Zonnepanelen Oosterhout kopen

ZONNEPANELEN VERGELIJKEN

Aan het oriënteren naar zonnepanelen in Oosterhout? Zonnepanelen zijn ‘groene’ producten en besparen je geld. Met thuis geïnstalleerde zonnepanelen wek je je eigen stroom op door de werking van zonnecellen. Omwille van de lagere prijs van de panelen, de BTW teruggave regelingen van de belastingdienst, en de saldering / teruglevering (vergoeding) kiezen steeds meer mensen voor deze panelen. Is dit iets voor mijn woning? Hoe hoog bedragen de kosten en wat is het rendement? Door deze website check je veelzijdige info die van dienst kunnen zijn bij zonnepanelen kopen in Oosterhout!

zonnepanelen installateur 4909
 • Geld verdienen door stroom terug te leveren.
 • Goed voor het milieu.
 • Combineren met warmtepomp of zonneboiler.
 • Veilig en weinig onderhoud.

ProvincieNoord-Brabant
GemeenteOosterhout
Postcode4909
Netnummer0162 (+31162)
Gasverbruik M31280 M3
Stroomverbruik kWh3140 kWh
Gemiddelde energierekening€153,00

Prijzen vergelijken

De beste zonnepanelen aanbiedingen inclusief installatie?


Subsidie zonnepanelen Oosterhout juli 2024

De landelijke subsidieregeling is al enige jaren uitgefaseerd. Verscheidene gemeentes werken met aantrekkelijke groene leningen of lokale subsidies. Op de energie pagina’s van www.oosterhout.nl vind je wat de voorwaarden zijn in de gemeente Oosterhout. Is er niets over te lezen? Benader dan eens energiesubsidiewijzer.nl. Verder is er de BTW teruggave-regeling met fiscaal voordeel. Dit kan oplopen tot wel €900,00. Als laatste bestaat er een prima salderingsregeling.

 • De landelijke aankoopsubsidie is niet meer.
 • Binnen de gemeente Oosterhout zijn er een aantal opties.
 • BTW op zonnepanelen terugvragen is voor iedereen.
 • Middels de salderingsregeling worden de maandelijks energiekosten lager.

Gemeentelijke subsidies en leningen in Oosterhout
Op krediet zonnepanelen bestellen? In Oosterhout kan je onder andere een beroep doen op de Groene lening. Het gaat om aantrekkelijke leningen waardoor gezinnen heel voordelig een speciaal type lening kunnen afsluiten om een meer duurzame woning te realiseren.

BTW terugvragen
Koop je als particulier zonnepanelen? Dan kan men de BTW op aankoop en installatie aanvragen voor teruggave. Men rekent bij installatie altijd 21% BTW. Kies je bijv. voor een pakket met 10 panelen (€5325), dan profiteer je al van een korting van €1118,25. Het formulier Opgaaf zonnepaneelhouders vind je op belastingdienst.nl. Geen zin in gedoe? Dan kan je het ook uitbesteden

Salderingsregeling
De elekctriciteit die je zelf opwekt maar niet direct consumeert kan teruggeleverd worden aan de maatschappij. Hiervoor ontvang je een vergoeding die gelijk is aan het tarief dat je betaalt voor stroom. Energieleveranciers spreken vaak over salderen. Maak jij niet alle stroom uit je panelen zelf op? Als dat het geval is zijn de tarieven die je zult ontvangen lager voor de extra teruggeleverde elektriciteit. Dit staat bekend als terugleververgoeding. De hoogte hiervan is per contract anders en ligt tussen de €0,035 en €0,095

Met welke kosten en opbrengsten kan ik rekening houden?

Zonnepanelen zijn interessant om in te investeren. Het rendement komt overeen met een spaarrekening met 5% rente. Dit is niet alleen goed nieuws voor onze aardbol, echter ook op financieel vlak. Al ruim een half miljoen consumenten hebben panelen laten installeren.

