Zonnepanelen Terheijden kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Direct aan de slag met een installateur voor zonnepanelen in Terheijden? Zonnepanelen zijn populaire energiebronnen en een goede investering. Door gebruik te maken van zonnepanelen op je woning wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Mede door de dalende inkoopprijs, de regeling met de fiscus (BTW teruggave), en een aantrekkelijke salderingsregeling zijn zonnepanelen enorm populair. Is het iets voor mijn woning? Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden? Geholpen door onze website ontdek jij toepasbare details m.b.t. zonnepanelen kopen in Terheijden!

zonnepanelen installateur 4844
 • Hoger rendement dan spaarrekening.
 • Milieuvriendelijke keuze.
 • Combineren met goede omvormer.
 • Lange levensduur.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteDrimmelen
Postcode4844
Netnummer076 (+3176)
Gasverbruik M31450 M3
Stroomverbruik kWh3320 kWh
Gemiddelde energierekening€169,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Terheijden juni 2024

De landelijke subsidieregeling is er niet meer sinds 2013. In diverse gemeentes vind je aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Via hun online portaal www.drimmelen.nl doorzoek je welke regelingen er zijn in de gemeente Drimmelen. Is de informatie niet te vinden? De relevante info vind je ook op energiesubsidiewijzer.nl. Overigens is de BTW aftrekbaar (gehele factuurbedrag). Dat kan je zo maar €800,00 opleveren. Ook noemen we de bruikbare salderingsregeling.

 • Geen directe financiële compensatie.
 • In de gemeente Drimmelen kan je mogelijk aanspraak maken op een lokale subsidie of lening.
 • Iedereen heeft recht op BTW-teruggave.
 • Op basis van de salderingsregeling kan elke huishouden extra geld verdienen.

Gemeentelijke leningen & subsidies in Terheijden
Direct zonnepanelen bestellen? In Terheijden zijn er verschillende leningen zoals de SVn Duurzaamheidslening. Deze groene leningen waarmee huizeneigenaren met een lage rente een speciaal type lening kunnen afsluiten voor investeringen zoals panelen of een zonneboiler.

BTW terugvragen
Gaat het om een particuliere zonnepanelen installatie? In dat geval mag je de BTW van de aankoop aanvragen voor teruggave. Het gaat om 21% BTW van de factuur. Indien je kiest voor een pakket met 10 panelen (€4925), dan is jouw winst al €1034,25. Hiervoor gebruik je het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders. Loop je ergens tegenaan? Er zijn verschillende bedrijven die dit kunnen doen.

Salderingsregeling
Stroom die je niet meteen verbruikt lever je terug aan het energienet. Daarvoor ontvang jedezelfde prijs. Je streept dit weg tegen de afgenomen kWh stroom. Dit basisprincipe heet salderen. Genereren je panelen echter te veel stroom? Als dit aan de orde is verrekent je leveranciers een lager bedrag voor dit “extra” deel. Met een duur woord heet dit de terugleververgoeding. Deze vergoeding is per aanbieder anders en fluctueert tussen de €0,03 en €0,08

Hoe zit het met kosten en opbrengsten?

Het kan financieel interessant zijn om zonnepanelen te installeren. Het rendement komt overeen met een 5 procent spaarrente. Dit is niet alleen goed voor onze aardbol, maar ook voor de maandelijkse energiekosten. Pakweg 500.000 gezinnen hebben al een keuze gemaakt voor zonnepanelen.

Aanschafkosten
De totale kosten van zonnepanelen wordt berekend a.d.h.v. het type zonnecel, het vermogen (wattpiek) en de kosten van het plaatsen. Hoe groter de totale installatie (aantal panelen), hoe goedkoper het wordt. Dit is een efficiency-effect omdat de prijs per Wattpiek dan lager is. De geraamde kosten van een pakket-aanbieding met 10 panelen in Terheijden liggen tussen de €4100 en €6800 met daarbij de omvormer en montage. Huren kan vanaf €55,00.

Opbrengsten en terugverdientijd
Een regulier pakket met 10 zonnepanelen staat gelijk aan circa ongeveer 3040 kWh stroom. Bij een energieleverancier als Delta of Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €684 (prijs juni 2024). Geholpen door goedkope zonnepanelen in Terheijden kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In het gedeelte hieronder tref jij een bruikbaar rekenvoorbeeld om de terugverdientijd te analyseren.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenKostenBesparing p/jaar
120208€3400 – €4425€380
2302012€5175 – €5650€525
3345015€6050 – €6175€775
4418018€6500 – €6700€900
5454019€7025 – €7225€960
6497021€7400 – €7800€1040

Wat moet je weten over het installeren van PV-panelen?

Is mijn dak ook geschikt?

