Zonnepanelen Knegsel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Behoefte aan zonnepanelen in Knegsel? Zonnepanelen zijn de manier om zelf je stroom op te wekken en je kunt er geld mee verdienen. Door de nieuwste zonnepanelen wek je in eigen beheer groene stroom op. Mede door dalende prijzen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en salderingsregeling (teruglevering) beschikken al ruim 500.000 huizen over zonnepanelen. Is het overal mogelijk? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Dankzij deze pagina ontdek je accurate tips m.b.t. zonnepanelen kopen in Knegsel!

zonnepanelen installateur 5511
 • Lagere energielasten.
 • Energie uit een onuitputtelijke bron.
 • Onafhankelijk in je stroomopwekking.
 • Een beter energielabel waardoor waarde woning stijgt.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5511
Netnummer040 (+3140)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Knegsel juli 2024

De bekende landelijke subsidieregeling is in 2013 volledig afgeschaft. In verschillende gemeentes zien we interessante leningen of lokale subsidieregelingen. Op de energie pagina’s van www.eersel.nl check je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Eersel. Onduidelijke informatie? Subsidies en leningen vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Ook kan men de BTW terugvragen over de factuur. Op die manier bespaar je zo €900,00. Tevens kan men kiezen voor de aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Eersel kan je mogelijk een aanvraag doen voor een groene lening.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Aan de hand van de salderingsregeling kan je extra verdienen op je panelen.

Gemeentelijke subsidies & leningen in Knegsel
Direct zonnepanelen bestellen? In Knegsel kan je aan de slag met o.a. de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee woningeigenaren met een lage rente een groene lening kunnen nemen voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Bent u een particuliere zonnepanelen klant? Op dat moment kan men de betaalde BTW van de aankoop terugvragen. We spreken over een 21% BTW-tarief. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5800), dan loopt dit al op tot €1218. Vul het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders hiervoor in. Wil je dit niet zelf doen? Tegen een kleine vergoeding kan iemand anders het doen.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot kan je feitelijk terugleveren aan het openbare net. Hiervoor krijg je dezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Lever je meer terug dan dat je afneemt? Als dat het geval is zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit “extra” deel. Dit noemen we de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,04 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen staan bekend als goede investering. Het rendement wordt ook wel eens vergeleken met een spaarrekening met 5% rente. De win is er niet alleen voor onze planeet, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Pakweg 800.000 consumenten hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Kosten
De prijs van zonnepanelen hangt af van het type zonnecel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer losse zonnepanelen je besteld, hoe lager de investering. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (juli 2024) van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Knegsel komen doorgaans uit tussen de €4300 en €5500 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen mondt uit in plusminus 2810 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Oxxio staat dit al gauw gelijk aan €632,25 (tarieven juli 2024). Middels goedkope zonnepanelen in Knegsel bespaar je ieder jaar dit bedrag. In het gedeelte hierna check jij een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenInvesteringBesparing p/jaar
120307€3500 – €4375€390
2303013€5025 – €5650€525
3359015€5900 – €6025€825
4411017€6500 – €6650€890
5444020€7075 – €7300€960
6499022€7400 – €8100€1080

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt?

Zonnepanelen kunnen op het dak geplaatst worden als het in lijn is met een aantal condities: voldoende ruimte op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), er moet geen sprake zijn van schaduw, en een degelijke dakconstructie. Mede is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Dankzij de zonnepanelencheck Knegsel zie je of er op het dak van je huis geplaatst kan worden. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Knegsel bedraagt 3580 kWh. Om dit te kunnen opwekken heb je nodig omstreeks 12 panelen van 315 wattpiek. Aanbeveling: we spreken hier over een gemiddelde. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen zijn er minder nodig. Let ook op het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 800 kWh zijn 5 pv-panelen toereikend, voor 1975 kWh gaat het om 7, voor 2875 kWh moet je uitgaan van 11, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 15 panelen.

Zit er onderling veel verschil in panelen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Bijna alle bewoners verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Voor liefhebbers is er een all-black optie. Blauwe panelen zijn vaak iets goedkoper. Evengoed vinden we dunne-film zonnepanelen. Deze zonnepanelen vallen eigenlijk nauwelijks op. De investering is laag, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Hoe zit het met een vergunning in Knegsel?

Voor het plaatsen van zonnepanelen op uw woning is geen vergunning nodig. Dit is wel het geval bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. Dikwijls is ook een vergunning nodig als panelen op een andere plek dan het dak worden aangebracht of de omvormer niet wordt geïntegreerd in de woning.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-knegsel

Zoek een betrouwbare zonnepanelen installateur

Zonder moeite zonnepanelen bedrijven in Knegsel vergelijken? Via onze stappenplan tref je snel en eenvoudig een goede monteur in je postcodegebied. Een aantal adviseurs hebben zelfs een speciale showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Let niet alleen op de prijzen. Bekijk ook keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Vul je postcode en huisnummer in

  We zoeken installateurs uit de buurt. Zo ontvang je enkel offertes van regionale installateurs (tevens voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Spreken we over een aanvraag voor een particuliere woning, of een zakelijke vraag? Is het een huis in eigen bezit (of huur)? En hoeveel stroom verbruikt u per jaar? Wees zo specifiek mogelijk.

 3. Beschrijf de opdracht

  Beschrijf de karakteristieken van de woning. Het genre huis (schuin of plat) en de ligging van het dak zijn essentieel. Selecteer vervolgens de gewenste uitvoerdatum. Maak ook gebruik van het vrije veld. De expert geeft jou dan uitstekend zonnepanelen advies in Knegsel.

 4. Contactgegevens verstrekken

  Vergeet niet jouw contactgegevens. We vragen om je voor- en achternaam, het nummer waarop u bereikbaar bent, en uw huidige mailadres. Zo komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden voor eventuele vragen. Daarna versturen ze de offerte op maat.

 5. Vergelijking van offertes

  Binnen een paar dagen volgen er offertes van installateurs die actief zijn in de regio. Kijk niet alleen naar de beste aanschafprijs, maar bekijk ook kleine lettertjes/certificaten (zoals bijv. RoHS certificaat, Recyclage, VDE keurmerk, ISO certificaat) en verhalen van andere klanten. Vrijblijvende gesprekken voor advies behoren tot de opties.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Zit je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: je kunt ook zonder grote investering profiteren van energie uit de zon! We kennen allerlei prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Relevant voor gebouwendie het dak willen vrijgeven voor zonnepanelen. De investering hoeft niet groot te zijn, al vanaf +/- €20,00 (maandelijks). Wat is er allemaal mogelijk?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Eersel.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere ZonnepanelenDelen. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Na afloop van de overeengekomen periode (15 jaar) wordt de initiële investering soms teruggestort.
 • Je kunt aankloppen bij een energiecoöperatie. Denk aan samen met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Knegsel op het dak van een sportcentrum.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Zo’n zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar het is ook voor jezelf winstgevend. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Toelichting: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, het is exclusief de belasting op stroom. Betreft dit een regionaal project (Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel)? Wat dat betreft kan jij ook de stroom-belasting inhouden op de energienota. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit noemen we de postcoderoos-regeling). De conditie is dat men met verschillende buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 5504, 5511).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!