Aanschafprijzen
De hoogte van de investering in zonnepanelen wordt vastgesteld door het soort paneel, het vermogen in Wp en de kosten van installatie. Hoe meer zonnepanelen je aanschaft, des te voordeliger de investering. Dit wordt veroorzaakt doordat de vergoeding per Wattpiek dan aantrekkelijker is. De actuele kosten van een speciale aanbieding met bijv. 10 panelen in Oosterhout schommelen tussen de €4700 en €6400 (inclusief omvormer en installatie). Huren kan vanaf €60,00.

Opbrengsten en rendement
Een complete set inclusief 10 zonnepanelen resulteert in zo’n 2940 kWh stroom. Bij een maatschappij zoals Greenchoice en Powerpeers staat dit al gauw gelijk aan €661,5 (tarieven juli 2024). Door middel van goedkope zonnepanelen in Oosterhout kan je deze stroom-uitgaven elk jaar besparen. In de tabel tref je een praktisch rekenvoorbeeld met het oog op de terugverdientijd.

#PersonenVerbruik (kWh)Aantal panelenPrijzenBesparing p/jaar
119406€3625 – €4375€420
2279012€5075 – €5625€550
3326014€5975 – €6125€875
4394017€6425 – €6775€890
5463020€6950 – €7200€1000
6481021€7575 – €7875€1060

Wat is van belang bij het plaatsen van PV-panelen?

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Het installeren van zonnepanelen op daken is mogelijk indien het overeenstemt met een aantal zaken: een schuin/plat dak met genoeg plek, een positie gericht tussen westen of oosten (liefst op het zuiden), geen/zeer beperkte schaduwwerking, en een degelijke dakconstructie. Tevens is ligging onder een hellingshoek van 35 graden het beste. Ten gevolg van de zonnepanelencheck Oosterhout vind jij of jouw dak geschikt is. Een plak dak is uitermate geschikt voor PV-panelen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik precies nodig?

Het gemiddelde stroomverbruik in Oosterhout bedraagt 3140 kWh. Hiervoor zijn benodigd rond de 12 zonnepanelen van 290 wattpiek. Concreet: deze cijfers zijn slechts gemiddelden. Op jouw eindafrekening vind je wat jij verbruikt. Kies je voor de nieuwste panelen met hoog vermogen? Dan heb je er minder nodig. Houd ook rekening met het elektriciteitsverbruik in de toekomst. Voor 925 kWh zijn 4 panelen voldoende, voor 1975 kWh gaan we uit van 7, voor 2875 kWh zijn dat er 11, en voor 3825 kWh gaan we uit van 15 panelen.

Zijn er verschillende type panelen?

Doorgaans kiezen mensen voor monokristallijn (zwarte panelen) of polykristallijn (blauwe panelen). Het vermogen verschilt niet veel. De meeste huizenbezitters verkiezen zwarte panelen omdat ze minder opvallen. Er zijn zelfs all-black panelen. De investering voor blauwe panelen ligt wat lager. Eveneens bestaan er dunne-film PV-panelen. Dit type PV-panelen zijn op vrijwel elk dak te plaatsen. De kosten zijn lager, maar het vermogen is ook wat minder.

Welke vergunning moet ik hebben in Oosterhout?

Voor de installatie van zonnepanelen bovenop uw huis geldt er geen vergunningplicht. Deze regel gaat niet op bij beschermde dorps- of stadsgezichten en monumenten. In de regel moet er ook een vergunning aangevraagd worden als u panelen bijvoorbeeld op de grond of aan de gevel wilt plaatsen of indien de omvormer niet binnen de muren van het huis wordt geïnstalleerd.


Hoog rendement?

Snelle terugverdientijd met de beste systemen in Nederland!


zonnepanelen-kopen-oosterhout

Een goedgekeurde zonnepanelen installateur inschakelen?

Wil jij zelf zonnepanelen bedrijven in Oosterhout vergelijken? Dankzij het onderstaande stappenplan tref je in een zeer korte periode een betrouwbare monteur in jouw streek. De meeste specialisten bieden een kleine showroom waar je e.e.a. kunt bekijken. Kijk niet alleen naar de installatiekosten. Houd ook rekening met vraag of het bedrijf is gecertificeerd.