Zonnepanelen op een dak leggen kan uitsluitend wanneer het strookt met een aantal randvoorwaarden: voldoende plek beschikbaar, met een positie tussen het oosten en westen (zuiden is aan te raden), de panelen moet niet in elkaars schaduw staan, en een dak dat de panelen kan dragen. Eveneens is een hellingshoek van 35 graden aan te raden. Gezien de zonnepanelencheck Terheijden lees jij of er op je dak een installatie kan worden geplaatst. Ook een plat dak is geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Terheijden is 3320 kWh. Dat staat gelijk aan zo’n 10 pv-panelen van 295 wattpiek. Toelichting: dit zijn doorsnee statistieken. Jouw situatie kan verschillend zijn. Van de nieuwste panelen met nog meer vermogen heb je er minder nodig. Maak ook een inschatting van het stroomverbruik over 10 jaar. Voor 975 kWh zijn 4 zonnepanelen geschikt, voor 1925 kWh zijn dat er 7, voor 2975 kWh zijn dat er 11, en voor 3800 kWh laat je zo’n 16 panelen leggen.

Wat is het beste type paneel?

De meeste mensen kiezen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het rendement komt aardig overeen. De meeste klanten installeren de zwarte panelen omdat deze qua design beter staan. Er is ook een all-black variant. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Daarnaast vind je dunne-film panelen. Deze zonnepanelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar dat betekent ook dat de opbrengst nog wat achterblijft.

Is het nodig om een vergunning aan te vragen in Terheijden?

Puur voor zonnepanelen bovenop uw huis hoef je geen vergunning aan te vragen. Uitzonderingen zijn monumentale panden en stads/dorpsgezichten. Doorgaans is ook een vergunning nodig als u panelen tegen de gevel of op de grond wilt aanbrengen of als de omvormer niet binnen het gebouw wordt geplaatst.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-terheijden

Installateur zonnepanelen zoeken

Moeiteloos zonnepanelen bedrijven in Terheijden vergelijken? Met behulp van tips van onze adviseurs zoek jij vandaag nog een deskundige specialist in de regio. Veel adviseurs hebben een showroom waar je de producten in detail kunt zien. Er is meer dan alleen de kosten. Check ook op vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Postcode en huisnummer invullen

  Onze specialisten zoeken naar regionale installateurs. Zo ontvang je enkel offertes van installateurs uit de buurt (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn de uitgangspunten?

  Praten we over een zakelijke of particuliere vraag? Is het uitgangspunt een aangekochte woning of huur je? Wat is jouw jaarlijkse energieverbruik? Probeer in detail te treden.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Specificeer expliciet jouw woning. Het soort huis (schuin en/of plat) en de geografische ligging van het huis zijn voor de monteur interessant. Selecteer tevens een globale planning voor de installatie. Maak ook gebruik van het vrije veld. De adviseur geeft jou dan geschikt zonnepanelen advies in Terheijden.

 4. Waar kunnen we je bereiken?

  Vul de overige contactgegevens in. We vragen om uw voornaam + achternaam, het 06-nummer, en e-mailadres. Vandaar komen wij erachter hoe wij u kunnen bereiken wanneer er aanvullende info nodig is. Daaropvolgend zenden zij de voorstellen (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  In een week ontvang je (een aantal) offertes van installatiebedrijven uit de buurt. Let niet alleen op de laagste offerte, maar bekijk ook relevante keurmerken (je kunt denken aan RoHS certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en verhalen van andere klanten. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.

Waarom kiezen voor een zonnepanelen collectief?

Woon je in een huurhuis, hebben jullie geen ruimte voor panelen op het dak, of beschik je niet over voldoende spaargeld? Dit is geen issues meer: ook voor de kleine portemonnee is zonne-energie beschikbaar. Er verschijnen nogal wat aantrekkelijke collectieve zonnepanelen projecten. Voorbeelden zijn stadions die hun dak/grond beschikbaar stellen voor zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €35,00 (maandelijks). Hoe kan ik hieraan deelnemen?

 • Da starten met een energiecoöperatie in de gemeente Drimmelen.
 • Jij kan een zonnedeel nemen via onder andere Duurzaaminvesteren.nl. “Jouw” zonnestroom wordt middels een saldering constructie verrekend met je verbruik. Na afloop van de looptijd (meestal 15 jaar) wordt het volledige investeringsbedrag weer teruggestort.
 • Of neem zelf het initiatief. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Terheijden op het dak van een regionaal bedrijfspand.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief biedt kansen voor consumenten zonder eigen koophuis. Maar het bespaart je ook geld. Het stukje stroom dat toe te kennen is aan jouw zonnepaneel wordt in mindering gebracht op je energiecontract. Concreet: dit is uitsluitend de stroomprijs, de energie op belasting blijf je dus wel gewoon betalen. Spreken we over stroom van panelen in de buurt (Made, Drimmelen, Terheijden, Wagenberg, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe)? Op dat moment kan jij ook de stroom-belasting aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Dit staat bekend als de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Het gaat dan om een postcoderoos-regeling). De regel is dat er een groep mensen wordt samengesteld die een coöperatie gaat vormen (postcodes 4844).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!