Zonnepanelen Wintelre kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Meer weten over zonnepanelen in Wintelre? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en men kan er flink door besparen. D.m.v. zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Door dalende prijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de interessante salderingsregeling hebben de installateurs het drukker dan ooit. Kan het ook op mijn huis? Hoe zit het met kosten en het rendement? Dankzij onze website ontdek jij omvangrijke aanbevelingen m.b.t. zonnepanelen kopen in Wintelre!

zonnepanelen installateur 5513
 • Makkelijk geld besparen.
 • Stroom opwekken met respect voor milieu.
 • Ook te integreren in het dak.
 • Weinig onderhoud nodig.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5513
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Wintelre mei 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen kan je niet meer aanvragen. In diverse gemeentes vind je een geldpotje voor duurzame investeringen. Via de website www.eersel.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Eersel. Kom je er niet uit? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Bovendien kan men de BTW terugvragen over de factuur. Het BTW-voordeel loopt op tot wel €700,00. Ook onderscheiden we de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Geen ISDE subsidiepot meer.
 • Binnen de gemeente Eersel kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Dankzij de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke subsidies / leningen in Wintelre
Snel en eenvoudig zonnepanelen bestellen? In Wintelre kan je een beroep doen op o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Dit zijn interessante leningen waardoor huizeneigenaren tegen een gunstige rente een duurzaamheidslening kunnen afsluiten voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In die situatie mag jij de betaalde BTW van de bestelling terugvragen. Het gaat hier om 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5850), dan pak je al €1228,5. Je kunt het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders downloaden op de website van de Belastingdienst. Heb je hier geen tijd voor? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Eerst zelf de stroom opwekken + gebruiken, de rest kan worden overgenomen door de energieleverancier. Voor deze elektriciteit krijg je de gehanteerde stroomprijs. Dit staat bekend als salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? In die situatie biedt de energieleverancier een lager tarief voor de “teveel” terug geleverde stroom. De terugleververgoeding is hiervoor in het leven geroepen. Deze compensatie wisselt per leverancier en ligt tussen de €0,035 en €0,105

Wat zijn de kosten en de terugverdientijd?

Zonnepanelen zijn een uitstekende investering. Het rendement is overeenkomstig met een royale 4% spaarrekening. Niet alleen gunstig voor onze aarde, tevens ook fiscaal erg interessant. Meer dan 600.000 gezinnen kozen reeds voor een panelen-installatie.

Prijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels het soort en merk, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het installatiebedrijf. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, des te voordeliger het is. Dit komt doordat het tarief per Wattpiek dan gunstiger is. De geraamde kosten van een mooie aanbieding bestaande uit 10 pv-panelen in Wintelre variëren tussen de €4200 en €6800 met daarbij een omvormer en aansluiting. Huren kan vanaf €70,00.

Geschatte opbrengsten
Een set met 10 panelen wekt op om en nabij 2830 kWh stroom. Bij een maatschappij als Engie en/of Pure Energie betaal je al snel €636,75 (prijs mei 2024). Gebruikmakend van goedkope zonnepanelen in Wintelre kan je dit mooie bedrag elke 12 maanden besparen. Hieronder check jij een handig rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te achterhalen.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
118308€3475 – €4275€400
2287011€5150 – €5725€600
3342015€6100 – €6225€775
4418017€6450 – €6600€910
5468019€7100 – €7225€980
6500022€7650 – €8100€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Kan ik panelen op mijn dak leggen?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal zaken: genoeg ruimte voor meerdere panelen, met de richting tussen oost / west (het zuiden is het efficiëntst), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een sterk dak. Ook is ligging onder een hellingshoek van 36 graden een pluspunt. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Wintelre check jij de geschiktheid van je dak. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen moet ik laten plaatsen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Wintelre is 3580 kWh. Hiervoor zijn benodigd grofweg 12 pv-panelen van 280 wattpiek. Belangrijk: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Kiest u voor panelen met hoog rendement? Dan heb je er waarschijnlijk minder nodig. Maak ook een inschatting van de toekomstige situatie. Voor 900 kWh zijn 5 pv-panelen voldoende, voor 1975 kWh moet je uitgaan van 8, voor 2950 kWh laat je circa 12 panelen leggen, en voor 3975 kWh wordt vaak gekozen voor 18 panelen.

Wat voor variatie zit er in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement is gelijkwaardig. Meer dan 50% van de mensen kiezen voor zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Voor een set met blauwe panelen ben je minder geld kwijt. Evenzeer bestaan er dunne-film panelen. Dit type panelen kunnen bijna overal geplaatst worden. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Wintelre?

Voor het plaatsen van PV-panelen op een woning hoeft men geen vergunning aan te vragen. Er gelden alternatieve voorwaarden voor monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Normaal is het in bezit zijn van een vergunning essentieel als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen als u de omvormer niet binnen in huis laat plaatsen.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-wintelre

Installateur zonnepanelen zoeken

Vandaag nog zonnepanelen bedrijven in Wintelre vergelijken? Met behulp van onze stappenplan vind je zonder problemen een deskundige leverancier in je postcodegebied. Tal van specialisten bieden de mogelijkheid een showroom te bezoeken waar je de panelen kunt bekijken. Beperk je niet alleen tot de installatiekosten. Wees scherp op relevante keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van goed aangeschreven lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het uitgangspunt uw eigen woning of een huurhuis? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Project beschrijven

  Detailleer expliciet jouw woning. De dak-categorie (schuin & plat) en de focus-richting van het huis zijn voor de monteur interessant. Kies tevens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De deskundige biedt zo interessant zonnepanelen advies in Wintelre.

 4. Hoe kunnen we contact opnemen?

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om je voor- en achternaam, het 06-nummer, en als laatste het e-mailadres. Dan komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken indien er onduidelijkheden zijn. Bij de laatste stap ontvangt u ook de offerte op maat.

 5. Offertes met elkaar vergelijken

  In 4-5 dagen krijg je persoonlijke offertes van installateurs uit de buurt. Kijk verder dan de laagste offerte, maar check ook op voorwaarden/keurmerken (bijv. VDE keurmerk, IEC keurmerk, ISO certificaat, RoHS certificaat) en recensies van andere consumenten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of heb je geen financiële ruimte? Dit hoeft geen probleem te zijn: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. We onderscheiden nogal wat prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor scholen die een stukje dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, al vanaf €15,00 per 4 weken. Wat zijn de mogelijkheden?

 • Actief participeren in een energiecoöperatie in de gemeente Eersel.
 • Je kunt een zonnedeel kopen via bijvoorbeeld Greencrowd.nl. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Na de gekozen periode (in de regel zo’n 15 jaar) krijg je de investering vaak ook nog eens weer terug.
 • Je kunt ook zelf de touwtjes in handen nemen. Denk aan samen met anderen uit jouw omgeving zonnepanelen laten plaatsen in Wintelre op het dak van een wooncomplex.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is een leuk alternatief voor particulier kopen. Maar het levert ook geld op. De energie die jouw panelen opwekken wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over een lokaal project (Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel)? Als dat het geval is mag je ook de belasting op stroom verminderen met de jaarlijkse energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). De eis is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5513).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!