Zonnepanelen Eersel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Wil je meer weten over zonnepanelen in Eersel? Zonnepanelen zijn duurzaam en fiscaal aantrekkelijk. Door innovatieve zonnepanelen is het mogelijk eigen energie te genereren. Vanwege dalende kosten, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en een aantrekkelijke salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het iets voor mijn woning? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Met zonnepanelenrevolutie.nl doorzoek jij toepasbare gegevens over zonnepanelen kopen in Eersel!

zonnepanelen installateur 5521
 • Meestal binnen 10 jaar terugverdiend.
 • Milieubewuste keuze.
 • Streef naar een energieneutrale woning.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5521
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Eersel juli 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met duurzaamheidsleningen of een andere tegemoetkoming. Bij het energieloket op www.eersel.nl doorzoek je de spelregels in de gemeente Eersel. Is de informatie niet te vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Op die manier bespaar je zo €900,00. Als laatste is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • Sinds 2013 geen subsidie vanuit overheid.
 • In de gemeente Eersel zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Eersel
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Eersel kan je bijv. gebruik maken van Groene lening. Dit zijn speciale leningen waarmee huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Ben je een particuliere afnemer van zonnepanelen? Wat dat betreft kan jij de aankoop BTW indienen voor teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€4725), dan loopt dit al op tot €992,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Ontbreekt het je aan tijd? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of kan je terugleveren aan het net. Voor de teruggeleverde stroom krijg je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. In de volksmond: salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Op dat moment biedt de energieleverancier een lager tarief voor deze extra zonnestroom. Dit basisprincipe heet terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,085

Rendement zonnepanelen (kosten en opbrengsten)

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement kan je vergelijken met een rente van 6 procent op een spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor het milieu, echter ook op financieel vlak. Grofweg 500.000 woningen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen wordt bepaald door het soort en merk, het vermogen in Wp en de kosten van het plaatsen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe voordeliger het is. Dit wordt gerealiseerd doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De verwachte kosten van een set-aanbieding van 10 zonnepanelen in Eersel zitten vaak tussen de €4200 en €6500, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Opbrengsten
Een set van 10 zonnepanelen genereert om en nabij 2700 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier zoals Delta en/of Qurrent betaal je hiervoor wel €607,5 (kosten juli 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Eersel kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna check jij een mooi rekenvoorbeeld m.b.t. de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119107€3400 – €4350€410
2281011€5125 – €5825€600
3343015€6100 – €6200€825
4414018€6550 – €6675€900
5454019€7000 – €7250€990
6514022€7525 – €7900€1040

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Kunnen er panelen op mijn dak?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het voldoet aan een aantal randvoorwaarden: voldoende ruimte op het dak, met de richting tussen oost / west (zuiden is aan te raden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Ook is een hellingshoek van 35 graden qua opbrengst perfect. Vanwege de zonnepanelencheck Eersel zie je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Eersel bedraagt 3580 kWh. Je hebt dus nodig om en nabij 12 pv-panelen van 315 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 925 kWh zijn 5 panelen toereikend, voor 1825 kWh moet je rekenen op 8, voor 2825 kWh moet je uitgaan van 12, en voor 3800 kWh moet je uitgaan van 18 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meest populaire panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. De gemiddelde mensen bestellen de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Evengoed vinden we dunne-film panelen. Dit soort zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De aanschafkosten liggen lager, maar dat zien we ook terug in iets minder vermogen.

Hoe zit het met een vergunning in Eersel?

Puur voor panelen op uw woning is een vergunning niet aan de orde. Dit is wel het geval bij panden met een monumentale status of stads/dorpsgezichten. Veelal is het verplicht een vergunning in te dienen als de panelen niet op het dak worden gelegd als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-eersel

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Eersel vergelijken? Door onderstaande tips zoek jij snel en eenvoudig een uitmuntende vakspecialist in je woonplaats. De meeste leveranciers hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de tarieven. Wees scherp op kleine lettertjes (certificaten).

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Definieer het gezin en verbruik

  Betreft het een zakelijke of particuliere vraag? Gaat het om een huurwoning of koophuis? Hoeveel elektriciteit verwacht je te gebruiken? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Omschrijf het project

  Definieer zo specifiek mogelijk de woning. Het genre huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van de woning zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een dag en tijdstip voor installatie. Vergeet niet om vragen en opmerkingen mee te geven. De expert levert jou dan ook erkend zonnepanelen advies in Eersel.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Nu is het zaak om contactgegevens in te vullen. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, een tel. nummer waarop u bereikbaar bent en e-mailadres. Hierdoor is het helder hoe we contact kunnen leggen als de experts nadere info nodig hebben. Vervolgens ontvangt u ook de offertes.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen 5 dagen krijg je persoonlijke offertes van experts uit uw regio. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificaten en keurmerken (zoals RoHS certificaat, Recyclage, TÜV keurmerk, CE-keurmerk) en vraag naar recente projecten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en heb je geen dak dat geschikt is voor zonnepanelen, of is de investering nu te groot? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We onderscheiden vele prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld organisaties die hun dak/grond over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, beginnend bij €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Eersel.
 • Je participeert in een zonnedeel via platforms als Greencrowd. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt afgetrokken van je energierekening. Wanneer het contract eindigd (standaard 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met mensen uit de wijk zonnepanelen laten plaatsen in Eersel op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een specifiek zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: Dit beperkt zich tot de reguliere stroomprijs, en niet de energiebelasting. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel)? Dan mag men ook belastingen op stroom afhalen van jouw energierekening. Dit noemt men ook wel de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We noemen het ook wel postcoderoos-regeling). Randvoorwaarde is dat je met buurtbewoners een energiecoöperatie opricht (postcodes 5520, 5521).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente