Zonnepanelen Emst kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek jij zonnepanelen in Emst? Zonnepanelen zijn goed voor het klimaat en besparen je geld. Aan de hand van de zonnepanelen van tegenwoordig is het mogelijk eigen energie te genereren. Mede door de steeds gunstigere prijzen, de fiscaal georganiseerde BTW teruggave constructie, en een aantrekkelijke salderingsregeling kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Heeft ons huis een geschikt dak? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Dankzij onze tool vind je actuele info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Emst!

zonnepanelen installateur 8166
 • Snelle terugverdientijd.
 • Kies voor een beter milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieGelderland
GemeenteEpe
Postcode8166
Netnummer0515 (+31515)
Gasverbruik M31710 M3
Stroomverbruik kWh3180 kWh
Gemiddelde energierekening€183,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Emst mei 2024

De landelijke subsidiepot is er helaas niet meer. Er zijn gemeenten met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Middels de energie info op www.epe.nl vind jij de spelregels in de gemeente Epe. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Daarnaast is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €900,00. Voorts mag je ook gebruik maken van de prima salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Epe zijn er een aantal opties.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Met behulp van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Emst
Met een klein budget zonnepanelen bestellen? In Emst kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Een lening met unieke voorwaarden waardoor consumenten verrassend voordelig een speciale lening kunnen afsluiten voor energiebesparende maatregelen.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan mag je de BTW van de aankoop indienen voor teruggave. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5250), dan is het belastingvoordeel al €1102,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, lever je terug aan het energienet. Voor deze elektriciteit krijg je dezelfde prijs (inclusief belastingen en transportkosten). Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Leveren je panelen meer stroom op dan je gebruikt? In die situatie verrekent je leveranciers een lager bedrag voor elke kWh elektriciteit die je extra teruglevert. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze compensatie wisselt per leverancier en schommelt tussen de €0,045 en €0,10

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 4% rente. Niet alleen gunstig voor onze aardbol, maar ook voor de portemonnee! Grofweg 750.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Kosten
Het prijskaartje van zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de montagekosten. Hoe uitgebreider de installatie van zonnepanelen, hoe voordeliger het is. De reden daarvan is: omdat de investering per Wattpiek dan interessanter is. De verwachte kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Emst liggen tussen de €4400 en €6900 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Verwachte opbrengsten
Een set met 10 panelen genereert pak ‘m beet 2800 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Engie en/of Vandebron betaal je daarvoor ongeveer €630 (vergoeding mei 2024). Met behulp van goedkope zonnepanelen in Emst kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hierna check jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
117108€3600 – €4425€420
2300012€5050 – €5750€550
3349016€5925 – €6050€700
4396016€6525 – €6675€890
5462020€7050 – €7175€1020
6502021€7550 – €7950€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het voldoet aan een aantal regels: voldoende ruimte op het dak, gelegen tussen het westen en oosten (het liefst focus op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een sterk dak. Bovendien is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Gezien de zonnepanelencheck Emst ontdek jij de toepasbaarheid voor uw dak. Plat dak? Geen probleem! Ook dit is geschikt voor pv-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Emst is 3180 kWh. Om deze stroom op te wekken heb je nodig omstreeks 12 pv-panelen van 320 wattpiek. Belangrijk: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Houd ook rekening met veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 4 zonnepanelen gewenst, voor 1950 kWh laat je circa 8 panelen leggen, voor 2975 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3900 kWh wordt vaak gekozen voor 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

Op de meeste daken liggen monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is vrijwel hetzelfde. Meer dan de helft van de huizenbezitters geven de voorkeur aan zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Er is ook een all-black variant. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Daarnaast bestaan er dunne-film PV-panelen. Deze PV-panelen zijn breed inzetbaar. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Welke vergunning moet ik hebben in Emst?

Voor het laten leggen van panelen op uw woning is geen vergunning nodig. Helaas is dat anders bij monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen bijv. op de grond wilt plaatsen of als de omvormer niet aan de binnenzijde van het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-emst

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Emst vergelijken? Met behulp van de uitleg die hierna komt heb je in enkele stappen een deskundige vakspecialist in de regio. Sommige adviseurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de tarieven. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Op basis van je locatie worden installateurs geselecteerd. Hierdoor krijg je alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Hoe ziet uw woonsituatie eruit?

  Betreft het een particuliere of zakelijke aanvraag? Is het uitgangspunt een woning in privé-bezit? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Wat wilt u laten installeren?

  Beschrijf de aard van de woning. Het soort huis (plat & schuin) en de focus-richting van de woning zijn hierin van enorm belang. Kies daarna de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Vul gerust het opmerkingenveld in. De vakman levert jou dan ook interessant zonnepanelen advies in Emst.

 4. Vul contactgegevens in

  Natuurlijk hebben we ook uw contactgegeven nodig. We vragen om voorletter + achternaam, een (vast) telefoonnummer en een e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter hoe je te bereiken bent indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens versturen ze de persoonlijke offerte.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Kijk verder dan de laagste prijs, maar wees scherp op kleine lettertjes/certificaten (denk aan VDE keurmerk, Recyclage, TÜV keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor zonnepanelen, of heb je onvoldoende budget? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. Er verschijnen verschillende interessante collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan stadions die grond of een dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, beginnend bij €40,00 (maandelijks). Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Epe.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere www.greencrowd.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verrekend met de energienota. Na de gekozen periode (10 tot 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Bijv. samen met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Emst op het dak van de plaatselijke school.

Postcoderoosregeling Gelderland
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook financieel gezien een goede investering. De energie die jouw panelen opwekken wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Gaat het om een project in je eigen buurt (Epe, Emst, Vaassen, Bosgebied)? In dat geval kan jij ook de energiebelasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Jouw energie maatschappij noemt het misschien een postcoderoos-regeling). Het is een must dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie opstart (postcodes 8166).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!