Zonnepanelen Drimmelen kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren op zonnepanelen in Drimmelen? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en leveren ook nog eens euro’s op. Door zonnepanelen bij je huis wordt zonlicht omgezet in elektriciteit. Ten gevolg van de dalende verkoopprijzen, de BTW regeling waarbij je 21% kunt terugvragen, en salderingsregeling (teruglevering) zijn zonnepanelen enorm populair. Kan het ook op mijn huis? Wat zijn de verwachte kosten en opbrengsten? Geholpen door deze website tref je omvangrijke aanbevelingen aangaande zonnepanelen kopen in Drimmelen!

zonnepanelen installateur 4924
 • Tot 3 keer de investering terugverdienen.
 • Goed voor het milieu.
 • Minder afhankelijk van energieleverancier.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4924
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Drimmelen april 2024

De landelijke aankoopsubsidie op zonnepanelen is al enige jaren uitgefaseerd. Soms zijn er binnen gemeenten aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.drimmelen.nl bekijk je wat de regels zijn in de gemeente Drimmelen. Is er niets over te lezen? Bezoek eens energiesubsidiewijzer.nl. Mede is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Op die manier bespaar je zo €700,00. Als laatste noemen we de interessante salderingsregeling.

 • Op landelijk niveau is er geen subsidie.
 • In de gemeente Drimmelen zijn er verschillende mogelijkheden.
 • Btw-teruggave voor zonnepanelen is voor alle woningeigenaren.
 • Via de salderingsregeling draagt de overheid bij aan de opbrengst van panelen.

Gemeentelijke subsidies of leningen in Drimmelen
Direct zonnepanelen bestellen? In Drimmelen kan je een beroep doen op o.a. de Groene lening. Dit zijn interessante leningen waardoor consumenten tegen een speciaal rentetarief een lening kunnen afsluiten om de woning te verduurzamen.

BTW terugvragen
Schaft u de zonnepanelen als particulier aan? In die situatie kan je de betaalde BTW van de aankoop aanvragen als teruggave. Op de offerte zit namelijk 21% BTW. Ga je voor een set met 10 panelen (€4700), dan profiteer je al van een korting van €987. Je dient je aan te melden als ondernemer via het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn allerlei bedrijven die dit graag voor jou regelen.

Salderingsregeling
De stroom uit de panelen kan direct gebruikt worden of lever je terug aan het energienet. Daarvoor krijg jede stroomprijs, je kunt het wegstrepen tegen je verbruik. Jouw energie maatschappij noemt het salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Wat dat betreft zal de aanbieder een beperkte vergoeding betalen voor dit overschot. We noemen het ook wel terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en schommelt tussen de €0,04 en €0,105

Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement kan je vergelijken met een 4% spaarrekening. Niet alleen goed voor onze aarde, juist ook op het gebied van de vaste lasten. Grofweg 700.000 huishoudens hebben al gekozen voor stroom-opwekken.

Prijzen
De aanschafkosten van zonnepanelen wordt gebudgetteerd middels de fabrikant, het vermogen in Wp en kosten installateur. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, hoe rendabeler jouw investering. Dit is het effect van de situatie dat de prijs per Wattpiek dan lager is. De kosten (april 2024) van een aanbieding met 10 panelen in Drimmelen fluctueren tussen de €4100 en €6400 met montage en omvormer. Huren kan vanaf €50,00.

Wat zijn de opbrengsten?
Een pakket met 10 panelen staat gelijk aan circa pak ‘m beet 3100 kWh stroom. Bij een energieleverancier zoals Budget Energie en Vandebron betaal je hiervoor wel €697,5 (kosten april 2024). Op basis van goedkope zonnepanelen in Drimmelen kan je elk jaar opnieuw deze besparing realiseren. In de volgende paragraaf bekijk je een rekenvoorbeeld van de verwachte terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
120607€3550 – €4225€430
2278011€5125 – €5725€625
3348015€5925 – €6250€800
4390017€6375 – €6825€890
5446019€6900 – €7200€1010
6513023€7675 – €7800€1070

Veelgestelde vragen (FAQ) over het plaatsen van een pv-panelen

Kunnen er panelen op mijn dak?

Uw dak is deugdelijk voor plaatsing van zonnepanelen wanneer het overeenstemt met een aantal richtlijnen: plek beschikbaar op het dak, gericht tussen west en oost (het zuiden is ideaal), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een stevig dak. Daarnaast is een hellingshoek van 36 graden het meest ideaal. Door de zonnepanelencheck Drimmelen tref jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Wat is het aantal zonnepanelen dat ik nodig heb?

