Zonnepanelen Veldhoven kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Zoek je een installateur voor zonnepanelen in Veldhoven? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en fiscaal aantrekkelijk. Middels de investering in zonnepanelen kan je zelf stroom opwekken. Wegens dalende prijzen, de fiscale regeling (BTW teruggaven), en de toepasbare salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Is het overal mogelijk? Wat is het rendement na 10 jaar? Gebruikmakend van onze website bekijk je waardevolle toelichtingen die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Veldhoven!

zonnepanelen installateur 5501
 • Binnen 7- 10 jaar terugverdientijd.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Uw woning wordt meer waard.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteVeldhoven
Postcode5501
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31400 M3
Stroomverbruik kWh3260 kWh
Gemiddelde energierekening€164,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Veldhoven juli 2024

De landelijke subsidiepot is er niet meer sinds 2013. Wel bestaan er gemeentes met speciale regelingen en/of leningen. Via de site www.veldhoven.nl bekijk je welke regelingen er zijn in de gemeente Veldhoven. Kan je het niet vinden? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Eveneens is de betaald 21% BTW aftrekbaar voor de belasting. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Daarbij kan men kiezen voor de interessante salderingsregeling.

 • Geen aanspraakmogelijkheid op subsidie.
 • Binnen de gemeente Veldhoven zijn er mogelijk wel speciale leningen mogelijk.
 • Iedereen mag de BTW van zonnepanelen terugvragen.
 • Geholpen door de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Veldhoven
Met een lage rente zonnepanelen bestellen? In Veldhoven zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Dit zijn interessante leningen waardoor gezinnen verrassend voordelig een krediet kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Wat dat betreft kan je de BTW op aankoop en installatie aanvragen als teruggave. Het BTW percentage is 21%. In het geval van 10 zonnepanelen (€5650), dan pak je al €1186,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Ontbreekt het je aan tijd? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan worden overgenomen door de energieleverancier. In ruil ontvang je de stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? In die situatie is de aanbieder een lagere vergoeding verschuldigd voor de overproductie. In de volksmond: terugleververgoeding. Hoe hoog dit bedrag is bepaald je leverancier en varieert tussen de €0,03 en €0,105

Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt vaak vergeleken met een spaarrekening met een mooie rente van 6 procent. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aarde, maar ook voor de portemonnee! Plusminus 750.000 huishoudens hebben panelen laten installeren.

Prijzen
De prijs van zonnepanelen wordt vastgesteld door de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe betaalbaarder het wordt. Dit wordt gerealiseerd doordat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geschatte kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Veldhoven variëren tussen de €4300 en €6400, daarbij wordt ook een omvormer geïnstalleerd. Huren kan vanaf €65,00.

Verwachte opbrengsten
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen draait uit op plusminus 3070 kWh elektriciteit. Bij een energieleverancier als Energiedirect en/of Vandebron betaal je voor deze hoeveelheid elektriciteit wel €690,75 (tarieven juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Veldhoven kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. Hierna ontdek jij een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
117306€3425 – €4225€380
2291011€5075 – €5825€600
3354014€5925 – €6275€875
4398018€6325 – €6675€910
5448020€7050 – €7175€1020
6484022€7475 – €7950€1040

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Is mijn woning geschikt?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het conformeert aan een aantal voorwaarden: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (meest ideale is het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een dak dat de panelen kan dragen. Tevens is plaatsen onder een hellingshoek van 36 graden qua opbrengst perfect. Door o.a. de zonnepanelencheck Veldhoven achterhaal je of jouw dak geschikt is. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Veldhoven is 3260 kWh. Dit kan je zelf opwekken met pakweg 10 pv-panelen van 290 wattpiek. Concreet: we spreken hier over een gemiddelde. Kijk dus goed naar jouw werkelijke verbruik. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Let ook op verbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 zonnepanelen toereikend, voor 1875 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 7 panelen, voor 2975 kWh heb je er ongeveer 12 nodig, en voor 4000 kWh gaat het om 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is ongeveer gelijk. De gemiddelde investeerders installeren de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Steeds meer daken worden zelfs gevuld met all-black panelen. Blauwe panelen zijn over het algemeen voordeliger. Overigens kan men gaan voor dunne-film panelen. Dit soort PV-panelen liggen mooi onopvallend op het dak. De tarieven zijn aantrekkelijker, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Veldhoven?

Voor het plaatsen van PV-panelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Dit geldt niet voor beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Veelal moet er ook een vergunning aangevraagd worden als de panelen niet op het dak worden gelegd of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-veldhoven

Een erkende installateur van zonnepanelen zoeken

Zoek je een mogelijkheid voor zonnepanelen bedrijven in Veldhoven vergelijken? Aan de hand van de adviezen van onze specialisten heb jij binnen enkele minuten een erkende aanbieder in jouw omgeving. Verscheidene adviseurs bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijs. Check ook op eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode + huisnummer invoeren

  We zoeken installateurs uit de buurt. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Betreft het een aanvraag voor uw particuliere woning of is het zakelijk? Spreken we over een huurwoning of koophuis? Wat is de stroomvraag? Beschrijf alles zo duidelijk mogelijk.

 3. Wat zijn je wensen?

  Verduidelijk het soort woning. Het soort dak (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies ook een datum (of week) waarbinnen de montage moet plaatsvinden. Vul gerust het opmerkingenveld in. De expert geeft jou dan betrouwbaar zonnepanelen advies in Veldhoven.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  Vul de overige contactgegevens in. Het gaat hier om jouw voornaam en achternaam, een mobiel/vast nummer, en het mailadres. Op basis daarvan is het helder hoe we contact kunnen leggen indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap versturen ze de offerte aangepast op uw voorkeuren.

 5. Vergelijking van offertes

  Na uiterlijk een week volgt er een transparante offerte van deskundigen die werkzaam zijn in de buurt. Er is meer dan alleen de aantrekkelijkste prijs, maar wees scherp op eventuele keurmerken (je kunt denken aan IEC keurmerk, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Doorgaans kan geheel vrijblijvend contact worden opgenomen.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Huur jij een huis en zijn zonnepanelen geen opties voor je daktype, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er bestaan diverse aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn organisaties die grond of een dak beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Investeren in zulke projecten kan laagdrempelig, vanaf zo’n €17,50 per 4 weken. Wat zijn mijn opties?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Veldhoven.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via concepten als Zonnepanelendelen.nl. “Jouw” zonnestroom wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Wanneer het contract eindigd (meestal 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt het ook zelf organiseren. Zoals met buren zonnepanelen laten plaatsen in Veldhoven op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is absoluut een “groene” investering. Maar het levert ook euro’s op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd met jouw energierekening. Toelichting: dit is uitsluitend de stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Gaat het over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Veldhoven, Noordelijk Woongebied, Oerle)? Wanneer het in die categorie valt kan je ook de belastingen op energie afhalen van jouw energierekening. Met een duur woord heet dit de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit basisprincipe heet postcoderoos-regeling). De richtlijn is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5500, 5501, 5502, 5503, 5504, 5505, 5506, 5507, 5508, 5509).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!