Zonnepanelen Duizel kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Op zoek naar een installateur voor zonnepanelen in Duizel? Zonnepanelen zijn milieuvriendelijk en financieel interessant. Gebruikmakend van zonnepanelen op je woning wek je zelfstandig duurzame stroom op. Als gevolg van de hogere wattpiek per zonnepaneel, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en de toe te passen salderingsregeling besluiten meer en meer mensen te investeren. Kan dit ook op ons dak? Benieuwd naar de kosten en opbrengsten? Gebruikmakend van onze tool bekijk je uitgebreide raadgeving aangaande zonnepanelen kopen in Duizel!

zonnepanelen installateur 5525
 • Een lagere energierekening.
 • Met respect voor natuur en milieu!
 • Gemakkelijk aanbieders vergelijken.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteEersel
Postcode5525
Netnummer0497 (+31497)
Gasverbruik M31620 M3
Stroomverbruik kWh3580 kWh
Gemiddelde energierekening€186,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Duizel juni 2024

De landelijke subsidiepot is al enige jaren uitgefaseerd. In verschillende gemeentes zien we speciale regelingen en/of leningen. Via hun online portaal www.eersel.nl bekijk je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Eersel. Kom je er niet uit? Probeer dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is aanspraak te maken op de 21% BTW teruggave regeling. Dit scheelt je zo €700,00. Bovendien is er ook een aantrekkelijke salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • Binnen de gemeente Eersel is er vaak ruimte voor een duurzaamheidslening.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Met behulp van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen of subsidies in Duizel
Extra voordelig zonnepanelen bestellen? In Duizel zijn er verschillende leningen zoals de Energiebespaarlening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor huizeneigenaren tegen een aantrekkelijke rente een lening kunnen nemen voor o.a. isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp.

BTW terugvragen
Laat jij als particulier zonnepanelen plaatsen? In die situatie mag men de BTW van de aankoop terugkrijgen. Het gaat hier om 21% BTW. In het geval van 10 zonnepanelen (€5900), dan bedraagt dit al €1239. De BTW vraag je terug via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Wil je dit niet zelf doen? Veel Nederlanders besteden dit uit aan een expert.

Salderingsregeling
Opgewekte stroom kun je zelf gebruiken, het overschot wordt teruggeleverd aan het net. Daarvoor krijg jedezelfde prijs als je zelf betaalt voor stroom. Dit noemen we salderen. Wek je meer op dan je verbruikt? Als dat het geval is ontvang je een lagere vergoedingvoor dit “extra” deel. We spreken dan over een terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en zit vaak tussen de €0,06 en €0,09

Wat zijn de kosten + opbrengsten van zonnepanelen

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement is overeenkomstig met een spaarrekening met 5% rente. Niet alleen gunstig voor onze aarde, echter ook op financieel vlak. Meer dan 550.000 investeerders hebben de beschikking over zelfstroom.

Verkoopprijzen
Het prijskaartje van zonnepanelen hangt af van de paneel variant, het vermogen (wattpiek) en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je laat installeren, hoe lager de investering. De reden daarvan is: omdat de Wattpiek tarieven dan gemiddeld minder zijn. De actuele kosten van een complete set-aanbieding inclusief 10 zonnepanelen in Duizel variëren tussen de €4600 en €5700 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Opbrengsten
Een set met 10 panelen mondt uit in pak ‘m beet 2850 kWh stroom. Bij een energieaanbieder als Delta en/of Powerpeers betaal je daarvoor ongeveer €641,25 (vergoeding juni 2024). Aan de hand van goedkope zonnepanelen in Duizel is het dus gemakkelijk om dit te besparen. In de volgende paragraaf tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
118207€3675 – €4400€430
2272011€5175 – €5650€625
3322015€6100 – €6250€700
4409017€6550 – €6675€890
5430020€7025 – €7275€980
6484021€7550 – €7925€1060

Populaire vragen (FAQ) m.b.t. pv-panelen aanschaffen

Is mijn dak ook geschikt?

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak kan mits het conformeert aan een aantal regels: de ruimte op het dak moet toereikend zijn, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), zo min mogelijk schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Bovendien is een hellingshoek van 36 graden het ideaal scenario. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Duizel ontdek je of uw dak in aanmerking komt. Ook een plak dak komt in aanmerking voor PV-panelen.

Wat is het ideale aantal zonnepanelen?

Het gemiddelde stroomverbruik in Duizel is 3580 kWh. Hiervoor heb je nodig ongeveer 11 pv-panelen van 315 wattpiek. Advies: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Jouw verbruik kan weer heel verschillend zijn. Indien u kiest voor hoog rendement panelen hoef je er ook minder te leggen. Mogelijk zijn deze ook geschikt voor verbruik in de toekomst. Voor 950 kWh zijn 4 zonnepanelen passend, voor 1900 kWh gaan we uit van 8, voor 3000 kWh laat je circa 11 panelen leggen, en voor 3850 kWh kan je uit de voeten met 18 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) en de polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen is gelijkwaardig. Veel consumenten kiezen voor de zwarte panelen omdat ze optisch gunstiger zijn. Er zijn zelfs all-black panelen. De blauwe panelen zijn iets betaalbaarder. Tevens onderscheiden we dunne-film zonnepanelen. Deze PV-panelen kunnen op een dak maar ook op een wand worden aangebracht. De aanschafkosten liggen lager, maar de opbrengst is ook nog beduidend lager.

Heb ik een vergunning nodig in Duizel?

Voor het plaatsen van PV-panelen op uw woning geldt er geen vergunningplicht. Uitzonderingen zijn monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Veelal is een vergunning noodzakelijk als de panelen niet op het dak worden gelegd of wanneer uw omvormer niet binnen de woning zit.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-duizel

Installateur zonnepanelen zoeken

Goede zonnepanelen bedrijven in Duizel vergelijken? Met tips van onze adviseurs vergelijk jij in een zeer korte periode een erkende vakspecialist in de regio. De meeste leveranciers hebben een showroom waar je de panelen kunt bekijken. Maak niet alleen een keuze op basis van de kosten. Kijk goed naar keurmerken en referenties.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Zonnepanelencheck: postcode en huisnummer

  Niet alle installateurs werken ook in jouw woonplaats. Je ontvangt alleen een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Spreken we over een huurhuis of koopwoning? Hoeveel kWh stroom gebruik je op jaarbasis? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Beschrijf de opdracht

  Verduidelijk duidelijk de woning. Het genre dak (plat + schuin) en de ligging van het dak zijn zaken die van belang zijn. Selecteer daarna een globale planning voor de installatie. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De adviseur geeft jou dan goedzonnepanelen advies in Duizel.

 4. Overige gegevens invullen

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Dit zijn jouw voornaam en achternaam, telefoonnummer en uw huidige mailadres. Hierdoor is het helder hoe je te bereiken bent wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend verzenden zij de offerte op basis van uw wensen.

 5. Offertes vergelijken

  Binnen 7 dagen ontvang je een offerte op maat van specialisten uit de omgeving. Pas op voor alleen de laagste prijs, maar bekijk ook certificaten en keurmerken (je kunt denken aan ISO certificaat, VDE keurmerk, CE-keurmerk, TÜV keurmerk) en reviews van klanten. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Hoe aantrekkelijk is een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, is jouw dak niet geschikt voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Goed nieuws, iedereen kan profiteren van zonne-energie. We zien verschillende prachtige collectieve zonnepanelen projecten. Denk dan aan ondernemingen die een stuk van het dak kunnen aanwijzen als plek voor zonnepanelen. Deelnemen in zo’n project is niet ingewikkeld of duur, vanaf plusminus €30,00 per 4 weken. Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

 • Wordt lid van een energiecoöperatie in de gemeente Eersel.
 • Je participeert in een zonnedeel via bijvoorbeeld www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na afloop van de looptijd (10 tot 15 jaar) wordt het ingelegde bedrag soms weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Onder andere met stadsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Duizel op het dak van een clubhuis.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief biedt voor veel mensen toch mogelijkheden. Maar je kan er ook fors mee besparen. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt afgetrokken van je energierekening. Let op: de vergoedingen omvatten alleen de stroomprijs, energiebelastingen zijn uitgesloten. Is het een regionaal project (Eersel, Duizel, Steensel, Vessem, Wintelre, Knegsel)? Als dat het geval is kan jij ook de energiebelasting verrekenen met de energierekening. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (We spreken dan over een postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie start (postcodes 5525).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!