Zonnepanelen Steensel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Steensel? Zonnepanelen zijn een duurzame keuze en financieel interessant. Door gebruik te maken van thuis geïnstalleerde zonnepanelen wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Omwille van gunstigere prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en een aantrekkelijke salderingsregeling beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is dit iets voor mijn woning? Na hoeveel jaar heb ik mijn investering terug? Door onze vergelijker vind jij accurate informatie die toe te passen zijn op zonnepanelen kopen in Steensel!

zonnepanelen installateur 5524
 • Lagere energielasten.
 • Kies voor duurzame stroom.
 • Diverse erkende installateurs.
 • Interessante salderingsregeling.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5524
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Steensel juni 2024

De subsidieregeling op landelijk niveau is niet meer van kracht. Een aantal gemeenten hanteren wel regionale subsidies en/of een duurzaamheidslening. Bij het energieloket op www.eersel.nl bekijk je wat er zoal mogelijk is binnen de gemeente Eersel. Kan je het niet vinden? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dat kan je zo maar €900,00 opleveren. Voorts noemen we de royale salderingsregeling.

 • Subsidiemogelijkheden zijn niet beschikbaar.
 • Binnen de gemeente Eersel kan je wellicht gebruik maken van een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Gebruikmakend van de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke leningen en subsidies in Steensel
Direct zonnepanelen bestellen? In Steensel zijn er verschillende leningen zoals de GreenLoans lening. Deze unieke leningen bieden mogelijkheden waardoor huizeneigenaren met een interessante rente een speciaal type lening kunnen aanvragen om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In dat geval kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. In het geval van 10 zonnepanelen (€5875), dan is het voordeel al €1233,75. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Je kunt het door een bedrijf laten doen.

Salderingsregeling
Energie die niet direct door jou gebruikt wordt, kan je terugleveren aan het net. Hiervoor ontvang je de reguliere stroomprijs. De term hiervoor is salderen. Heb jij een overschot aan stroom opgewekt? Wat dat betreft zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de “teveel” terug geleverde elektriciteit. De term hiervoor is de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,035 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Een zonnepanelen investering is voor veel mensen toegankelijk. Het rendement kan je vergelijken met een spaarrekening met 5% rente. Dit heeft niet enkel een positieve uitwerking op het milieu, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Plusminus 500.000 woningeigenaren hebben de beschikking over zelfstroom.

Aanschafprijzen
De totale kosten van zonnepanelen kan men berekenen met het soort paneel, het vermogen in wattpiek en de aansluitkosten. Hoe meer zonnepanelen je koopt, des te rendabeler jouw investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Steensel komen doorgaans uit tussen de €4100 en €6100 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een bestelling met bijv. 10 panelen resulteert in pak ‘m beet 2840 kWh stroom. Bij een energiebedrijf als Budget Energie en Pure Energie betaal je daarvoor ongeveer €639 (onkosten juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Steensel kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In het gedeelte hieronder vind jij een rekenvoorbeeld voor de terugverdientijd voor verschillende situaties.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
121007€3650 – €4400€410
2301013€5125 – €5700€550
3357016€6100 – €6175€800
4389018€6525 – €6625€900
5436019€6950 – €7175€1020
6513023€7700 – €8050€1090

Actuele vragen rondom de installatie van PV-panelen

Kunnen op mijn dak ook zonnepanelen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het voldoet aan een aantal eisen: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, een oriëntatie tussen het oosten en westen (het liefst focus op het zuiden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een degelijke dakconstructie. Ook is plaatsing onder een hellingshoek van 35 graden het geschiktst. Gezien de zonnepanelencheck Steensel tref je of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Steensel is 3580 kWh. Dat staat gelijk aan grofweg 11 panelen van 280 wattpiek. Aanbeveling: dit is slechts een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van panelen met een hoger vermogen heb je misschien genoeg aan 4 of 5 panelen. Let ook op het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 825 kWh zijn 5 pv-panelen afdoende, voor 2000 kWh zijn dat er circa 7, voor 2850 kWh moet je rekenen op 12, en voor 3950 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

Wat het meest toegepast wordt zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst is ongeveer gelijk. Bijna alle woningbezitters geven de voorkeur aan de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens vind je dunne-film PV-panelen. Dit soort PV-panelen zijn breed inzetbaar. De kosten liggen relatief laag, maar het gevolg is wel dat deze panelen over minder vermogen beschikken.

Hoe zit het met een vergunning in Steensel?

Voor de installatie van panelen bovenop uw huis is een vergunning niet noodzakelijk. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. In algemene zin moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-steensel

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Steensel vergelijken? Door middel van tips van onze adviseurs kies jij in een zeer korte periode een uitmuntende installateur in jouw omgeving. De meeste adviseurs hebben de beschikking over een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Beperk je niet alleen tot de verkoopprijs. Kijk goed naar certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van installateurs met een goede naam in de buurt (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Beschrijf uw situatie

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Betreft het uw eigen woning of een huurhuis? Wat is uw jaarlijkse stroomverbruik? Deel zoveel mogelijk informatie.

 3. Wat zijn je wensen?

  Detailleer het type huis. Het type huis (plat + schuin) en de oriëntatie van het dak zijn goede voorbeelden. Maak ook een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De vakman geeft dan goedzonnepanelen advies in Steensel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Denk dan aan: naam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op die manier is het duidelijk hoe we contact kunnen opnemen wanneer er aanvullende info nodig is. Bij de laatste stap ontvang je de persoonlijke offerte.

 5. Offertes vergelijken

  Na uiterlijk een week ontvang je (een aantal) offertes van specialisten met een goede naam in de buurt. Let niet alleen op de scherpste aanbieder, maar houd ook rekening met de benodigde certificaten (zoals Brandbestendigheidskeurmerk, VDE keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en vraag naar recente projecten. Je kunt altijd een adviesgesprek aanvragen.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Woon je in een huurhuis, zijn PV-panelen geen opties voor je daktype, of kan je het nu niet betalen? Goed nieuws, ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. We kennen verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Dit zijn bijvoorbeeld bedrijven die het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €30,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Eersel.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via bijvoorbeeld www.zonnepanelendelen.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen looptijd (standaard 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Bijv. samen met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Steensel op het dak van een kerkgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het is ook goed voor de portemonnee. Het aandeel stroom dat jij opwekt wordt afgetrokken van je energierekening. Toelichting: het gaat alleen om de prijs van stroom, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het om stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel)? Als dat het geval is mag men ook belastingen op stroom verrekenen met de energierekening. Dit noemen we de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een speciale coöperatie begint (postcodes 5524).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!