeld.

 3. Project beschrijven

  Omschrijf de karakteristieken van de woning. Het type dak (plat of schuin) en de geografische ligging van het dak zijn cruciaal. Maak vervolgens een keuze voor de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De adviseur levert jou dan ook geschikt zonnepanelen advies in Oene.

 4. Overige gegevens invullen

  Vul de overige contactgegevens in. Wat we willen weten zijn jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en een e-mailadres. Op die manier is het helder hoe we met jou in contact kunnen komen wanneer er aanvullende info nodig is. Nadien versturen ze de offertes.

 5. Offertes vergelijken

  In een week krijg je persoonlijke offertes van experts uit de regio. Beperk je niet alleen tot de scherpste prijs, maar check ook op kleine lettertjes/certificaten (je kunt denken aan VDE keurmerk, ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, TÜV keurmerk) en referenties. Vaak kun je vrijblijvend een advies ontvangen.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! Er ontwikkelen verscheidene interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan clubhuizen die hun dak over hebben voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €40,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Je kunt lid worden van een energiecoöperatie in de gemeente Epe.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via initiatieven zoals ZonnepanelenDelen. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (in de regel zo’n 15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Oene op het dak van een groot gebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een dergelijk zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt verminderd met jouw energierekening. Goed om te weten: het gaat alleen om de prijs van stroom, het is exclusief de belasting op stroom. Is dit zonnestroom uit de buurt (Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom inhouden op de energienota. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat men met verschillende buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 8167).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!