Zonnepanelen Vessem kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Vessem? Zonnepanelen zijn milieubewust stroomproducten en goed voor de portemonnee. Door krachtige zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling is dit bij uitstek een moment om te kiezen voor pv-panelen. Is het overal mogelijk? Wat zijn de kosten en wanneer heb ik het terugverdiend? Door gebruik te maken van onze vergelijker doorzoek je omvangrijke aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Vessem!

zonnepanelen installateur 5512
 • Lagere energielasten.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Groot aanbod lokale installateurs.
 • Panelen gaan ruim 25 jaar mee.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5512
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Vessem juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met een geldpotje voor duurzame investeringen. Door te surfen naar www.eersel.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Eersel. Geen resultaten? Zie ook energiesubsidiewijzer.nl. Overigens kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Bovendien is er de keuze voor de handige salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Eersel zijn er een aantal opties.
 • Elke consument kan gebruik maken van de BTW-teruggave.
 • Aan de hand van de salderingsregeling worden de panelen jaarlijks extra winstgevend.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Vessem
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Vessem bestaan er mogelijkheden zoals de Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waarmee huizeneigenaren verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In dat geval mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. We spreken over een 21% BTW-tarief. Bij een bestelling van bijv. 10 panelen (€5825), dan is het voordeel al €1223,25. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Kom je er niet uit? Je kunt het door een externe partij laten doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt wordt teruggeleverd aan het net. Voor dit stukje elektriciteit ontvang je de gehanteerde stroomprijs. Met een duur woord heet dit salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor de “teveel” terug geleverde stroom. Het gaat dan om een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en vinden we terug tussen de €0,06 en €0,10

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement is in lijn met een 5% spaarrekening. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Al ruim 550.000 huizen hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de installatiekosten. Hoe meer individuele zonnepanelen je plaatst, hoe voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De kosten (juni 2024) van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Vessem schommelen tussen de €5200 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat voor circa 2820 kWh stroom. Bij een maatschappij als Delta of Nuon betaal je daarvoor zo’n €634,5 (vergoeding juni 2024). D.m.v. goedkope zonnepanelen in Vessem kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de tabel vind jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120107€3650 – €4275€390
2286012€5025 – €5600€575
3337015€5975 – €6175€850
4401017€6525 – €6775€880
5457019€6900 – €7150€990
6499021€7575 – €7825€1080

Meest gestelde vragen (FAQ) rondom het kopen van pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

De zonnepanelen mogen op daken gemonteerd worden mits het schikt naar een aantal regels: plek beschikbaar op het dak, met een dakpostie tussen oost en west (hoogste opbrengst op het zuiden), de invloed van schaduw moet gering zijn, en een degelijke dakconstructie. Verder is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Gezien de zonnepanelencheck Vessem vind jij of uw dak in aanmerking komt. Ook het plaatsen van PV-panelen op een plat dak is interessant.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Vessem bedraagt 3580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig om en nabij 12 pv-panelen van 300 wattpiek. Aanbeveling: hierbij wordt rekening gehouden met een doorsnee gezin. Jouw stroomverbruik is mogelijk heel anders. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan hoef je er ook minder te leggen. Deze kunnen ook uitkomst bieden voor veranderingen in toekomst (kinderen). Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1850 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 11 panelen, en voor 3875 kWh rekenen installateurs op 16 panelen.

Wijken de panelen veel van elkaar af?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). De opbrengst verschilt niet veel. Meer dan de helft van de huizenbezitters installeren zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Je kunt ook all-black panelen bestellen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens kun je kiezen voor dunne-film PV-panelen. Dit type panelen hebben een mooi diep zwart uiterlijk. De kosten liggen relatief laag, maar het vermogen is ook wat minder.

Is een vergunning verplicht in Vessem?

Voor de installatie van zonnepanelen op uw dak hoef je geen vergunning te regelen. Helaas is dat anders bij historische gebouwen (monumenten) of stads- en dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als de zonnepanelen niet op een dak worden geplaatst of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-vessem

Een zonnepanelen-installateur vinden

Betrouwbare zonnepanelen bedrijven in Vessem vergelijken? Met onze stappenplan kies je snel en eenvoudig een betrouwbare specialist in je postcoderoos. Verschillende leveranciers hebben de beschikking over een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de aanschafprijzen. Wees scherp op certificaten en keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Zodoende heb je alleen te maken met offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat is uw situatie?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Gaat het om een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer expliciet het huis. Het soort woning (schuin of plat) en de oriëntatie van het dak zijn hierin van enorm belang. Maak vervolgens een keuze voor een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Als laatste kunt u nog zelf een en ander textueel toelichten. De deskundige geeft op die manier interessant zonnepanelen advies in Vessem.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het betreft uw voornaam + achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en e-mailadres. Vandaar weten wij ook hoe we met jou in contact kunnen komen als de experts nadere info nodig hebben. Daaropvolgend zenden zij de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen ontvangt u een of meerdere offertes van specialisten die werkzaam zijn in de buurt. Let niet alleen op de beste aanschafprijs, maar check ook certificaten en keurmerken (bijvoorbeeld Recyclage, CE-keurmerk, ISO certificaat, VDE keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Een zonnepanelen collectief kan uitkomst bieden

Ben je eigenaar van een huurobject, is je dak voor PV-panelen ongeschikt bevonden, of is het gewoon te duur? Dit hoeft geen probleem te zijn: de panelen hoeven niet perse op je eigen dak te liggen. Er bestaan allerlei aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor ondernemingen die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Je kunt eenvoudig investeren in zo’n project, vanaf ongeveer €15,00 per maand. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Vind aansluiting bij een energiecoöperatie in de gemeente Eersel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de overeengekomen periode (10 tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Of neem zelf het initiatief. Denk aan samen met buurtbewoners zonnepanelen laten plaatsen in Vessem op het dak van een verenigingsgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een zonnepanelen collectief, zoals hiervoor omschreven, is zeker een milieuvriendelijk optie. Maar je kan er ook fors mee besparen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd met jouw energierekening. Belangrijk: de verrekening betreft puur de stroomprijs, en niet de energiebelasting. Betreft het een lokaal project (Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel)? Op dat moment mag men ook belastingen op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Het gaat dan om de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (In de volksmond: postcoderoos-regeling). De conditie is dat je met buurt/wijkgenoten een coöperatie start (postcodes 5512).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!