Benodigde tijd 15 minuten

In 5 stappen een installateur vinden

 1. Invullen van postcode en huisnummer

  Onze experts gaan op zoek naar plaatselijk installateurs. Jouw voordeel? Je krijgt enkel een offerte van lokale installateurs (ook voor zonnecellen & zonneboilers).

 2. Wat zijn uw gezinskenmerken?

  Is het uitgangspunt een aanvraag van zakelijke of particuliere aard? Treft het een aangekochte woning of huur je? Hoeveel stroom is er per jaar nodig? Vergeet geen belangrijke aspecten.

 3. Waar moet de monteur rekening mee houden?

  Detailleer duidelijk de woning. Het genre huis (schuin + plat) en de geografische ligging van het dak zijn voor de monteur interessant. Kies daarna een ideale leverdatum. Het formulier biedt ook ruimte voor overige vragen en opmerkingen. De expert geeft op die manier betrouwbaar zonnepanelen advies in Oosterhout.

 4. Vul contactgegevens in

  We hebben je contactgegevens nodig voor correspondentie. Het gaat hier om jouw naam (+ achternaam), het nummer waarop u bereikbaar bent, en het mailadres. Hierdoor is het helder op welke manier je contact wilt onderhouden indien er onduidelijkheden zijn. Vervolgens verzenden zij de proposities (offertes).

 5. Alle offertes vergelijken

  Binnen een paar dagen ontvang je (een aantal) offertes van adviseurs uit de regio. Kijk verder dan de laagste offerte, maar bekijk ook de benodigde certificaten (zoals bijv. ISO certificaat, Brandbestendigheidskeurmerk, CE-keurmerk, IEC keurmerk) en vraag naar recente projecten. Kies zeker voor een vrijblijvend adviesgesprek, indien mogelijk.

Hoe werkt een zonnepanelen collectief?

Heb jij een huurwoning, is het dak te klein voor PV-panelen, of kan je het nu niet betalen? Belangrijk: je hoeft de panelen niet perse zelf aan te schaffen. Er ontwikkelen meerdere bijzondere collectieve zonnepanelen projecten. Onder andere clubhuizen die grond of een dak willen volleggen met zonnepanelen. Het is voor iedereen toegankelijk, beginnend bij €35,00 per 4 weken. Wat is er allemaal mogelijk?

 • Sluit je aan bij een energiecoöperatie in de gemeente Oosterhout.
 • Je participeert in een zonnedeel bij bedrijven als www.greencrowd.nl. “Jouw” zonnestroom wordt verminderd op je eigen energieverbruik thuis. Na het verstrijken van de periode (vaak 10 jaar tot 15 jaar) krijg je het ingelegde bedrag soms weer terug.
 • Je kunt samen met de buurt een project opzetten. Je kunt denken aan samen met wijkgenoten zonnepanelen laten plaatsen in Oosterhout op het dak van een groot kantoorgebouw.

Postcoderoosregeling Noord-Brabant
Het zonnepanelen collectief is natuurlijk een duurzame keuze. Maar ook financieel is het interessant. De energie die jouw delen opwekken wordt als teruglevering op je energierekening vermeld. Belangrijk: Het betreft enkel de kale stroomprijs, en dus niet de belasting op stroom. Spreken we over stroom van zonnepanelen uit eigen dorp/stad/wijk (Oosterhout-Centrum, Slotjes, West, Strijen, Leijsenakkers, Oosterheide, Dommelbergen, Vrachelen, Industrieterrein Zuid, Industrieterrein Noord, Buitengebied Oosterhout, Den Hout, Oosteind, Dorst)? Wat dat betreft kan je ook stroom-belastingen aftrekken van de rekening van de energiemaatschappij. Het gaat hier over de Regeling Verlaagd Tarief bij collectieve opwek (Of de postcoderoos-regeling). Voorwaarde is dat je met buurtbewoners een coöperatie vormt (postcodes 4909).


Offerte aanvragen?

Goedkope zonnepanelen voor thuis aanschaffen!Alle plaatsen in deze gemeente