Het gemiddelde stroomverbruik in Drimmelen bedraagt 3320 kWh. Dit kan je zelf opwekken met omstreeks 10 panelen van 325 wattpiek. Disclaimer: deze statistieken zijn van doorsnee huishoudens. Bekijk de eindafrekening van de leverancier om jouw verbruik in te zien. Wanneer u gaat voor hoog vermogen panelen heb je er waarschijnlijk minder nodig. Kijk ook goed naar de energieconsumptie over 10 of 20 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 pv-panelen voldoende, voor 1825 kWh wordt vaak gekozen voor ongeveer 8 panelen, voor 2925 kWh gaan we uit van 11, en voor 3900 kWh zijn dat 16 panelen.

Welk soort paneel kan ik het beste kiezen?

De meeste panelen zijn monokristallijn (zwarte panelen) en polykristallijn (blauwe panelen). Het geschatte vermogen verschilt niet veel. Bijna alle huizenbezitters kopen zwarte panelen omdat ze dit mooier vinden. Tegenwoordig zien we ook steeds meer all-black panelen. De blauwe panelen zijn prijstechnisch interessanter. Tevens vinden we dunne-film zonnepanelen. Dit soort panelen vallen veel minder op. Het zijn relatief goedkope panelen, maar dit zien we helaas ook nog terug in het rendement.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Drimmelen?

Voor het laten plaatsen van zonnepanelen op het huis is een vergunning niet aan de orde. Doorgaans gelden er andere regels voor monumenten en beschermde stads- of dorpsgezichten. Gewoonlijk is ook een vergunning nodig als de panelen op een andere locatie dan het dak worden aangebracht (grond/gevel) of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-drimmelen

Een goede installateur voor zonnepanelen vinden?

Goede zonnepanelen bedrijven in Drimmelen vergelijken? Dankzij onze stappenplan vergelijk je moeiteloos een professionele installateur in jouw omgeving. Een aantal installateurs hebben faciliteiten zoals een showroom waar je de soorten panelen met eigen ogen kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de prijzen. Vraag ook om eventuele keurmerken.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Adresgegevens (postcode + huisnummer)

  We zoeken installateurs uit de buurt. Handig, want zo ontvang je uitsluitend offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Gaat het om een particuliere of zakelijke vraag? Hebben we het over een huis in eigen bezit (of huur)? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Probeer in detail te treden.

 3. Omschrijf het project

  Detailleer de karakteristieken van de woning. De dak-categorie (plat & schuin) en de geografische ligging van het huis zijn belangrijke onderdelen. Kies vervolgens de periode waarin de werkzaamheden kunnen worden uitgevoerd. Laat gerust overige vragen en opmerkingen achter. De specialist biedt zo aantrekkelijk zonnepanelen advies in Drimmelen.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Belangrijk zijn ook jouw contactgegevens. Het gaat hier om uw voornaam + achternaam, telefoonnummer en als laatste het e-mailadres. Hierdoor komen wij erachter op welke manier je contact wilt onderhouden als de experts nadere info nodig hebben. Als laatste krijgt u natuurlijk de proposities (offertes).

 5. Vergelijk offertes

  Na een paar dagen ontvang je een offerte op maat van installatiebedrijven uit de omgeving. Beperk je niet alleen tot de aanbieder met de laagste prijs, maar vraag ook om certificering (voorbeelden zijn TÜV keurmerk, IEC keurmerk, Recyclage, ISO certificaat) en referenties. Vraag gerust een vrijblijvend adviesgesprek aan.

Het voordeel van een zonnepanelen collectief

Ben je eigenaar van een huurobject, is het dakoppervlak niet groot genoeg voor panelen, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan is er een oplossing, want er is nu zonne-energie voor iedereen! Er verschijnen verscheidene aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Zo kun je denken aan gymzalen die een stuk van het dak over hebben voor zonnepanelen. Iedereen kan meedoen, vanaf ongeveer €15,00 (maandelijks). Wat zijn de mogelijkheden?

 • Direct deelnemen in een energiecoöperatie in de gemeente Drimmelen.
 • Er is altijd een zonnedeel beschikbaar via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. De stroom die “jouw” panelen genereren wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na de gekozen looptijd (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je jouw investering ook weer terug.
 • Je kunt zelf een project opzetten. Onder andere met dorpsgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Drimmelen op het dak van een gymzaal.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Een speciaal zonnepanelen collectief is zeker een milieuvriendelijk optie. Echter, het is ook financieel aantrekkelijk. Jouw stukje zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Disclaimer: het gaat alleen om de prijs van stroom, en niet de energiebelasting. Betreft dit zonnestroom uit de buurt (Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe)? Dan kan je ook de belastingen op energie verminderen met de jaarlijkse energierekening. We spreken dan van de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Dit staat bekend als postcoderoos-regeling). Uitgangspunt is dat je gezamenlijk met plaatsgenoten een speciale coöperatie opstart (postcodes 4924).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente