Zonnepanelen Vaassen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar zonnepanelen in Vaassen? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en winstgevend. D.m.v. de investering in zonnepanelen wordt het mogelijk om jouw eigen stroom te genereren. Vanwege dalende prijzen, de opties voor BTW teruggave, en de saldering / teruglevering (vergoeding) zijn er al op een half miljoen woningen panelen geplaatst. Heeft ons huis een geschikt dak? Wat zijn de kosten en de terugverdientijd? Door gebruik te maken van zonnepanelenrevolutie.nl ontdek je praktische toelichtingen met betrekking tot zonnepanelen kopen in Vaassen!

zonnepanelen installateur 8171
 • Lagere maandlasten.
 • Neem je milieuverantwoordelijkheid.
 • Volledig zelfvoorzienend zijn.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8171
Netnummer0578 (+31578)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vaassen mei 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Op de energie pagina’s van www.epe.nl tref jij wat de voorwaarden zijn in de gemeente Epe. Is dit voor jou onduidelijk? Surf naar energiesubsidiewijzer.nl. Mede is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit scheelt je zo €800,00. Tevens noemen we de uitstekende salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Epe kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Met behulp van de salderingsregeling wordt de energierekening stukken lager.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Vaassen
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vaassen kan je onder andere een beroep doen op de Energiebespaarlening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waarmee huishoudens tegen een speciaal rentetarief een krediet kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Laat je de zonnepanelen plaatsen als particulier? Op dat moment kan men de aankoop BTW terugvorderen. Het gaat hier om 21% BTW. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€5300), dan loopt dit al op tot €1113. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit ontvang je de reguliere stroomprijs. We spreken dan over salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Waarschijnlijk ken je dit als terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en varieert tussen de €0,05 en €0,11

Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is vergelijkbaar met een 5 procent spaarrente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, daarnaast ook op het gebied van financiën. Meer dan 750.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De factuur van een zonnepanelen-installatie wordt bepaald door het type/merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe voordeliger het is. Dit is een efficiency-effect omdat de gemiddelde Wattpiek prijs dan minder is. De kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vaassen liggen tussen de €5000 en €6500 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Geschatte opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert grofweg 2820 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Essent en Nuon betaal je al snel €634,5 (tarief mei 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Vaassen kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna tref jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
117308€3675 – €4325€400
2296013€5200 – €5625€575
3355016€6050 – €6025€800
4400017€6425 – €6650€910
5441020€7025 – €7175€970
6499023€7675 – €7825€1050

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Een dak is geschikt voor zonnepanelen als het in lijn is met een aantal richtlijnen: voldoende ruimte op het dak, een positie gericht tussen westen of oosten (het liefst focus op het zuiden), zo min mogelijk schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Evenzeer is plaatsen onder een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Door de zonnepanelencheck Vaassen achterhaal je of uw dak in aanmerking komt. Heeft u een plak dak? Ook dan kunnen PV-panelen uitstekend renderen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vaassen bedraagt 3180 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig pakweg 11 panelen van 280 wattpiek. Let op: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen afdoende, voor 2000 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 3900 kWh moet je rekenen op 15 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. Meer dan 50% van de investeerders prefereren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De prijs van blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vinden we dunne-film PV-panelen. Dit soort panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Vaassen?

Voor de installatie van zonnepanelen op het huis hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij dorps- en stadsgezichten en historische panden/monumenten. Vaak is het verplicht een vergunning in te dienen als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vaassen

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Erkende zonnepanelen bedrijven in Vaassen vergelijken? Met het advies hieronder kies je in korte tijd een goede expert in de buurt. De meeste adviseurs bieden een kleine showroom waar je de verschillende types en modellen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Let ook op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Hierdoor krijg je alleen een offerte van installateurs uit de regio (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Wat is het geschatte stroomverbruik per jaar? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Opdrachtomschrijving

  Specificeer het soort woning. De woning-categorie (schuin & plat) en de oriëntatie van het huis zijn van groot belang. Selecteer vervolgens een globale planning voor de installatie. Vul gerust het opmerkingenveld in. De adviseur geeft op die manier relevant zonnepanelen advies in Vaassen.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Als laatste vragen we om nadere contactgegevens. Van belang zijn jouw naam (+ achternaam), tel. nr. en e-mailadres. Vandaar weten we op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daaropvolgend krijgt u natuurlijk de offerte op basis van uw wensen.

 5. Vergelijking van offertes

  Na een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van vakmannen uit de buurt. Pas op voor alleen de laagste offerte, maar check ook op de benodigde certificaten (bijvoorbeeld CE-keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, Brandbestendigheidskeurmerk) en reviews van klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Is een zonnepanelen collectief interessant?

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dak te klein voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Belangrijk: je kunt namelijk ook zonne-energie delen of samen investeren. We onderscheiden vele rendabele collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor clubhuizen die het dak vol met zonnepanelen willen leggen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Epe.
 • Men kan zich inschrijven voor een zonnedeel via portalen zoals ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de overeengekomen periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Hoe dat werkt? Denk aan met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Vaassen op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Echter, je kunt er ook geld mee verdienen. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een lokaal project (Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied)? In die situatie kan jij ook de energiebelasting in mindering brengen op de energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om de postcoderoos-regeling). De conditie is dat je samen met anderen een speciale coöperatie begint (postcodes 8170, 8171, 8172).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!